افزایش مناطق قرمز کرونایی در ترکیه
پس از دو هفته عادی سازی کرونایی در ترکیه تعداد استانهای قرمز این کشور به ۱۷ استان افزایش یافت.
به گزارش کاملی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه پس از نشست پنج ساعته کابینه اعلامکرد محدودیتها و تدابیر کرونایی مختص دوران عادی سازی تدریجی بدون تغییر همچنان ادامه خواهد یافت.
رجب طیب اردوغان - رییس جمهور ترکیه
بولنت ارطغرل - عضو ستاد مبارز با کرونای ترکیه
اردوغان ضمن اذعان به افزایش آمار مبتلایان در دو هفتهاخیر و تآثیر نامطلوب آن در وضعیت بیمارستانهای برخی استانها هشدار داد: کاهش و یا لغو محدودیتهای دیگر و گسترش عادی سازی تدریجی منوط به رعایت هر چه بیشتر تدابیر از سوی شهروندان است، اما در صورت عدم رعایت تدابیر کرونایی بازگشت مقررات سختگیرانه اجتناب ناپذیر خواهد بود.
رئیس جمهور ترکیه افزود تا کنون ۳۲ میلیون خاطی کرونایی (نیمی از جمعیت بزرگسال ترکیه) جریمه شده اند و روند برخورد با شهروندان قانون گریز ادامه خواهد یافت. اردوغان همچنین در مورد روند واکسیناسیون گفت: ترکیه تاکنون با واکسیناسیون ۱۱/۵ میلیون نفر (۱۲/۵درصد جمعیت)، در بین پنج کشور برتر قرار گرفته و از اینجهت گام بلندی برداشته ایم و روند تآمین واکسن وارداتی تا آماده شدن واکسن بومی ادامه خواهد یافت.
بر اساس آخرین دادههای وزارت بهداشت ترکیه در حال حاضر، ۱۳ استان شرق و جنوب شرقی ترکیه دارای وضعیت مطلوبی (آبی) هستند، اما بر تعداد استانهای قرمز (خیلی خطرناک) واقع در نوار ساحلی دریای سیاه و چند منطقه دیگر افزوده شده و ظرف دو هفته گذشته تعداد استانهای نارنجی (پرخطر) به ۲۰ استان رسیده است. بیشترین افزایش ابتلا به کووید-۱۹ در استان سامسون بوده و آنکارا، استانبول و ازمیر هم از جمله شهرهایی هستند که آمار کرونایی در آنها افزایش چشمگیری داشته است.
با آن که ترکیه عملا وارد مسیر عادی سازی تدریجی کنترلی شده، اما کارشناسان به طور شفاف بر این موضوع تاکید میکنند که عادی شدن واقعی در صورتی ممکن است که مردم؛ غفلت نورزند و تدابیر بهداشتی را رها نکنند. چرا که در غیر این صورت احتمال بازگشت به دوران پرخطر قبلی و موجهای سهمگینتر کرونایی وجود دارد. بولنت ارطغرل عضو ستاد مقابله با کرونا در واکاوی علل افزایشی شدن آمار کرونایی، در باره تآثیر گونه جهش یافته ویروس انگلیسی و دید و بازدیدهای خانوادگی بعنوان مهمترین عامل هشدار داد و خواستار تجدید نظر در پروتکل مسافرتهای بین شهری شد.
گفتنی است معضلات اقتصادی پیچیدهای که بدلیل همه گیری کرونا در ترکیه به وجود آمده، ابعاد سیاسی و اجتماعی نگران کنندهای پیدا کرده و دولت ناچار شده تا علاوه بر اقداماتی همچون واکسیناسیون، به رغم سیر افزایشی آمار به روند عادی سازی ادامه دهد تا مانع از افزایش خسارات و ضررهای اقتصادی شود، زیرا بنا به آمار موجود تنها در سال۲۰۲۰ میلادی حدود یکصد هزار مغازه و نزدیک به ۴۰ هزار شرکت در ترکیه ورشکسته و کاملآ تعطیل شده اند.
بنا به آمار رسمی وزارت بهداشت ترکیه آمار کل مبتلایان به کرونا در این کشور به مرز سه میلیون و جانباختگان هم به مرز سی هزار نفر نزدیک شده است.