گزارش مکتوب؛
کارخانهی نوآوری چیست؟
در کارخانههای نوآوری فضاهای متنوعی ایجاد میشود تا صاحبان ایدههای نو بتوانند در محیطی آرام و با امکاناتی کامل طرحهای خود را پرورش دهند.
در بدو ورود یک جفت غاز زیبا در مقابل ورودی یکی از سالنها جلب توجه میکنند، غازهای سفیدی که در فضای سبز مجموعه در حال
گشت و گذار هستند، اما آنها تنها جلوههای طبیعی و محیطزیستی اینجا نیستند.
در کارخانه نواوری کرمانشاه صحنههایی که بیشتر از همه چیز دیده میشود، گلو گیاه و مناظر چشمنواز است، فضایی در حدود ۲۰ هزار متر مربع در جنوب شهر کرمانشاه شامل مجموعهای از سولهها و سالنهای کوچک و بزرگ.
در دنیا مجتمعهای این چنینی به کارخانه نوآوری معروف هستند. در ایران، اما ایجاد کارخانههای نوآوری اقدامی تازه و بدون سابقه است، غیر از دو کارخانه نواوری در تهران، کرمانشاه اولین کارخانه نو آوری را در بین سایر استانها راهاندازی کرده است.
مجموعههای مشابهی در سایر استانها درحال ایجاد است، اما کارخانه نوآوری کرمانشاه حالا آماده بهرهبرداری است.
خانم حسینی مدیرعامل کارخانه نوآوری کرمانشاه میگوید: در این مجتمع فضاهای متنوعی ایجاد شده تا صاحبان ایدههای نو بتوانند در محیطی آرام و دارای امکانات کامل طرح خود را پرورش بدهند.
وقتی به سالنهای این کارخانه قدم میگذاری گویا وارد یک گلخانه یا گلفروشی بزرگ شدهای. اطراف سالن مملو از گلها و گیاهان رنگارنگ است. وسط سالن تعدادی میزکار یا صندلیهایی برای گفتگو وجور دارد که افرادی روی آنها مشغول مطالعه یا صحبت هستند.
معمولا مرز میزها هم با گلدانهای گل و گیاه از هم جدا شده، در کارخانههای نواوری به این سالنها فضای کار اشتراکی میگویند.
در فضاهای کار اشتراکی هرکس درحال تحقیق روی پروژه منحصربه فرد خود است، برخیها تنها و برخیها هم به اتفاق گروهی از همکاران خود.
نوری مسئول گروه استارتآپ کارخانه میگوید: در این مجتمع به صاحبان ایده کمک میشود تا راه خود را برای تبدیل شدن به کسبوکاری بزرگ و موفق پیدا کنند.
وی افزود: این فضا تا زمانی که ایدهها کاملا تجاریسازی شود در اختیار افراد خلاق و نوآور قرار دارد، همچنین کارخانه نوآوری با سرمایهگذاران ریسکپذیر مذاکره میکند تا روی ایدههای خلاقانه گروههای مستقر در کارخانه سرمایهگذاری کنند.
در کارخانه نواوری کرمانشاه فضاهای دیگری هم وجود دارد از جمله آزمایشگاههای مجهز در رشتههای مختلف، فضاهایی بعنوان دفترکار شرکتهای دانشبنیان که از طریق کانکسهای بزرگ ایجاد شده و همچنین فضاهایی برای استراحت و اقامت.
در این کارخانه همچنین یک گلخانه تحقیقاتی ۵هزار متر مربعی ایجاد شده است. این گلخانه علاوه بر اینکه یک فضای کار اشتراکی
بزرگ است برای تیمها و شرکتهای دانشبنیان حوزه کشاورزی، محلی جهت انجام کارهای تحقیقاتی محسوب میشود.
کارشناسان معتقدند آینده ازآن این سرمایهگذاریهای علمی و نوگرایانه است. به گفته هدایت حاتمی معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه یکی از چالشهای عمده کشور ما عدم ارتباط حوزههای علمی و دانشگاهی با کارآفرینان و سرمایهگذاران است.
در واقع غازهای سفید ابتدای گزارش در کارخانهای زندگی میکنند که قرار است مادری برای کارخانهها و شرکتهای بزرگ آینده باشد.