رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای رفع تحریم تلاش کنیم گفت: همچنین باید تحریم ها را با تکیه بر توانمندی داخلی، بی اثر و خنثی کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس مجلس شورای اسلامی امشب با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبر شبکه دو سیما جمهوری اسلامی ایران در خصوص موضوعات مختلف داخلی و بین المللی مرتبط با کشور از جمله برجام پاسخ داد.
آقای محمدباقر قالیباف ابتدا با تبریک اعیاد شعبانیه و عید نوروز به ملت ایران و به ویژه به پرستان و کادر پزشکی و معلمان که سختی های مربوط به کرونا را تحمل کردند گفت: امسال سال کرونایی و سال سختی بود چه کارگرانی که بیکار شدند و چه معلمان عزیز و چه مادران عزیز که هم کارمند بودند و هم کمک آموزش فرزندان خود.
وی گفت: امیدوارم سال آینده سال خوبی باشد و به همه خانواده هایی که در اثر کرونا عزیزان خود را از دست دادند عرض تسلیت دارم.
رئیس مجلس در پاسخ به سوالی در خصوص موضوع تحریم ها و قانون اقدام راهبردی ایران برای لغو تحریم ها و تاثیر گذاری آن افزود: طرح مجلس در این زمینه بسیار موثر بوده است و در آینده هم بیشتر می تواند تاثیر گذار باشد و دلیل آن این است که ما در مجلس نمایندگان مردم هستیم و مهم ترین موضوع ما دغدغه مردم است .
آقای قالیباف گفت: بدون شک امروز یکی از فشارهای جدی که در زندگی مردم در مسائل اقتصادی و ... است بحث مربوط به تحریم است و این یک واقعیتی است که وجود دارد که ما باید تلاش کنیم که برای رفع آن و هم باید تلاش کنیم تحریم را با تکیه بر توان داخلی بی اثر کنیم و آن را خنثی کنیم.
رئیس مجلس افزود: زمانی که مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم شکل گرفت دو ماه و نیم زمان برد تا ما بتوانیم وارد بحث قانون گذاری و نظارت که رسالت اصلی ماست شویم و اولین موضوعاتی که مورد بحث ما قرار گرفت بحث تحریم بود.
وی گفت: در برجام ارتباطاتی که برقرار شد و گفت و گوهایی که انجام شد، یک سند بین المللی است که به تایید شورای امنیت سازمان ملل هم قرار گرفت و همه در آن متعهد شدند.
آقای قالیباف افزود: عملاً دیدیم پس از تصویب برجام آمریکا نه تنها به تعهد خود عمل نکرد بلکه تهدیدات خلاف مقررات بین المللی علیه مردم ایران در دوره ترامپ انجام دادند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این در حالی بود که ما در داخل کشور تعهدات خود را به صورت تمام و کمال اجرا می کردیم و این حرکت یک طرفه بود که ما این را در مجلس مورد بحث قرار دادیم و کار کارشناسی دقیقی انجام شد و با صاحب نظران در این مورد مفصل صحبت کردیم و در شورای عالی امنیت ملی صحبت هایی صورت گرفت و همچنین کمیسیون های تخصصی مجلس و در نهایت یک قانونی تصویب شد که پایه ای شد در عین اینکه برجام را حفظ کنیم، بر اساس ماده 36 برجام دولت را ملزم کردیم کاهش تعهدات را انجام دهد که هم اکنون شروع شده است.
وی افزود:یکی از این کاهش تعهدات بحث مربوط به پروتکل الحاقی بود که در حقیقت بحث غنی سازی 20 درصد و بیشتر از آن بود و بحث راه اندازی آب سنگین اراک بود که تمامی اینها بر اساس قانون انجام می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این اتفاقات قبل از اینکه بایدن ریاست جمهور آمریکا شود، در مجلس به تصویب رسید.
آقای قالیباف افزود: حرف ما این است که چرا ملت ما باید یک طرفه بخواهد قرارداد را اجرا کند اما طرف مقابل اجرا نکند.
وی گفت: ما پروتکل الحاقی را داوطلبانه پذیرفتیم که همه تحریم ها رفع شود و این علاوه بر مقرراتی بود که ما پذیرفتیم.
رئیس مجلس افزود: ما این را اجرا می کردیم اما طرف مقابل نه تنها تحریم ها را برنداشت بلکه تحریم های جدیدی اعمال کرد.
آقای قالیباف گفت: قانون مجلس این حساسیت را برای آنها به وجود آورد که به سمتی بیایند و متوجه باشند ما دست بسته نیستیم که یک طرفه عمل کنیم و آنها عمل نکنند.
وی افزود: این وظیفه ما بود عمل کردیم و اثرات آن را امروز نیز می بینیم.
رئیس مجلس گفت: امروز وزیر محترم امور خارجه در نشست هایی که معاونین وزرای خارجه یا خود وزرای خارجه 1+4 داشتند، تحرکی که ایجاد شد بر اثر قانون مجلس شورای اسلامی است.
آقای قالیباف افزود: قانون مجلس یک ابزار قدرت، ابزار چانه زنی، فرصت های بیشتر برای گفت و گو کردن است.
وی گفت: این قانون مجلس تنها برای گفت و گو کردن نیست بلکه برای رفع تحریم است و یا باید ما مسیر خود را طی کنیم.
رئیس مجلس افزود: به هر حال برجام به ناحق تصویب شده و ما باید این کار را انجام دهیم و منفعل در این زمینه نباید باشیم و این قانون حتما برای ما هم تولید قدرت می کند و هم اینکه به رفع تحریم ها کمک می کند.
هیچ وقت خلاف برجام عمل نکردیم
رئیس مجلس در پاسخ به سوالی در خصوص اجرای تعهدات برجامی از سوی جمهوری اسلامی ایران گفت: ما هیچ وقت خلاف برجام عمل نکردیم ولی آیا سزاوار است که ما به برجام عمل کنیم ولی طرف مقابل به برجام عمل نکند.
آقای قالیباف امشب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری افزود: در گفت و گوهایی که انجام می شود حتماً این قانون باعث فرصت های بیشتر، قدرت چانه زنی بیشتر می شود و آنها می دانند که ما مصمم هستیم.
وی با اشاره به اینکه طرف های مقابل فکر می کنند که در ایران بحث اجرای برجام دو صدایی است گفت: در ایران یک صدایی است و همه مسئولین و مردم یک خواسته دارند و آن رفع تحریم در چارچوب های برجام است.
رئیس مجلس افزود: اگر آنها نخواهند این موضوع را رعایت کنند ما بر اساس همین ماده 36 برجام تعهدات خود را کاهش می دهیم و طبیعتاً بر روی آنها فشار خواهد آمد و حتما وادار می شوند که این کار را انجام دهند.
آقای قالیباف گفت: البته فشار اصلی در بحث خنثی سازی تحریم است یعنی اینکه بتوانیم توان داخلی خودمان، ارتباطات خود و تکیه بر بحث های درونی خود داشته باشیم که هر دو اینها کمک می کند به رفع تحریم.
وی با تاکید بر خنثی سازی تحریم ها افزود: ما در مجلس هر دو رویکرد را اولویت اول می دانیم.
رئیس مجلس گفت: برای رفع تحریم ما این قانون را تصویب کردیم و در حوزه بی اثر کردن تحریم و مبارزه با آن و کاهش فشار به مردم، تلاشمان این است که با اصلاح ساختار بودجه و با برنامه پنج ساله هفتم این موضوع را پیش ببریم.
آقای قالیباف افزود: یکی از ویژگی های قانون مجلس این است که گفته ایم هر زمانی که طرف های مقابل ما به تعهد خود عمل کردند و دولت این گزارش را به مجلس ارائه دهد ما بلافاصله برمی گردیم و تعهداتی را که باید بر طبق انجام بدهیم به شرط لغو تحریم ها انجام خواهیم داد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه در مدت تشکیل مجلس یازدهم آیا مجلس توانسته انتظارات مردم و اقدامات و اثر گذاری در بتن جامعه و مشکلات مردم داشته باشد گفت: البته نباید خودمان از خود راضی باشیم و هر چقدر هم تلاش کرده باشیم حتماً نسبت به زحماتی که مردم می کشند و شرایطی که کشور دارد باید بیش از این تلاش کنیم.
رئیس مجلس افزود: قانون اساسی برای مجلس شورای اسلامی وظایفی مشخص کرده و ما دو وظیفه مهم داریم یک وظیفه قانون گذاری و یک وظیفه نظارت.
آقای قالیباف ادامه داد: حتماً مردم عزیز ما از ما توقع اجرا ندارند بلکه اجرای قانون و در میدان بودن و مشکلات را در اجرا حل کردن بر عهده دولت محترم است.
وی گفت: البته که ما در قانون گذاری و ریل گذاری فعالیت ها همچون بودجه و در نظارت برای اجرای قانون وظیفه داریم.
رئیس مجلس افزود: در شرایط فعلی، نظارت بر قانون گذاری را اولویت قرار داده ایم.
آقای قالیباف گفت: مهم ترین دغدغه امروز مردم در حوزه مسائل اقتصادی است و دومین دغدغه هم که اولویت مجلس است توجه به مسائل اجتماعی و فرهنگی می باشد.
وی افزود: برای بحث اقتصادی ما قانون رفع تحریم را داریم که بتوانیم آن بخش بین المللی را در حوزه سیاسی به درستی سازماندهی کنیم و اهرم فشار را داشته باشیم که کار را پیش ببریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به قانون گذاری مجلس یازدهم در حوزه معیشتی، کشاورزی و بورس را از جمله قوانین ذکر کرد که مجلس یازدهم به تصویب رسانده است گفت: در کنار آن نظارت های میدانی و نظارت هایی که از وظایف نمایندگان است و باید در بخش های مختلف داشته باشند را داشتیم.
آقای قالیباف در پاسخ به سوال چهار سفر نظارتی خود به چهار استان و اینکه آیا این سفرها تبلیغاتی نیست گفت: حتما این سفرها تبلیغاتی نیست و کار مداومی است که ضرورت دارد.
وی با اشاره به حضور نمایندگان در صحن علنی و کمیسیون ها و نیز عضویت در شوراهای ملی افزود: نمایندگان هر سه هفته در ماه یک هفته خود را اختصاص به حضور در حوزه انتخابیه می دهند و در حوزه انتخابیه ارتباط با مردم و نظارت برکارها از وظایف نمایندگان است که انجام می شود.
رئیس مجلس گفت:ولی بعضی از موضوعات در حوزه انتخابیه است که در سطح ملی باید حل و فصل شوند.
آقای قالیباف افزود: به عنوان پروژه هایی در این حوزه ها وجود دارد که عمدتاً ملی است و اینجاست که ما نیازمند این هستیم که مجموعه مجلس و توان مجلس به کمک نمایندگان بیاید چرا که موضوعات ملی تنها متعلق به حوزه انتخابیه نیست.
وی با اشاره به ضرورت حضور کمیسیون های تخصصی در حوزه های انتخابیه با پروژه های ملی مرتبط هستند گفت: طبیعتاً بنده به عنوان خدمتگزار نمایندگان و مسئولیتی که در مجلس دارم حتما باید این بازدید ها را انجام دهیم.
رئیس مجلس افزود: از روی کاغذ نمی شود تصمیم گرفت و ما در بازدیدها از برخی از پروژه ها، مردم می گویند پلی که امروز شما بازدید می کنید 18 سال است که هنوز ساخت آن به اتمام نرسیده است یا بیمارستانی که 19 سال ساخته نشده است یا بزرگراه هایی که تکمیل نشده.
آقای قالیباف گفت: از نزدیک حرف مردم را شنیدن و با مشکلات آنان روبرو شدن تاثیر مهمی در پیشبرد روند کارها خواهد داشت.
وی افزود: مردم می گویند شما اگر کار ما را حل نمی کنید حداقل حرف ما را گوش کنید و می گویند شما نه حرف ما را گوش می کنید نه پروژه شما پیش می رود ، خوب مردم چه امیدی داشته باشند.
رئیس مجلس گفت: ما به عنوان نمایندگان مردم تنها نماینده حوزه انتخابیه خود نیستیم بلکه نماینده ملت ایران هستیم و طبق قانون اساسی تک تک نمایندگان هر کدام در مقابل مردم ایران مسئول اند نه در مقابل مردم حوزه انتخابیه خود.
آقای قالیباف افزود: سفرهای میدانی من و نمایندگان همراه خیلی اثر گذار است.
وی گفت: در سفر خوزستان که اولین سفر نظارتی ما بود 740 روستا تنش آبی داشتند که در این نظارت های میدانی این مشکلات نمایان شد و اقداماتی برای حل آن صورت گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ما هم اکنون نظام مسائل همه استان ها را در حوزه نظارت استخراج می کنیم که بدانیم آخرین پیشرفت ها به کجا رسیده است و در این زمینه گزارش سازمان برنامه و بودجه را اخذ می کنیم از دیوان محاسبات گزارش عملکرد می گیریم و گزارش میدانی خود را با آنها تطبیق می دهیم و کار میدانی و بازدید انجام می شود و در نهایت مشخص می شود که ما در این پروژه ها و حوزه ها چگونه پول خرج کرده ایم.
آقای قالیباف با اشاره به اینکه نظارت ها بر کارها می تواند موجب بی اثر کردن تحریم ها شود گفت: همین نظارت هاست که موجب می شود که مشکلات مردم حل و فصل شود.
وی افزود: بعد از نظارت میدانی از استان خوزستان و مشکلات مربوط به مشکل آب 120 روستا حل شده است.
رئیس مجلس با اعلام این خبر با اعتباراتی که برای حل مشکلات مربوط به آب و فاضلاب استان خوزستان تخصیص یافته گفت:به سرعت پروژه های آنها تکمیل خواهد شد.
آقای قالیباف افزود: در سال 1400 برای حل و فصل مشکلات آب و فاضلاب و همچنین آب روستا ها اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده و انشاءالله مشکل آنها مرتفع خواهد شد.
وی گفت: یکی از موضوعات جدی امسال ما بحث راه های روستایی و آب روستایی و روستاهایی که هنوز گاز ندارند است و این موضوعات در اولویت ما قرار دارد در شرایطی که پیش از این تخصیص اعتبارات برای جاده های روستایی حذف شده بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه سفرهای استانی افزود: ما برای سفر نمی رویم بلکه برای نظارت به استان ها می رویم، ممکن است یک مسئولی بخواهد به یک استان برود و ملاقات عمومی داشته باشد و سخنرانی کند و جلسه ای بگذارد و برگردد اما ما زمانی که می گوییم برای نظارت می رویم قبل از انجام نظارت در خود مجلس گزارش عملکرد از بخش های مختلف از جمله سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات می گیریم و با مجمع استانی جلسه برگزار می کنیم و کارشناسان مربوطه یک ماه قبل از این سفرهای نظارتی از پروژه ها بازدید می کنند.
آقای قالیباف گفت: قبل از سفر بنده به هر استان معمولاً کارشناسان با استانداران جلسه می گذارند با وزیر مربوطه قبل از سفر جلسه برگزار می کنیم و پیگیری امورات در اینجا انجام می گیرد و در نهایت سفر آغاز و نظارت انجام می شود.
وی افزود: ما مجری نیستیم اما از طرف مردم پیگیری می کنیم و نظارت وظیفه ماست.
نظارت های استانی ما به هیچ وجه مچ گیری نیست
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: نظارت ما به عنوان مچ گیری نیست و من بارها در بازدید ها که در استان ها داشتم گفتم اهل مچ گیری نیستیم و دنبال آن هستیم که مشکل مردم را حل کنیم.
آقای قالیباف افزود: در سفر کردستان که رفتیم در جاده شمال غرب به جنوب غرب که یک جاده ترانزیتی بزرگ است که بخشی از آن نیز به کوریدور شمال به جنوب اثر گذار است بخشی از پروژه مربوط به مسیر بین سنندج تا کامیاران متوقف شده است و با این روندی که پیش می رود فکر می کنم تا 10 سال دیگر هم این پروژه تکمیل شود.
وی گفت: ما باید این پروژه را حتما ظرف دو سه سال آینده جمع کنیم که اثر گذاری خود را داشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: به اندازه پولی که در آنجا تزریق می کنند یک متر کار پیش نمی رود و عدم اجرای پروژه موجب افزایش هزینه ها می شود.
آقای قالیباف گفت: آیا نباید سیاست ها را عوض کرد و برای این امر تدبیری کرد پس مردم باید حرف خود را به چه کسی بگویند.
وی بار دیگر تاکید کرد: کار اجرا کار ما نیست اما نظارت بر کار و پیگیری وظیفه ماست.
مجلس مصمم به اصلاح ساختار بودجه است
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ساختار بودجه، مشکل دارد، گفت: مجلس مصمم به اصلاح ساختار بودجه است.
آقای محمدباقر قالیباف در ادامه برنامه گفت و گوی ویژه خبری با بیان اینکه نباید فکر کنیم که بودجه برای دولت است، افزود: بودجه برای دولت نیست.
وی ادامه داد: لایحه بودجه یعنی یک سال اقتصاد کشور و زندگی مردم و همه چیز به لایحه بودجه گره خورده است.
آقای قالیباف افزود: این لایحه بودجه باید در چارچوب یک برنامه پنج ساله باشد و بودجه ریزی ما باید مبتنی بر بودجه برنامه ریزی شده هم باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به مردم یارانه می دهیم اما قدرت خرید مردم به خاطر تورم و رشد نقدینگی هر سال کاهش می یابد، اضافه کرد: چه درآمد نفت داشته باشیم و چه نداشته باشیم تورم وجود دارد زیرا مشکل در ساختار بودجه است.
وی گفت: بخش عمده ای از بی اثر کردن تحریم در گرو اصلاح ساختار بودجه است.
آقای قالیباف با بیان اینکه در زمینه اصلاح ساختار بودجه با دولت مکاتبه کردیم، افزود: در شهریور به دولت نامه نوشتیم که در لایحه بودجه حتماً باید ساختار بودجه، اصلاح شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیش از لایحه بودجه، چندین جلسه با سازمان برنامه و بودجه درباره اصلاح ساختار آن برگزار کردم.
وی افزود: اصلاح بودجه موضوعی نیست که در مدت یک سال حل شود اما باید گام نخست را برداریم و اصلاح ساختار بودجه می تواند در یک برنامه پنج ساله، نهایی شود اما باید پنج گام جدی برداشت و 13 تا 14 آیتم را در آن جا حل کرد مانند اصلاح ساختار نظام پولی و مالیاتی و گمرکی کشور.
آقای قالیباف با بیان اینکه فرایند بودجه ریزی هم باید اصلاح شود، گفت: اکنون بودجه ریزی ما منطبق بر برنامه ریزی نیست و عملیاتی نیست و منطبق بر ردیف هزینه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ردیف هزینه یعنی اعمال نفوذ و هر کسی که تلاش کرد و یک ردیف بودجه ایجاد کرد، هر سال به آن ردیف پول می دهیم چه مثمر باشد و چه مثمر نباشد.
وی اضافه کرد: زمانی که لایحه بودجه از طرف دولت به مجلس ارسال شد دیدیم این لایحه نسبت به اصلاح ساختار بودجه ای که باید انجام دهیم منطبق با آن پیش نرفته است و تورم زا است و انضباط مالی در آن نیست و شفافیت لازم را ندارد.
آقای قالیباف ادامه داد: احساس کردیم لایحه دولت قابل انجام نیست بنابراین صحن مجلس لایحه بودجه را رد کرد پس از دو هفته، دولت، لایحه بودجه را بازنگری و اصلاح کرد و کسری بودجه را کاهش داریم و برخی جهت های بودجه را اصلاح کردیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس و دولت با هم باید کار کنند، گفت: اگر قانونی را به دولت تکلیف کنیم اما به هر دلیلی آن را انجام ندهد مشکل ایجاد می شود.
وی با تاکید بر اینکه مجلس و دولت دو بال هستند که باید با هم پرواز کنند، افزود: زمانی زندگی برای مردم شیرین است که مجلس و دولت با هم همکاری کنند بنابراین مجلس از برخی از موضوعات بودجه کوتاه آمد برای مثال مجلس معتقد بود اختصاص ارز چهار هزار و 200 تومانی و دو نرخه بودن، فسادزا است همچنین دولت در اجرا به اندازه ای بد عمل می کند که با وجود اختصاص ارز چهار هزار و 200 تومانی، اما قیمت کالاهای اساسی، هر روز افزایش می یابد.
آقای قالیباف گفت: در قانون بودجه مسئولیت دستگاه های مختلف از جمله بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت صمت، وزارت کشاورزی را مشخص کردیم و مجلس به شدت نظارت می کند که این پول در مسیر درست هزینه شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: دیوان محاسبات، یک ماه پیش از اینکه وارد بودجه سال 1400 شویم،گزارش عملکرد شرکت های دولتی را که پولش بیشتر از بودجه عمومی دولت است در صحن مجلس قرائت شد و همه اشکالات شرکت ها مشخص شد و این اشکالات را برای بودجه سال 1400 رفع کردیم.
وی اضافه کرد: در سال های قبل بین 75 تا حدود 85 هزار میلیارد تومان بودجه عمومی به شرکت ها می رفت تا فعالیت کنند حجم زیادی از امکانات کشور در دست شرکت های دولتی است اما خروجی آن کم است.
آقای قالیباف گفت: احکامی را در بودجه نوشتیم که بر اساس آن شرکت ها مکلف هستند مبانی قانون مجلس را در بودجه، مبنای کار خود قرار دهند و پرداخت حقوق به ویژه مدیران حتماًباید در سامانه ثبت شود و هر کس ثبت نکند مختلف و مجرم است و به دستگاه قضایی معرفی می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: پیش بینی کردیم شرکت ها منطبق بر سیاست گذاری های مشخص شده سرمایه گذاری کنند نه به تشخیص خود.
وی، دیوان محاسبات را یکی از ابزارهای نظارتی بیان و اضافه کرد: قصد داریم گزارش هایمان را بر خط کنیم یعنی هر سه ماه یا هر دو ماه، مجلس در جریان هزینه بودجه قرار گیرد.
تاکید بر جلوگیری از رانت و تبعیض در بودجه 1400
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: شفافیت و جلوگیری از رانت و تبعیض در سراسر قانون بودجه سال 1400 دیده شده است.
آقای محمد باقر قالیباف افزود: نسبت به اصلاح ساختار بودجه در نظام های مختلف پولی، گمرکی، بانکی و برنامه ریزی عملیاتی خیلی موفق نبودیم اما در حوزه شفافیت و انضباط مالی سعی کردیم کار جدی و اساسی انجام دهیم.
وی ادامه داد: در حوزه حقوق، همسان سازی را اجرا کردیم و همسان سازی صندوق های کشوری و لشکری انجام شد اما سازمان تامین اجتماعی که قشر کارگر بودند رشد پیدا نکردند، 89 هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی قرار دادیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید فاصله میان فقیر و غنی را کم کنیم، گفت: باید رانت را از بین ببریم در بخش حقوق این کار را انجام دادیم.
آقای قالیباف با اشاره به اینکه سقف حقوق ها را محدود کردیم، افزود: سقف حقوق پیش از این می توانست تا 21 برابر حداقل حقوق باشد اما این رقم را به 15 برابر کاهش دادیم.
وی با بیان اینکه حدود 85 درصد حقوق بگیران زیر 10 میلیون تومان حقوق می گیرند، اضافه کرد: حقوق این افراد را برای سال 1400 بیست و پنج درصد اضافه کردیم و برای حقوق های بیش از 10 میلیون تومان، فقط دو و نیم میلیون تومان اضافه کردیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین مالیات را برای کسانی که حقوق بیشتری می گیرند افزایش دادیم و از آن ها تا 35 درصد یعنی بیش از یک سوم حقوق آن ها مالیات می گیریم.
آقای قالیباف با اشاره به اینکه صاحبان نفوذ و قدرت فشار زیادی را به مجلس وارد کردند، گفت: اما مجلس تسلیم نشد.
وی افزود: مجلس شجاعانه تصمیم گرفت از فعالان فضای مجازی مالیات بگیرد یک پرستار بخش کرونایی با حقوق کم، مالیات می پردازد اما یک فعال مجازی با درآمد چند صد میلیون تومانی مالیات نمی پردازد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخی ها برای مجلس یازدهم جوسازی می کنند، گفت: ما مثل خیبری ها، سوز داریم اما دود نداریم.
آقای قالیباف افزود: جوسازی هایی که علیه مجلس انجام می دهند برای این است که برای شفافیت و تبعیض و رسیدگی به مناطق محروم و جلوگیری از فرار مالیاتی تلاش می کنیم.
وی ادامه داد: با همه مشکلاتی که داریم اما به 20 درصد مالیات همه کارهای تولیدی معافیت دادیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای مالیات سراغ همه مشاغل دلالی رفته ایم، گفت: با نظارت هایی که انجام می دهیم مصمم هستیم قانون را اجرا کنیم.
آقای قالیباف تاکید کرد: از مدیران امین و قوی حمایت می کنیم تا شجاعانه تصمیم بگیرند و مجلس حتما با مختلفان در این حوزه برخورد می کند.
وی گفت: کسبه جزء با درآمد 100 میلیون تومان در سال را از مالیات معاف کردیم اما آن هایی که چند صد میلیارد درآمد دارند حتما باید مالیات خود را پرداخت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در برخی موارد، حجم پولی مالیات چند میلیون نفر به اندازه مالیات چند صد نفر نمی شود اما این چند صدنفر مالیات نمی پردازند در حالی که آن چند میلیون نفر مالیات می پردازند.
آقای قالیباف اضافه کرد: طرح یارانه بنزین را داشتیم که طرح خوبی بود اما مجلس به آن رای نداد یارانه زیادی را به بنزین اختصاص می دهیم اما فاصله بین مصرف کننده ها در برخی اقشار جامعه، 23 برابر دیگران است چرا یک نفر که پنج خودرو دارد با یک نفر که یک خودرو دارد باید یارانه برابر بگیرند.
وی با اشاره به اینکه حدود 46 درصد خانوارها، خودرو ندارند، گفت: این خانوارها از یارانه بنزین، سهمی ندارند طرحی در مجلس ارائه شد که یارانه ها را بر مبنای نفر خانوار بر اساس خودرو قرار دهیم اما این طرح در مجلس به علت برخی مشکلات رد شد اما حتماً این طرح در دستور کار مجلس است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در بودجه سال 1400 بیش از 32 هزار میلیارد تومان قرار دادیم در حوزه محرومیت زدایی، بیش از 19 هزار میلیارد تومان قرار دادیم و دو هزار و 200 نقطه محروم را مشخص کردیم و برای آب، جاده و گاز روستاها برنامه ریزی کردیم.
آقای قالیباف افزود: نظام متمرکز و بروکراسی در کشور ما بخشی از بودجه ما را هدر می دهد و درآمدهایی را که به زحمت به دست می آوریم به راحتی از بین می بریم.
وی اضافه کرد: شورای برنامه ریزی استان و شهرستان را قرار دادیم تا در دو هزار و 200 نقطه محروم، اشتغال زایی و محرومیت زدایی با هم اتفاق بیفتد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در نظارت ستادی، نمایندگان مجلس در حوزه های انتخابی خود، این موضوع را پیگیری می کنند.
آقای قالیباف افزود: مصوبه شد برای کارگاه هایی که در شرایط کرونایی، کارگران خود را نگه داشته اند، جریمه های آن ها بخشیده شود.
وی اضافه کرد: بودجه را از حالت ردیفی خارج و عملیاتی کردیم و برای آن طرح تعریف کردیم و دیوان محاسبات هم بر آن رسیدگی می کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تامین امنیت غذایی یکی از موضوعات جدی کشور است، گفت: این موضوع مورد توجه جدی مجلس بود و در بودجه به آن توجه کرد.
آقای قالیباف، تقویت صندوق بیمه را از نکات مهم برشمرد و افزود: پیش بینی شده است این صندوق خسارت کشاورزان را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه بخشودگی جریمه تسهیلات اعطایی به کشاورزان نیز پیش بینی شده است، اضافه کرد: حدود 27 هزار میلیارد تومان برای توسعه بخش های کشاورزی قرار دادیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در بودجه سال 1400 توجه ویژه ای به حوزه های تولید،اشتغال، معیشت، سلامت و محرومیت زدایی شده است.
آقای قالیباف افزود: به استان هایی مانند سیستان و بلوچستان، ایلام و خوزستان توجه ویژه ای شده است.
وی اضافه کرد: شفافیت و جلوگیری از رانت و تبعیض در سراسر قانون بودجه سال 1400 دیده شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس مصمم است برای رفع و خنثی سازی تحریم، برنامه ای محکم و قابل اجرایی را با دولت آینده برای برنامه هفتم توسعه تنظیم کند تا مردم، هر سال، تحول را در حوزه مسائل اقتصادی ببینند.