مدیر پروژه واکسن فخرا گفت: در تولید واکسن فخرا تمامی استانداردهای لازم و با ایمنی کامل انجام شده است و امیدوارم این واکسن، فخر ایران باشد.
وی افزود: امیدوارم صنعتی سازی واکسن فخرا در تابستان امسال به بهره برداری برسد و اواسط تابستان هم به تولید انبوه برسیم.
مدیر پروژه واکسن فخرا گفت: به همت شهید فخری زاده از روزهای اول ورود کرونا به کشور، وارد تشخیص و تولید کیتهای تشخیصی شدیم.
وی افزود: فرایند تحقیق و توسعه واکسن کووید ۱۹ از سال گذشته آغاز شده است.
مدیر پروژه واکسن فخرا گفت: با جداسازی ویروس کرونا از بین ۳۵ هزار نمونه بیماران ایرانی و کشت ۳۰ ایزوله مناسب اولین بذر واکسن از بین آنها انتخاب و تولید و تابستان مرحله کنترل کیفیت و تستهای حیوانی آغاز شد.
وی افزود: تمامی استانداردهای لازم با ایمنی کامل انجام شده و امیدوارم این واکسن فخر ایران باشد.
مدیر پروژه واکسن فخرا با بیان اینکه دکتر فخری زاده درباره این پروژه زحمت زیادی کشیدند، تصریح کرد: واکسن ایرانی «فخرا» در سازمان «نوآوری و تحقیقات وزارت دفاع ایران» تولید شده است که این دانشمند شهید ریاست آن را برعهده داشت.
آقای کریمی گفت: فرآیند تولید شامل مراحل کشت سلول، تلقیح، تکثیر، جداسازی و تخلیص، غیرفعالسازی و فرمولاسیون در اندک زمانی راه اندازی شد و سپس تستهای حیوانی و انواع تستهای کنترل کیفی انجام شد.
مدیر پروژه واکسن فخرا گفت: این واکسن از ویروس غیر فعال انتخاب شده است و با ورود این ویروس غیر فعال، ایمنی بدن فعال میشود.
وی با بیان اینکه همه پلتفورمها مزایا و معایبی دارند، افزود: برای این پلتفورم زیرساختهای لازم را داشتیم. این در جهان سابقه طولانی دارد و جواب داده است.
مدیر پروژه واکسن «فخرا» با بیان اینکه پس از طی مراحل آزمایشگاهی و تستهای حیوانی، بیضرری و اثر بخشی واکسن به اثبات رسیده است، گفت: هم زمان کار طراحی و ساخت کارخانه تولید انبوه این واکسن نیز آغاز شده است و امیدواریم تا تابستان وارد فاز تولید شود.
آقای احمد کریمی افزود: واکسنهای موجود ایمنی ۱۰۰ درصدی ایجاد نمیکنند. ما باید تحقیقات را ادامه بدهیم و بر اساس نتایج جدید ایمنی واکسن را اعلام میکنیم.
آقای علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران هم در در این برنامه گفت: این موسسه قدمت یکصد ساله دارد و پیشینه طولانی در ساخت واکسن دارد.
وی افزود: انستیتو پاستور ایران شبکه تشخیص کشور را برای کرونا راه انداخت.
آقای بیگلری با بیان اینکه با کوبا در طراحی واکسن همکاری داریم، افزود: واکسن این موسسه نوترکیب است و عوارض کمتری دارد.
وی افزود: در فاز یک و دو ایمنی این واکسن بررسی شده و قرار است فاز سه هم مشترک با کوبا انجام شود و این واکسن میتواند به جنگ چندین جهش ویروسی برود و این در واکسن نوترکیب ایران و کوبا لحاظ شده است.
رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: فاز سه این واکسن در نیمه فروردین بررسی و بعد از فاز سوم وارد مرحله تولید میشود.
وی افزود: به جز واکسن نوترکیبی که با کوبا تولید میشود واکسن دیگری هم در دست مطالعه است. واکسن دوم راحتتر از واکسن اول و به همین علت ارزانتر است. واکسن دوم هم ایمنی بخشی قوی دارد.
آقای کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: ۵ واکسن در کشور مجوز مصرف اضطراری دارد و تاکنون میزانی از این واکسنها خریداری و به کشور وارد شده است.
وی افزود: ۹۲۰ هزار دوز واکسن از روسیه و هند وارد کشور شده است. از سبد کواس هم نزدیک سه میلیون دوز اوایل بهار وارد کشور میشود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: واکسن تولید مشترک با کوبا هم به کمپین واکسیناسیون سراسری میپیوندد و امیدواریم قبل از پایان سال میلادی عملاً پیش بینیهای ما تحقق یابد.
آقای سعید کلانتری، محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس هم گفت: پلتفورم ما سیستم ایمنی را بهتر تحریک میکند و فاز اول را شروع کردیم.
وی افزود: ۱۲۰ نفر مورد مطالعاتی فاز یک بودند و هیچ عارضه خاصی نداشته اند، اما در مورد ایمنی زایی زود است قضاوت کنیم؛ باید منتظر زمان بود.
آقای کلانتری گفت: فاز یک بعد از تعطیلات عید به اتمام میرسد و تا اینجای کار این واکسن عالی بوده است.
محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس گفت: داوطلبان را به چهار گروه ۳۰ تایی تقسیم میکنیم؛ این فاز هم برای بررسی ایمنی واکسن است که واکسن بی خطر باشد و هم قصد داریم که دوز مناسب واکسن را پیدا کنیم.
وی افزود: در این چهار گروه، یک گروه واکسننما را که ماده موثره واکسن را ندارد، دریافت میکنند. یک گروه واکسن را در دوز ۵ و گروهی در دوز ۱۰ دریافت میکنند.
آقای سعید کلانتری گفت: صنعتی سازی و در اختیار مردم قرار گرفتن این واکسن بعد از آزمایشهای بالینی انجام میشود.