عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: رهبر معظم انقلاب برای حمایت از تولید داخلی و جبران کاستی های در مسیر تولید، پشتیبانیها و مانع زدایی را در نظر گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، "تیتر امشب" در نخستین برنامه در سال ۱۴۰۰ به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره شعار سال و بحث "تولید؛ پشتیبانیها، مانع زداییها" پرداخت.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۰ سومین سالی است که دستور کار سیاستگذاران و مردم، پشتیبانی از تولید کنندگان تعیین میشود، گفت: امسال رهبر معظم انقلاب در تعیین شعار سال، روی نقاط ضعف و موانع تحقق شعارهای سالهای قبل تمرکز کردند.
"محسن زنگنه" افزود: دو مانع مهم بر سر راه تولید در کشور وجود دارد که نبودِ "پشتیبانی" اصلیترین عامل است.
زنگنه افزود: رهبر معظم در اختصاص شعار امسال پوشش نقاط ضعف سه سال گذشته از سال ۹۵ را خواستار شده اند. پشتیبانی نشدن در زمینه بخشنامهها و سیاست گذاریهای تولید از نقاط ضعف ماست. اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به تولیدکالاهای اساسی فقط رانت و فساد ایجاد کرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به گذر از هفت خوان رستم در ایجاد کسب و کار و کارگاههای تولیدی و مجوزها اشاره کرد و آنرا عاملی دانست که مانع از جهش تولید در سال گذشته شد.
او کسب مجوز، رانت و تعارض منافع را از اصلی ترین موانع بر سر راه تولید دانست و افزود: وجود رانت و تعارض منافع از جمله مشکلات و موانع تولید است. در کشور ما ۴ هزار و ۵۰۰ معادن غیر فعال وجود دارد که عدهای فقط به گرفتن مجوز اکتفا کرده و به انتظار ارزش افزوده آن نشسته اند. هیچ مرجعی هم نیست که این مجوزها را باطل کند.
زنگنه گفت: شعار امسال (تولید؛ پشتیبانیها، مانع زداییها) با شعار سال ۹۸ (رونق تولید) و ۹۹ (جهش تولید) یکی است با این تفاوت که رهبری تقویت پشتیبانی تولید که همان نقطه ضعف سالهای گذشته است خواستار شدند.
او مشکل اصلی در رفع موانع تولید را "کلی گویی"ها اعلام کرد و گفت: مسئولین بجای حرفهای کلان بهتر است از اقدامات عملیاتی و کاربردی در حل مشکل تولید صحبت کنند تا به نتایجی مثبتی دست پیدا کنیم.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران از نقاط قوت سال گذشته در جهش تولید گفت و افزود: بزرگترین نقطه مثبت سال گذشته در جهش تولید ایجاد کمیسیون های ستاد تسهیل بود دستگاههای دولتی در آن حضور پیدا می کردند که آنها موظف بودند به تک تک واحد های تولید رسیدگی کنند.
"سید محمدرضا مرتضوی" نقش تحریم ها را در ایجاد اشکال در تولید بی تاثیر ندانست و افزود: تحریم ها و تورم نیز در ایجاد اشکال در تولید را باید در نظر گرفت.
مرتضوی اقتصاد دولتی را سمی برای تولید کشور دانست و گفت: مهمترین مانع تولید کشور دخالت بیش از حد دولت در اقتصاد کشور است. بی نظمی در دخل و خرج و بی انضباطی جزء مشکلات کلان اقصاد ایران است.
او توان دفاعی و قدرت دیپلماسی برای حفظ استقلال کشور را لازمه رشد اقتصادی دانست و گفت: مهمترین موضوع نقش مردم، اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی است. قدرت اقتصادی بر پایه حضور مردمی و تعامل اقتصادی ارتقا می یابد.
مرتضوی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی یک شبه حل نمی شود، افزود: کسانیکه تصور می کنند مشکلات اقتصادی در طول یک یا دو سال حل می شود در اشتباهند.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز گفت: بهتر است از کلی گویی پرهیز کنیم. تولید در کشوری رشد می کند که جذابیت اقتصادی داشته باشد. باید بازار های موازی تولید کنترل شود. ابزاری به نام مالیات دستمایه خوبی برای حفظ تولید داخلی است.
"سعید زرندی" افزود: بهترین راهکار برای تحقق "پشتیبانی از تولید"، آوردن مردم به عرصه تولید است.
وقتی صدا و سیما اخبار اقتصادی و شبکه اقتصادی ایران کالا را دست کم میگیرد و اهمیت نمی دهد انتظاری برای عمل به شعار سال نداشته باشید.
صدا و سیما باید ابتدا اخبار اقتصادی را بصورت مجزا در خبرهای سراسری برقرار کند.
برنامه میز اقتصادی خوب است بشرطی که اخبار اقتصادی هم به آن اضافه شود و در چند بخش خبری پربیننده پخش شود.