سی ان بی سی:
آمریکا و چین نمیتوانند با یکدیگر به توافق برسند
کارشناس مسائل سیاسی اندیشکده صلح استکهلم گفت طرف آمریکایی نگران رفتار سیاست خارجی چین است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان بی سی، جینگ دونگ یووان (Jingdong Yuan) کارشناس مسائل سیاسی اندیشکده صلح استکهلم گفت: آمریکا و چین نمیتوانند به توافق برسند و از مواضع خود کوتاه بیایند.
این کارشناس گفت: ما شاهد آن هستیم که طرف آمریکایی شماری از اتهامات را ضد چین مطرح کرده است. پاسخ طرف چینی موضوعی است که میتوانستیم انتظار آن را داشته باشیم. با نگاهی به فضای موجود در مذاکرات بدیهی است که این موضوع کمک کننده نیست. به نظرم وقتی که دوربینها خارج از اتاق بودند و آنها باز هم با هم مذاکره میکردند جدالهای لفظی بین آنها جدیتر هم بوده است. مسائل مختلفی بر روی میز وجود دارد. قطعا طرف آمریکایی جدا از بسیاری از نگرانیهای داخلی در چین از جمله هنگ کنگ، سین کیانگ، بحران تنگه تایوان، همچنین نگران رفتار سیاست خارجی چین است. ما به طور ویژه شاهد تحریمهای چین ضد استرالیا هستیم. طرف چینی همچنین درباره تحریمها و محدودیتهای طرف آمریکایی ضد شرکتهای فن آوری چینی نگران است؛ بنابراین شماری از مسائل وجود دارند که آنها دوست دارندکه درباره آن وارد مذاکره شوند.
در ادامه مجری شبکه پرسید: موضوع مهم این است که دولت بایدن این فرصت را دارد که برخی از تحریمهای تجاری و برخی از تعرفهها و محدودیتهای وضع شده ضد شرکتهای فن آوری مربوط به دوران ترامپ در رابطه با چین را معکوس کند. دولت بایدن این کار را انجام نداده است و از طرف دیگر دولت بایدن با مطرح کردن موضوع سین کیانگ و اویغورها مشکلات را دو برابر کرده است. اگر شاهد تنشهای بیشتر نباشیم به نظر شما روابط امریکا و چین به چه سمتی پیش خواهد رفت؟
کارشناس: چالشهای زیادی پیش روی دو کشور است به طوری که هیچ طرفی نمیتواند طرف دیگر را مجاب کند. هیچ طرفی نمیتواند طرف دیگر را از مواضع خود عقب براند و هیچ طرفی نمیتواند عقب نشینی کند. مسائل مهمی وجود دارند که دو طرف باید به آنها در ماههای پیش رو رسیدگی کنند. دولت بایدن به تازگی درباره موضوع اتمی کره شمالی و درباره تغییرات آب و هوایی صحبت کرده است. به نظرم دو کشور منافع مشترکی هم دارند. این موضوع مهمی است. البته طرف آمریکایی میخواهد از محافظت در رابطه با بخش مالکیت معنوی، دسترسی به بازار چین و مجوز شرکتها برای تبادلات در بخش فن آوری برخوردار باشد. چین هم میخواهد در تجارت با آمریکا هم منافع خودش را تامین شود. ما شاهد حملات دولت بایدن از جهتهای مختلف به مسائل داخلی چین هستیم. به نظرم باید دو طرف برای خود اولویتهایی را تعیین کنند تا هر دو طرف بتوانند با هم همکاری کنند. آنها باید همکاری کنند تا بتوانند تنشها را مدیریت کنند. با کاهش تنشها احتمال درگیری کمتر میشود. هیچکدام از طرفها خواهان افزایش تنش نیست.