طرح ویژه نوروزی نظارت بر فرآورده های خام دامی از امروز در استان مرکزی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۳۰ گروه متشکل از ۵۶ نفر از کارشناسان و بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان مرکزی اجرای این طرح را بر عهده دارند.
شانقی افزود: ۲ هزار و ۱۶۵ واحد شامل مراکز تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی استان مرکزی در این طرح مورد بازدید قرار خواهند گرفت و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، برخورد قانونی میشود.
وی حفظ سلامت مصرف کنندگان را از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد و از مردم خواست فرآوردههای خام دامی از جمله گوشت مرغ، ماهی، گوشت قرمز، آلایش خوراکی دام و طیور را تنها از مراکز مجاز و بهداشتی تهیه کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: عرضه و فروش هر گونه فرآورده خام دامی در حاشیه خیابان و به صورت دورهگردی ممنوع است و نیاز است شهروندان از خرید این گونه فرآوردههای غیر بهداشتی خودداری کنند.
شانقی گفت: نیاز است خرید مرغ تازه خنک شده و آلایش خوراکی مرغ (جگر،سنگدان و دل) تنها به صورت بستهبندی بهداشتی که دارای مشخصات کامل شامل نام کشتارگاه، تاریخ تولید،تاریخ انقضاء (۷۲ ساعت پس ازتولید) و شرایط نگهداری داخل یخچال درب بسته و برودت صفر تا چهار درجه سانتیگراد است انجام شود.
وی افزود: خارج کردن گوشت مرغ از بسته بندی و قطعهبندی آن در محیط مغازه مرغ فروشی به دلیل عدم نظارت بهداشتی و آلودگیهای ثانویه و احتمال تقلب ممنوع است و لازم است مردم از خرید گوشت مرغ با عناوین پاک شده و یا قطعه بندی شده در مغازه مرغ فروشی خودداری کنند.
شانقی همچنین از مردم خواست از خرید تخم مرغهای فاقد تاریخ تولید و مشخصات، هر نوع گوشت قرمز فاقد مهر بازرسی بهداشتی، برچسب نشانه گذاری کشتارگاه که خارج از یخچال نگهداری میشود به طور جد خودداری کنند.
وی افزود: شهروندان درصورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه موارد را با شماره تلفن ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اطلاع رسانی کنند.
طرح ویژه نوروزی نظارت بر فرآورده های خام دامی تا چهاردهم فروردین ۱۴۰۰ ادامه دارد.
استان مرکزی دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.