معاون سیاسی وزیر کشور گفت: از مجلس شورای اسلامی درخواست می کنیم استفاده از صندوق الکترونیکی را در انتخابات شورای شهر تهران بپذیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای جمال عرف در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: اگر این اتفاق بیفتد نتیجه انتخابات شورای اسلامی شهر تهران همزمان با اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری اعلام می شود اما اگر رأی گیری به صورت دستی انجام شود حدود 72 ساعت شمارش آرای انتخابات شورای اسلامی شهر تهران زمان می برد.
وی گفت: مجلس شورای اسلامی برای استفاده از صندوق الکترونیکی در انتخابات شوراهای برخی شهرها موافقت کرده است اما تأکید ما استفاده از این صندوق در تهران است زیرا تعداد نامزدها و اعضای شورای اسلامی این شهر که انتخاب می شوند زیاد است.
آقای عرف افزود: از 25 فرآیند انتخابات 24 فرآیند الکترونیکی انجام می شود و فقط اخذ رأی به صورت دستی است و شورای نگهبان به دلیل داشتن ابهامات استفاده از صندوق الکترونیکی را نپذیرفته است.
وی گفت: تعرفه های انتخابات سال آینده چاپ و ذخیره شده است و به تعداد مناسب ارسال خواهد شد و هیچ مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت زیرا ردیف ها و سریال های تعرفه ها برای هر استان متفاوت است و جابجایی آنها امکان ندارد.
آقای عرف افزود: تأکید ما قانون مداری و بی طرفی افراد حاضر پای صندوق های اخذ رأی است و بر این اساس تاکنون حدود 5 هزار نفر را آموزش داده ایم و سال آینده نیز با استفاده از نرم افزار شاد، عوامل صندوق ها را آموزش می دهیم.
وی گفت: به فرمانداری ها اعلام کرده ایم با توجه به شیوع بیماری کرونا افراد زیر 60 سال که آسیب پذیری کمتری دارند پای صندوق ها حضور داشته باشند.
آقای عرف با بیان اینکه از اکنون بر بی طرفی مجریان در انتخابات تأکید داریم افزود: در گذشته به دلیل تنظیم دو صورتجلسه پس از شمارش آراء بین ناظر و مجری گاهی اختلاف نظر ایجاد می شد اما در این دوره قرار است یک صورتجلسه در شعبه، تنظیم و ارسال شود.
وی گفت: با تأکید وزیر کشور از ابتدای اسفند تغییرات در فرمانداری ها باید با دلایل مشخص و ارائه آن به وزیر کشور انجام شود.
آقای عرف با بیان اینکه در این دوره از انتخابات 4 انتخابات رئیس جمهور، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان و شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار می شود افزود: با هماهنگی شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی قرار شد در این دوره از انتخابات برای هر دو انتخاب یک هیأت اجرایی داشته باشیم.
وی گفت: نام نویسی داوطلبان شوراهای اسلامی شهرها پایان یافت و اکنون داوطلبان در حال تکمیل مدارک هستند.
آقای عرف افزود: در دوره چهارم انتخابات شورای اسلامی شهرها حدود 45 هزار نفر نام نویسی کردند که این تعداد در انتخابات دوره پنجم به 55 هزار نفر افزایش یافت اما در این دوره بیش از 51 هزار نفر نام نویسی کرده اند.
وی با بیان اینکه برای هزار و 500 شهر و شهرستان باید شورای اسلامی شهر انتخاب شود گفت: در نام نویسی انتخابات این دوره 88 درصد مردان و 12 درصد زنان نام نویسی کرده اند.
آقای عرف افزود: بیشترین داوطلبان مدرک تحصیلی لیسانس دارند اما تعداد داوطلبانی که کارشناسی ارشد دارند در مقایسه با دوره های گذشته افزایش یافته است.
وی گفت: بیشترین داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر 36 تا 40 ساله هستند و گروه سنی 30 تا 35 و 40 تا 45 سال در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
آقای عرف با بیان اینکه از نظر مذهب، نام نویسی داوطلبان توزیع مناسبی دارد افزود: کارمندها از نام نویسی در انتخابات شوراها بیشترین استقبال را کرده اند و پس از آنها افرادی که شغل آزاد دارند و سپس فرهنگی ها بیشترین تعداد داوطلبان را تشکیل می دهند.
وی گفت: 13 درصد از کسانی که برای انتخابات شوراها نام نویسی کرده اند ایثارگر هستند.
آقای عرف افزود: سوابق داوطلبان برای مراجع چهارگانه ارسال و نتیجه بررسی صلاحیت داوطلبان به هیأت های اجرایی و سپس به هیأت های نظارت ارسال می شود که در صورت تأیید صلاحیت داوطلبان در هر دو هیأت، نتیجه اعلام می شود.
وی گفت: برای بیش از 40 هزار روستا انتخابات شوراهای اسلامی روستا انجام می شود که حدود 120 هزار نفر منتخب دارند و نام نویسی داوطلبان این انتخابات از 16 فروردین آغاز می شود.
آقای عرف با بیان اینکه پایه واگذاری امور به مردم، شوراهاست افزود: نهاد شورا بسیار با اهمیت است و امیدواریم این نهاد برای همه متولیان امر جا افتاده باشد.
وی گفت: با توجه به وجود دستگاه های احراز هویت، گرفتن اثر انگشت در زمان اخذ رأی حذف شده است.
آقای عرف افزود: نام نویسی از داوطلبان انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی برای 6 حوزه 8 فروردین، برای انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان در 4 استان 13 فروردین و نام نویسی برای انتخابات ریاست جمهوری در 21 اردیبهشت به مدت 5 روز انجام می شود.
وی گفت: برای نام نویسی از داوطلبان انتخابات شوراهای شهر به صورت غیر حضوری افزون بر شماره ملی، شماره کارت بانکی آنها را نیز درخواست کردیم اما برای برخی داوطلبان سوء تفاهم ایجاد شد که می خواهیم از آنها پول دریافت کنیم و به این دلیل به صورت حضوری در انتخابات شوراها نام نویسی کردند.
آقای عرف افزود: دریافت شماره کارت بانکی برای احراز هویت دقیق تر داوطلبان است و سوء تفاهمی برای داوطلبانی که غیرحضوری در انتخابات شوراهای روستاها نام نویسی می کنند ایجاد نشود.
وی گفت: پیش بینی کرده ایم داوطلبان برای تبلیغات، بیشتر از رسانه ها و فضای مجازی استفاده کنند و برای جلوگیری از تراکم جمعیت در شعب اخذ رأی، انتخابات این دوره را یک یا دو ساعت زودتر آغاز و از فضاهای بزرگ برای رأی گیری استفاده می کنیم تا فاصله ها رعایت شود.
آقای عرف افزود: کنار صندوق هایی که در دوره های گذشته بیش از 1 هزار رأی در آنها بود صندوق های دیگری را برای جلوگیری از تراکم جمعیت در نظر گرفته ایم و این دوره انتخابات، تعداد شعبه ها افزایش می یابد.
وی گفت: نرم افزار شعبه یاب نیز تهیه شده است که به پیدا کردن خلوت ترین شعبه رأی گیری کمک می کند.
آقای عرف با بیان اینکه مدارس و مساجد در انتخابات گذشته بیشترین مکان های اخذ رأی بودند افزود: در این دوره تلاش می کنیم از فضاهای دیگر مانند سالن های ورزشی نیز استفاده کنیم.
وی گفت: در دوره گذشته انتخابات، 62 هزار صندوق اخذ رأی داشتیم که برای انتخابات این دوره صندوق ها را 10 درصد افزایش داده و به حدود 70 هزار صندوق رسانده ایم و از مکان های جدید و صندوق های سیار برای رأی گیری استفاده می کنیم.
آقای عرف افزود: با مرکز عالی فضای مجازی نیز نشستی را در زمینه تخلفات انتخاباتی در این فضا داشته ایم و پیش از آغاز تبلیغات، نامزدها را توجیه می کنیم که تخریب نامزدهای دیگر در فضای مجازی رصد و با متخلفان برخورد می شود.
وی گفت: با توجه به اینکه مشارکت و شور انتخاباتی مستلزم تجمع و برگزاری گردهمایی هاست گفت: با وزارت بهداشت پروتکل هایی را برای برگزاری این تجمعات تهیه کرده ایم که با تغییر وضع شیوع کرونا این پروتکل ها نیز تغییر می کند.
آقای عرف افزود: برای هر شهر بر اساس رنگ آن پروتکل ها در زمینه تجمعات انتخاباتی متفاوت است.
وی با بیان اینکه تعرفه های این دوره از انتخابات جزو امن ترین تعرفه هاست گفت: کد ملی و سریال الکترونیکی در هر برگه اخذ رأی ثبت می شود و از این نظر هیچ مشکلی نداریم.
آقای عرف افزود: در انتخابات گذشته بیش از 99 درصد احراز هویت ها درست بود.
وی گفت: شبکه احراز هویت رأی دهندگان نیز ربطی به اینترنت ندارد و شبکه داخلی کشور است.