وزیر راه گفت: مجوز شرکتهای اتوبوسرانی که اتوبوس هایشان پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند و بیش از ظرفیت ۵۰ درصدی مسافر سوار کنند، لغو خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد اسلامی در حاشیه مراسم بهره برداری از ۲۸۹ دستگاه انواع ناوگان جدید شبکه ریلی که در ایستگاه راه آهن تهران برگزار شد افزود: رعایت پروتکلهای بهداشتی در سفرهای نوروزی هم مانند قبل آن الزامی است و وظیفه ما تسهیل آمد و شد مردم است، اما اگر شرکتی از این مقررات و پروتکلها تخطی کند، مجوز آن لغو خواهد شد.
وی افزود: در این مساله مجازات متخلف بیش از میزان جرم را مجاز میدانیم و اگر پلیس راه نیروی انتظامی یا سازمان راهداری با مسافرانی روبرو شوند که خارج از صورت وضعیت اتوبوس سوار شده باشند، مجوز شرکت حمل و نقلی باطل خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی رعایت ظرفیت مجاز ۵۰ درصدی در اتوبوس و قطار را به همراه الزام استفاده از ماسک برای راننده و مسافران در طول سفر از پروتکلهای بهداشتی سفر اعلام کرد و افزود: هیچ رانندهای حق ندارد خارج از پایانه مسافر سوار کند و از مردم هم میخواهیم از سفرهای اصطلاحا دم دروازهای پرهیز کنند.
وی همچنین از مردم خواست از خرید بلیت از سایتهای بدون مجوز اکیدا پرهیز کنند تا دچار مشکل نشوند و افزود: نباید بازار سیاهی برای بلیت بوجود آید چراکه به هیچ وجه کمبود ظرفیت نداریم و بلیت به میزان کافی وجود دارد.
اسلامی افزود: مردم نیز باید مراقب باشند و رعایت کنند چراکه مهمترین عامل در کنترل شیوع بیماری کرونا رعایت کردن اصول بهداشتی توسط مردم است.
به گفته وزیر راه و شهرسازی عرضه بلیتهای قطار و هواپیما همچنان طبق برنامه ادامه دارد و رعایت پروتکلهای بهداشتی در سفرها الزامی است.
اسلامی افزود: سفر به شهرهای قرمز ممنوع است و مسافران جریمه خواهند شد ضمن اینکه اگر مسافری از مناطق قرمز به دیگر نقاط کشور قصد سفر داشته باشد باید تست کرونای منفی انجام داده باشد و یا از وی تست راپید کرونا به عمل خواهد آمد.
مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران هم در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: شرکت راه آهن پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و بطور کامل بر رعایت موارد بهداشتی در سفرها توسط شرکتهای حمل و نقلی نظارت دارد.
سعید رسولی افزود: بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا هنگام سفر، هر مسافر در سه مرحله خرید بلیت، روز سفر و هنگام سوار شدن به قطار با سامانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کنترل میشود و اگر نام مسافر در سامانه ماسک وزارت بهداشت به عنوان بیمار کرونایی درج شده باشد از سفر وی ممانعت به عمل میآید.
وزیر راه و شهرسازی از رشد ۳۰ درصدی نوسازی ناوگان ریلی در کشور با استفاده از توان تولید داخلی خبر داد.
آقای محمد اسلامی در مراسم الحاق ۲۸۹ دستگاه انواع واگن و لکوموتیو به شبکه ریلی کشور که با حضور محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، سعید رسولی مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران و پیروز حناچی شهردار تهران برگزار شد گفت: ایران در این شرایط اقتصادی که کشور تروریست آمریکا، جنگ اقتصادی علیه مردم کشورمان به راه انداخته است، و در شرایط شیوع بیماری کرونا، توانست به توسعه و پیشرفت چشمگیری دست پیدا کند.
وی با بیان اینکه شرکت راه آهن در این مدت توانست رکوردهای بسیار خوبی را در کشور کسب کند، افزود: در حوزه توسعه ناوگان توانستیم رکورد خوبی کسب کنیم به طوری که نسبت به سال قبل ۳۰ درصد افزایش در توسعه و نوسازی ناوگان داشتیم.
وزیر راه و شهرسازی افزود: به طور ویژه از تمام تولیدکنندگان تجهیزات مربوط به ناوگان تشکر میکنم و وزارت راه و شهرسازی هم در پیشبرد توسعه بار و مسافر توانست اقدامات بسیار مؤثری را انجام دهد.
وی تأکید کرد: در تخصیص منابع مالی، سازمان برنامه و بودجه همکاری بسیار مؤثری با مجموعه وزارت راه داشته است.
اسلامی افزود: برای خانواده راهآهن انجام چنین اقداماتی بسیار معنادار بوده و ما قدرشناس زحمات آنها هستیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه به تمام وعدههای رئیس جمهور در حوزه اتصال ریل به مراکز استانها عمل خواهیم کرد، افزود: تاکنون در ۵ استان اتصال ریلی انجام شده و ۷ پروژه باقی مانده است که در ماههای ابتدایی سال آینده اجرا خواهد شد.
وی گفت: پروژههای باقی مانده هم تا پایان سال ۱۴۰۰ افتتاح خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم ظرفیت ریلی کشور ۵۰ درصد افزایش یافته و این یک رکورد بزرگ در جمهوری اسلامی ایران قلمداد میشود افزود: بخش راهآهن و مدیران این بخش توسعه را پایهگذاری کرده و به عنوان یک سازمان خلاق و هوشمند محسوب میشوند.
اسلامی همچنین توسعه ریل به چهار استان اردبیل، کردستان و چهارمحال و بختیاری و همچنین استان آذربایجان شرقی از مسیر دوم (میانه- بستان آباد) را از برنامههای مهم توسعه ریلی کشور در سال آینده دانست و گفت: توسعه ابر پروژه راه آهن چابهار - زاهدان را در دست اجرا داریم تا تنها بندر اقیانوسی کشور را به ریل متصل کنیم و از این طریق کریدور ریلی شمال - جنوب ایجاد شود.
وی تقاضای نوسازی ناوگان به میزان ۲۰ هزار دستگاه را از دیگر ظرفیتهای استفاده از توان داخلی کشور دانست و گفت: برنامه نوسازی و بهسازی ناوگان را در سال آینده همچنان با قدرت ادامه خواهیم داد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به اتصال ایستگاه راهآهن تهران به ایستگاه مترو که از طریق گالری زیر سطح برای نخستین بار در کشور امروز افتتاح شد و به بهرهبرداری رسید گفت: ضرورت مشارکت در اتصال حمل و نقل درون شهری و برون شهری به دقت دنبال میشود، امروز اتصال ایستگاه راهآهن تهران به مترو از طریق گالری زیر سطح برای اولین بار در کشور انجام شد و این سیاست در سایر کلان شهرها نیز دنبال میشود.