امام خمینی سوم شعبان سال ۵۸ در پیامی ولادت امام حسین (ع) را به نام روز پاسدار نام نهادند.
به گزارش گروه علمی فرهنگی خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان ؛ حضرت امام خمینی(ره) در سوم شعبان سال ۱۳۹۹ هـ . ق برابر با هفتم تیرماه ۱۳۵۸ هـ . ش پیامی به مناسبت ولادت امام حسین(ع) فرستادند و در این پیام سوم شعبان را روز پاسدار نامیدند.
ای پاسداران حریم عشق ! مگر میتوان بی نام و یاد شما در فرهنگ لغات این سرزمین ، به مفهوم آزادی و رهایی رسید؟!
آتشفشان غیرتتان، چراغ و روشنایی مرزهایی است که جز گامهای آشنایتان، بیگانه ای را به خود نخواهد دید که نقطه اشتراک شما با حسین، آزادگی است.
شهادت، معبری است که از مسیر تو آغاز می شود، با تو همراه است و به تو میرسد. بیهوده نیست نقش پلنگ لباس تو، آن هنگام که روحی رشید را چون تو دربرمی گیرد؛ زیرا رشادت، برازنده شهادت است و رساندن پرچم قیام حسین به انقلاب مهدی(عج)، رسالتی است که شایستگی شما بر دوشتان نهاده است. طلوع سپیده نامتان در موسم میلاد فرزند علی(ع) چه زیباست!
پاسدار در لغت به معنی نگهبان و مراقب است. پاسداران کسانی اند که در حساسترین لحظه های تاریخ، از میان خلق برمی خیزند و همچون دژی مستحکم، مردانه و شجاعانه در جهت رسیدن به حق و حقیقت و حفظ آن، گام برمی دارند.
کمر بستن برای احیای حقیقت خواهی، همتی جانانه می طلبد و تنها از مردانی چون حسین (ع) برمی آید که آزادگی و شور حقیقت جویی اش، چنان حماسهای آفرید که تا همیشه نامش جاودان و موجب احترام انسانهای حق طلب خواهد بود. امام حسین(ع) هنگامی که تحریفگران حقیقت، از سنت و سیره پیامبر اکرم (ص) و آنچه خداوند در شریعت اسلامی و از زبان قرآن بنا نهاده بود، تصویری مغایر با واقعیت ارائه کردند، بر خود فرض دید تا برای احیای آن سنت فراموش شده و نهادینه کردنش در میان امت اسلام، قیام تاریخی و حماسی اش را آغاز کند و بدین ترتیب، از دین جد خود پاسداری کند.
می توان نمونه هایی از رادمردی پاسداران را در تاریخ انقلاب اسلامی ایران یافت؛ پاسدارانی که در دفاع از کیان و کشور خود فداکاری کردند و با روحیه شهادت طلبی، انسجام درونی و خلاقیت نظامی، در صحنه های مختلف به نبرد پرداختند و با الهام از حضرت سالار شهیدان، اباعبدالله الحسین(ع)، با بذل خون و جان خویش و جانبازیها و ایثارگریها، نگذاشتند دست سربازان شیطان، به ذرهای از خاک میهن اسلامی برسد.