مدیرعامل شرکت نفت آزمایان ژرف اندیش از تولید دستگاه یونیت نمودارگیری از گِل حفاری با یک پنجم هزینه نمونه اروپائی خبر داد.
آقای غلامی افزود: برآورد هزینه ما برای تولید این یونیتها در داخل، یک پنجم نمونههای اروپایی و یک سوم نمونههای چینی است.
وی اضافه کرد: این شرکت در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات با فناوری پیشرفته در حوزه نفت و گاز به ویژه تولید دستگاه یونیت نمودارگیری از گِل حفاری فعالیت دارد.
غلامی گفت: این تجهیز از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است که هر دستگاه حفاری به یک نمودار گیری از گِل حفاری نیاز دارد که به صورت پرتابل، سر دستگاه نصب میشود و با استفاده از سنسورهایی که دارد کل وضعیت چاه را در اختیار حفار قرار میدهد.
مدیرعامل شرکت نفت آزمایان ژرف اندیش با بیان اینکه در مرحله نخست ساخت یک دستگاه در دستور کار است افزود: در حال حاضر در مجموعه بنیاد مستضعفان، ۱۳ دستگاه مورد نیاز است و کل کشور ۱۰۰ دستگاه یونیت نمودار گیری از گِل حفاری نیاز است.
وی با بیان اینکه همه یونیتهای فعال در داخل، وارداتی هستند گفت: با تلاش نخبگان داخلی، این دستگاه بومی سازی شده است.
غلامی مدت زمان تولید یک دستگاه نمودار گیری از گِل حفاری را ۵ ماه بیان کرد و افزود: تولید هر یک دستگاه، ۱۷۰ تا ۲۰۰ هزار دلار هزینه در بر دارد.
وی ادامه داد: در مجموع برای تولید ۱۳ دستگاه یونیت، ۱۳ میلیون دلار صرفه جویی ارزی خواهیم داشت.
فناوریهای غشائی با هدف تولید آب فوق خالص و گاز زدائی از آب
مدیرعامل شرکت ستارگان نوآور سپهر پارس نیز در حاشیه این مراسم گفت: فناوری که قرار است با حمایت بنیاد مستضعفان توسعه دهیم در زمینه فناوریهای غشائی با هدف تولید آب فوق خالص و گاز زدائی از آب است.
آقای فرخ زاد افزود: این فناوری کمک میکند که مشکل خوردگی که در بسیاری از صنایع وجود دارد، رفع و آب با کیفیتی که برخی صنایع از جمله صنایع آشامیدنی، غذائی و داروئی نیاز دارند، برای آنها تولید شود.
وی گفت:، چون فناوری ما در دنیا جدید است، نسبت به نمونههای خارجی هزینه ۱۰ تا ۲۰ برابر کمتر از خارجیها دارد.
آقای فرخ زاد با بیان اینکه تولید این فناوری میتواند صرفه جویی خوب ارزی داشته باشد افزود: همچنین نیاز صنایع را تامین میکند و قابلیت صادرات نیز دارد.
وی با اشاره به اینکه واحدی که استفاده میکنیم، ماژول غشائی است گفت: اگر ماژول تولیدی ما به عنوان مثال ۱۰۰۰ دلار هزینه دارد، نمونه خارجی آن ۱۰ هزار دلار به بالا قیمت دارد.
فرخ زاد با بیان اینکه نمونه خارجی ماژول غشائی در داخل کشور استفاده نشده است اضافه کرد:، چون فناوری روز دنیاست، نیاز بود که کارخانههای داخلی به سراغ آن بروند.
وی گفت: کشورهای آلمان، آمریکا، ژاپن و فرانسه؛ جزو مهمترین کشورهایی هستند که این فناوری را تولید میکنند.
فرخ زاد افزود:چون اکثر صنایع از جمله فولاد، پالایشگاهی، پتروشیمی و غذائی نیاز به این فناوری دارند، حجم تولید بالا خواهد بود و شاید چندین هزار دستگاه در کشور نیاز باشد، اما برای شروع، ۲۰ دستگاه برای بنیاد مستضعفان تولید خواهد شد.
وی گفت: در کمتر از ۶ ماه، واحد صنعتی نخست را تولید خواهیم کرد.