موج سوم شیوع ویروس کووید ۱۹
افزایش ابتلا به کرونا در اروپا
ابتلا به کووید-۱۹ در بسیاری از کشورهای اروپایی در حال افزایش است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بی بی سی، با شدت یافتن موج سوم شیوع بیماری کووید-۱۹، شمار موارد جدید ابتلا به این بیماری در بسیاری از کشورهای اروپایی در حال افزایش است.
برخی میگویند این افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در اروپا به این دلیل است که این قاره جمعیت خود را با سرعت کافی، واکسینه نمیکند.
رای دهندگان در دو ایالت آلمان امروز دولتهای منطقهای جدید انتخاب میکنند. این در حالی است که از حزب دموکرات مسیحی (CDU) به علت افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ انتقاد شده است.
خبرنگار این شبکه گزارش داد: آلمانیها از روند کند واکسیناسیون در برابر ویروس کرونا، کمبود واکسن، دیوان سالاری بیش از حد و استعفاهای هفته گذشته در حزب دموکرات مسیحی به دلیل رسوایی تهیه ماسک، ناامید شده اند.
مقامات بهداشتی آلمان میگویند موارد جدید ابتلا به کرونا در مقایسه با یک هفته پیش، یک سوم افزایش یافته است. روز جمعه، بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ مورد ابتلای جدید در این کشور ثبت شد.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان که از سال ۲۰۰۵ (۱۳۸۴) در قدرت است، به دنبال انتخاب مجدد خود در ماه سپتامبر (حدوداً شهریور آینده) نیست. حزب دموکرات مسیحی به رهبری مرکل در حال مبارزه (انتخاباتی) در ایالتهای بادن-وورتمبرگ (Baden-Württemberg) و رایلاند-فالتس (Rheinland-Pfalz) است. این آزمایشی زودهنگام برای احتمال موفقیت این حزب برای کسب قدرت در انتخاباتی فدرال در سال جاری (میلادی) خواهد بود.
ایتالیا که بعد از انگلیس، دارای بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در اروپاست، از روز دوشنبه، محدودیتهای بیشتری را اعمال خواهد کرد. مغازه ها، غذاخوریها و مدارس در اکثر نقاط کشور تعطیل شده اند و تعطیلی ملی که برای آخر هفته عید پاک در نظر گرفته شده است، از ماه آینده (میلادی) شروع میشود.
لهستان روز شنبه بیش از ۲۱ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا را گزارش کرد که بیشترین افزایش طی بیش از سه ماه است.
به گفته ژان کاستکس (Jean Castex) نخست وزیر فرانسه، کشورش امیدوار است از هدف تعیین شده برای واکسیناسیون ۱۰ میلیون نفر تا اواسط ماه آوریل (حدوداً اواخر فروردین آینده) فراتر رود. شمار تلفات ناشی از کرونا در فرانسه روز جمعه از ۹۰ هزار تن فراتر رفت.
در همین حال، رای دهندگان هلندی هفته آینده به پای صندوقهای رای میروند، که آزمایشی عمده برای سیاستهای ویروس کرونای یک دولت اروپایی در سال ۲۰۲۱ (حدوداً ۱۴۰۰) خواهد بود. مارک روته (Mark Rutte) نخست وزیر هلند در مسیر خود برای به دست آوردن چهارمین دوره نخست وزیری خود است.