مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت: مصرف میوه و سبزی به دلیل دارا بودن مواد مغذی از جمله ویتامین، املاح معدنی، آهن و... با تقویت سیستم ایمنی ما را در برابر بیماریها به خصوص کرونا بیمه میکند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ خانم دکتر زهرا عبداللهی درباره بایدها و نبایدهای تغذیهای در ایام نوروز، گفت: به طور کلی رعایت پروتکلهای دقیق بهداشتی در ایام نوروز برای پیشگیری از کرونا ضروری است؛ بنابراین از دید و بازدیدها و دورهمیهای فامیلی تاحد امکان باید اجتناب کرد.
وی تاکید کرد: در صورت لزوم از انواع شیرینیهای ساده و دراندازه کوچک برای پذیرایی استفاده کنید تا میهمانان با افزایش دریافت قند و چربی اضافی مواجه نشوند. خودتان نیز اگر مایل به مصرف شیرینی هستید از شیرینیهای ساده و کوچک و به مقدار کم استفاده کنید. شیرینیهای تازه که با مقادیر زیاد شکلات، خامه و یا ژله تهیه میشوند، میزان کالری بالایی دارند و مقادیر زیادی قند و چربی وارد بدن میکنند که علاوه بر اضافه وزن، بالارفتن میزان چربیهای خون را نیز به دنبال خواهند داشت.
خانم دکتر عبداللهی با بیان اینکه مصرف زیاد مواد قندی و شیرینی موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و از این طریق خطر ابتلا و شدت بیماری کرونا را افزایش میدهد، افزود: توصیه میشود برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی که عامل خطر ابتلا به کرونا است، به جای شیرینی یا شکلات، یک عدد میوه مصرف کنید.
وی عنوان کرد: مصرف میوه و سبزی به دلیل دارا بودن مواد مغذی گوناگون از جمله ویتامینهای A، C، B املاح معدنی آهن، منیزم، پتاسیم و موادآنتی اکسیدانی همچون فلاونویید و کارتنویید میتواند با تقویت سیستم ایمنی ما را در برابر بیماریهای زیادی به خصوص کرونا بیمه کند. آنتی اکسیدانها از طریق ترکیب شدن با رادیکالهای آزاد که به دنبال واکنشهای اکسیداسیونی در بدن تولید میشوند از آسیب و تخریب سلولهای بدن جلوگیری میکنند. در واقع مصرف سبزیجات رنگارنگ به دلیل املاح معدنی و ویتامینهای مختلف میتوانند بروز بیماریهای غیر واگیر مثل بیماریهای قلبی، فشار خون، دیابت، سرطان به خصوص سرطانهای دستگاه گوارش و چاقی را در افراد کاهش دهند.
خانم عبداللهی گفت: همچنین مصرف میوه و سبزی میتواند از افزایش وزن و چاقی که احتمال ابتلا به کرونا را در فرد افزایش میدهد جلوگیری کند. چاقی خود یک عامل خطر مهم ابتلا به کرونا محسوب میشود. مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در افراد چاق بیشتر است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه توصیه کرد: به راحتی و با افتخار به میزبان بگویید که برای کنترل وزن و حفظ سلامتی نمیخواهید در مصرف شیرینی و شکلات و آجیل و حتی میوه زیاده روی کنید. از انواع شربتهای خانگی کم شیرین مانند شربت سکنجبین، شربت خاکشیر، شربت به لیمو، شربت آبلیمو و به جای نوشابههای گازدار و آب میوههای صنعتی که قند زیادی دارند استفاده کنید.
وی گفت: از تعارف کردن زیاد و اصرار برای خوردن به میهمان خودداری و هرگز همپای هر میهمان شما هم شیرینی و آجیل مصرف نکنید، به تغذیه کودکان و نوجوانان توجه بیشتری کنید تا از پرخوری در مصرف شیرینی و شکلات و آجیل و ابتلا به چاقی آنها جلوگیری شود.