افراد مختلف هنگام ابتلا به ویروس کرونا سطوح مختلفی از بیماری را تجربه میکنند، برخی نیازمند بستری در بیمارستان بوده و برخی با استراحت در منزل بهبود مییابند. نکته قابل توجه این است که حتی اگر بیماری را در بیمارستان شکست دادهاید، اما درمان شما هنوز کامل نشده است.
بنابر اعلام شبکه ملی تحقیقات بیماریهای تنفسی، بیمار پس از ترخیص هم نیازمند ادامه درمان است، لذا الزامی است برای پیگیری درمان به صورت منظم به درمانگاه و پزشک معالج مراجعه کند. هر پزشکی زمان تجویز دارو، مدت زمان مصرف آن را نیز معین میکند.
بعد از گذراندن دوران نقاهت اگر بیمار مشکلات و عالئمی مانند تب، تنگی نفس و سرفههای خشک مداوم نداشته باشد، نیازی به معاینه مجدد نیست. تنها در صورت داشتن علائمی مانند تب و مشکلات تنفسی باید مجدد به پزشک مراجعه کنید. ابتلای مجدد بیماران ترخیص شده به کووید ۱۹ ادعایی اثبات نشده است و معمولا این دسته از بیماران بعد از گذراندن دوران قرنطینه در خانه میتوانند زندگی روزمره و عادی شان را از سر گیرند؛ تنها کافی است نکات زیر را رعایت کنند:
_ داروهای تجویزی خود را به طور منظم در زمانهای ذکر شده در نسخه مصرف کنید و حتی اگر احساس بهبودی میکنید، داروها را قطع نکنید تا دوره درمان کامل شود.
_ این داروها بر اساس شرایط جسمی و وضعیت بیماری شما برایتان تجویز شده است. لطفا از توصیه کردن آنها به دیگران بپرهیزید.
_ در صورتی که سرفه شما بدتر شد، یا مجدد تب کردید یا تنگی نفس شما تشدید شد، بلافاصله به مرکز درمانی مراجعه کنید.
_ عوارضی که ممکن است در فرد باقی بماند به دو دسته تقسیم میشود، دسته اول با گذشت زمان و بدون مصرف دارو بهبود مییابد: مانند از دست دادن حس بویایی و چشایی که ممکن است بعد از بهبودی باز نگردد که بعد از ۲ تا ۳ ماه به مرور زمان بازمیگردد. دسته دوم نیز که باید دارو و درمان شروع شود، مانند عارضههای ریوی که فرد با سرفه یا تنگی نفس بیان میکند که باید به پزشک مراجعه کرده و با مصرف دارو بهبود یابد.