چگونه از حوادث چهارشنبه سوری جلوگیری کنیم؟
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: رعایت نکات ایمنی برای جلوگیری از وقوع حوادث در جشن دیرینه چهارشنبه سوری ضروری است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، حسن فخرایی بیان کرد: هر ساله مصادف با چهارشنبه آخر سال (چهارشنبه سوری) شاهد بعضی از اتفاقات در جامعه هستیم که گاه منجر به نقص عضو یا مرگ افراد میشود.
وی با تاکید بر توجه بیشتر به کودکان در این ایام و رعایت نکات ایمنی در این زمینه افزود: در مراسم چهارشنبهسوری کبریت و موارد آتشزا را از دسترس کودکان دور نگه داریم، زیرا بیش از نیمی از آسیب دیدگان این مراسم، هنگام آتشبازی دچار آسیب شدهاند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر عنوان کرد: استفاده از مواد آتشبازی هرگز همراه با ایمنی نبوده است و حتی در صورتیکه بهطور کامل مراقبت صورت گیرد، حوادث در کمین سازدگان این مواد یا استفاده کنندگان از آن است.
فخرایی با اشاره به اینکه آسیب به دستوپا از آسیبهای شایع در مراسم چهارشنبهسوری است ادامه داد: شدیدترین آسیبها نیز مربوط به صورت و چشم است که درمان آسیبهای چشمی بسیار طولانی است و حتی ممکن است ماهها و سالهای بعد ادامه یابد و منجر به تخلیه چشم و یا نابینایی شود.
وی تاکید کرد: با رعایت نکات ایمنی میتوان هم از شادی جشن دیرینه چهارشنبهسوری لذت برد و هم از خطرات احتمالی آن دوری کرد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بوشهر عنوان کرد: برای اینکه چهاشنبه سوری بی خطری داشته باشیم رعایت چند نکته ضروری است:
۱- از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال اینها چه در واحدهای مسکونی و چه در معابر، کوچه و خیابان خودداری کنیم.
۲- کبریت و مواد آتشزا را از دسترس کودکان دور نگه داریم.
۳- از پارک اتومبیل در کوچهها و معابر تنگ خودداری کنیم، زیرا آتشبازی در نزدیکی وسایل نقلیه که حامل بنزین و مواد سوختی هستند در صورت کمترین نشت و حتی در شرایط عادی این وسایل را تبدیل به بمبی میکند که چاشنی انفجار آن کشیده شده است.
۴- حتیالامکان درِ محلهایی مانند انبارداری، زیرزمین، بالکن، پشتبام و ... را که ممکن است فرزندتان ترقهها و مواد محترقه و منفجره را در این محلها نگهداری کنند قفل کنیم، از رفتوآمد فرزندان خود به این مکانها جلوگیری و این محلها را روزانه بررسی کنیم.
۵- از ریختن مواد سریع الاشتعال مانند نفت، بنزین و برای چاشنی از الکل بر روی آتش جدا خودداری کنیم.
۶- از قرار دادن ظروف تحتفشار ازجمله کپسول، اسپری، حشرهکشها و ... بر روی آتش بپرهیزیم.
۷- از پرتاب فشفشه و موشک بر روی شاخه درختها، پشتبام و بالکن منازل خودداری کنیم.
۸- وجود یک کپسول خاموشکننده آتشنشانی پودری در نزدیک محوطه آتش ضروری است.
۹- هیچگاه مواد آتشبازی (منفجره و محترقه) را در ظروف شیشهای یا فلزی قرار ندهیم، زیرا در صورت انفجار ذرات آن به اطراف پرتاب، و سبب صدمات و خطرات جانی خواهد شد.
۱۰-از برپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پستهای برق یا ایستگاههای تقلیل فشار گاز و پارکینگهای عمومی پرهیز کنیم.
۱۱-در صورت بروز هرگونه آتش سوزی و یا حادثه ضمن حفظ خونسردی به سرعت افراد مسن و کودکان و دیگر افراد را از محل حریق بهجای امن انتقال دهیم.
۱۲-در صورت بروز هرگونه حریق و یا حادثه ضمن حفظ خونسردی در اسرع وقت با تلفن ۱۲۵ با ستاد فرماندهی سازمان آتشنشانی تماس بگیریم و موضوع را با ذکر نوع حادثه و نشانی دقیق اطلاع دهیم و در صورت آسیب دیدن فرد یا افراد به اورژانس ۱۱۵ اطلاع دهیم.