رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از افزایش بیش از ۲۵ هزار نفری در طرح ارتقاء خوابگاههای دانشجویی خبر داد.
رییس صندوق رفاه دانشجویان به حمایت این صندوق از دانشجویان برای دریافت وام ودیعه مسکن اشاره کرد و تاکید کرد: سال ۱۳۹۹ ما برای حمایت بیشتر از دانشجویان مشمول دریافت وام ودیعه مسکن، این وامها به صورت مستقیم از طریق صندوق رفاه پرداخت شد و اعلام کردیم نیاز به مراجعه به بانک نیست. به همین جهت برای حمایت بیشتر از دانشجویان مشمول دریافت وام ودیعه مسکن و بهره مندی حداکثری آنان از این وام و کاهش مشکلات ناشی از مراجعه به بانک و معرفی ضامن از نیمسال گذشته وام ودیعه مسکن متاهلی از طریق صندوق رفاه پرداخت شد.
وی در ادامه با بیان اینکه در سالهای ۹۸ و ۹۹ ما با شرایط اقتصادی خاصی مواجه بودیم، تصریح کرد: دولت طی دو سال گذشته با محدودیتهای مالی جدی مواجه بود، قیمتها و هزینه خدمات رفاهی دانشجویان افزایش یافته بود؛ بنابراین منابع صندوق پاسخگوی نیاز دانشجویان نبود برای همین صندوق از خیرین کمک خواست و در اولین گام از خیرین تقاضای بازسازی و تجهیز خوابگاهها صورت گرفت.
رییس صندوق رفاه دانشجویان به جزییات تصویب طرح ارتقای خوابگاههای دانشجویی اشاره کرد و افزود: این طرح در مهرماه ۹۸ پیشنهاد و زمستان همان سال تصویب شد. همچنین در شهریورماه ۹۹ توسط هیأت امنای صندوق این طرح تصویب شد و فعالیت راه اندازی این طرح از اردیبهشت ماه کلید خورد. همچنین جهت ساماندهی کمک خیرین آموزش عالی، سامانه حامیان رفاه دانشجویی راه اندازی شد در این طرح ۱۰۶ خوابگاه پیش بینی شد که مساحت آن ۲۵۶ هزار متر مربع است که ۸۳ مورد آن قابل استفاده است.
به گفته وی، تعداد ۲۳ خوابگاه اسفند ماه سال گذشته به بهره برداری رسید و اگر نیم سال بعد شرایط کرونایی مطلوب شود و دانشجویان بتوانند به دانشگاه بازگردند میتوانند از دستاوردهای این طرح استفاده کنند.
وی ادامه داد: صندوق رفاه دانشجویان در پرداختها برای طرح ارتقاء، علیرغم کاهش منابع مالی ِ موثر از شرایط اقتصادی و شیوع بیماری کرونا به تعهدات خود به طور کامل عمل نموده است که این مهم، موجبات رضایتمندی دانشگاهها را فراهم کرده، زیرا بار مالی که ممکن بود با تاخیر در عمل به تعهدات بر دوش دانشگاهها بماند، از دوش آنها برداشته شده و در همین راستا و بر اساس تفاهم نامه، خیّرین نیز به تعهدات خود عمل نموده اند.
آقای مطیعی در پایان با بیان اینکه ظرفیت اسکان در خوابگاههای طرح جدید ۲۵ هزار و ۷۸۳ نفر است، گفت: میزان مشارکت دانشگاهها در این طرح ۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و میزان مشارکت خیرین نیز به همین میزان بوده است و سهم صندوق ۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است که تاکنون خیرین ۱۷ میلیارد تومان منابع را تأمین کرده اند.