سرپرست اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری: ماهی قرمز خود به تنهایی ناقل کرونا نیست اما در نظر گرفتن اصول قرنطینه ای الزامیست.
وی اضافه کرد: افراد حتما ماهی را از مراکز مجاز دارای شرایط مناسب و بهداشتی و مورد تایید دامپزشکی خریداری کنند و در صورت رفتار یا علائم غیرطبیعی، ماهی بیمار را از ماهیان سالم جدا کرده و با دامپزشک مشورت کنند و از رها نمودن ماهی زینتی در رودخانهها، تالابها و آبهای جاری خودداری کنند.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری یادآور شد: ماهیان خریداری شده باید ۲ هفته قرنطینه شوند و پس از اطمینان از سالم بودن در کنار دیگر ماهیان قرار گیرند و همچنین به دلیل خاصیت تهاجمی و بیماریزایی لاکپشتهای مینیاتوری( گوش قرمز) و حلزونهای آبزی (حلزون سیبی) خرید و نگهداری آنها توصیه نمیشود.
اسدی ادامه داد: ظروف نگهداری ماهی را میتوان به صورت دورهای با محلول نمک طعام ۲ درصد به مدت ده دقیقه ضدعفونی و سپس با آب قابل شرب آبکشی کرد توجه کنید که این مواد برای ضدعفونی ظروف نگهداری بوده و مصرف آن برای ماهی خطرناک میباشد.
وی افزود: ظرف دهان گشاد و با اکسیژن کافی، تعویض مرتب آب ظرف، وجود نور مناسب در طول روز و جلوگیری از تابش مستقیم نور زیاد و یا نور خورشید، غذادهی اندک (روزی ۱ بار و غذای سالم و بهداشتی دارای پروتئین کم و غنی از کربوهیدرات) و نگهداری در محل خشک و خنک از نیازهای ماهیهای تزیینی است.