در ارزیابی رقابت چین و آمریکا
کارشناس: پیام سیاسی و نظامی مقامات آمریکا در سفر به ژاپن
ژولیو پالیزی، کارشناس امور چین در دانشگاه آکسفورد معتقد است سفر وزرای دفاع و خارجه آمریکا به آسیا هم پیام نظامی و هم پیام سیاسی دارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ،
کارشناس امور چین در دانشگاه آکسفورد معتقد است سفر وزرای دفاع و خارجه آمریکا به آسیا هم پیام نظامی و هم پیام سیاسی دارد.
ژولیو پالیزی که از رم در ارزیابی رقابت چین و آمریکا با شبکه تلویزیونی الجزیره سخن میگفت، تصریح کرد، چین در پی تقویت کانالهای ارتباطی خود با آمریکاست. این روابط در حال حاضر بحرانی است، اما روند روابط در دولت بایدن بیش از هر چیزی، مبتنی بر تصمیمات سیاسی است با این حال تندروهایی در آمریکا هستند که مواضع خاصی علیه چین دارند به همین دلیل واشنگتن تلاشی را آغاز کرد تا هم پیمانانی را در حوزه حضور چین بیابد و با این کار هرگونه تعامل احتمالی با چین را از موضع قدرت، عملی سازد.
وی افزود، چین هم در مقابل منتظر است تا ببیند آمریکا در تلاش برای هماهنگی با هم پیمانانش به کجا میرسد. اما درباره هم پیمانان منطقهای آمریکا یعنی همسایگان چین باید به این نکته اشاره کرد که هم پیمانانی هستند که از جانب چین تهدیداتی علیه آنان مطرح است که هند، استرالیا و ژاپن در این ردیف جای میگیرند. این کشورها به نظر میرسد روابط خود را با آمریکا، به ویژه در حوزه نظامی، تقویت میکنند، اما هم پیمانان دیگری مثل کره جنوبی، تایلند، فیلیپین و حتی ویتنام که شریک راهبردی چین است، در ارتباط با آمریکا با احتیاط عمل خواهند کرد با این حال تلاششان این است که مانع از آن شوند تا یک دولت سلطه جو در منطقه حضور داشته باشد. این موضوع برای کشورهای دیگر جنوب شرق آسیا نیز اینگونه خواهد بود، به نظر میرسد این کشورها هم علاقه مندند با حضور آمریکا در این منطقه از آسیا، هیمنه مطلق چین پایان یابد به همین منظور باید گفت، شاهد تصویری متعدد از روابط میان آمریکا و کشورهای منطقه خواهیم بود.
این کارشناس سیاسی سفر وزیر دفاع آمریکا را هم زمان حاوی پیام امنیتی و سیاسی برای چین دانست و گفت، آمریکا ناوی را به تنگه تایوان اعزام کرد که سومین ناو این کشور در این منطقه از زمان آغاز ریاست جمهوری بایدن به شمار میآید، اما هم زمان دیدار مقامات آمریکایی از این منطقه میتواند پیام سیاسی هم داشته باشد. وقتی به رسانهها نگاهی بیندازیم متوجه میشویم از همکاری برای مهار کرونا، توزیع واکسن، تغییرات آب و هوایی و ... نوشته اند که این موارد پیامهای سازندهای دارد و هدف جلب رضایت کشورهای منطقه درباره اهمیت پیوستن به اردوگاه آمریکاست، اما واقعیت این است که این روند اهدافی قوی و نهفتهای علیه چین را در خود جا داده است.
وی اصلیترین مشکل در منطقه رقابتی چین و آمریکا را موضوع تایوان دانست و گفت، دولت دونالد ترامپ این مسئله را با به رسمیت شناختن تایوان به عنوان دولت دموکراتیک و بیان امکان دفاع آمریکا از تایوان، متشنج کرده بود، البته بایدن هم در این زمینه سخن گفت، پس امکان تنش میان چین و آمریکا در موضوع تایوان بعید نیست و این تنش میتواند منطقه و حتی جهان را متشنج کند.