با سرمایه گذاری فولاد مبارکه،ذوب آهن و پالایشگاه اصفهان
آغاز عملیات اجرایی انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان
با دستور رییس جمهور از طریق ویدیو کنفرانس، اجرای طرح انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛استاندار اصفهان در حاشیه آغاز اجرای این طرح با اشاره به مزیت طرح انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان گفت: این طرح برای جلوگیری از فرونشست زمین و استفاده نکردن آب آشامیدنی و کشاورزی در صنایع اجرایی میشود.
عباس رضایی افزود: این استان با فرونشست زمین مواجه است و متاسفانه برای تامین آب استان از آبهای زیرزمینی برداشت میشود.
وی اضافه کرد: این طرح برای جلوگیری از فرونشست زمین و اینکه از آب آشامیدنی و کشاورزی برای استفاده در صنایع استفاده نشود اجرایی میشود.
استاندار اصفهان افزود: استان اصفهان تشنه است و مسأله آب از مطالبات بجا و دغدغه مسئولان طی سالهای گذشته بوده است.
رضایی آب را یکی از دغدغههای اصلی صنایع برشمرد و گفت: تامین آب پایدار برای صنایع استان و قطع کامل وابستگی صنایع به آب آشامیدنی و کشاورزی از دیگر مزایای این طرح مهم است.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر حدود صد میلیون مترمکعب آب برای صنایع استان مصرف میشود که پیش بینی میشود تا سال ۱۴۱۰ این میزان مصرف به ۱۸۰ میلیون مترمکعب برسد.
استاندار اصفهان گفت: برای اینکه دغدغه صنایع استان را حل و فصل و از آب آشامیدنی و کشاورزی برداشت نکنیم یکی از بهترین راهها انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان است.
با اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس به اصفهان سالانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب وارد نصف جهان میشود
وی با بیان اینکه هدف از انتقال آب خلیج فارس به اصفهان تامین آب پایدار صنایع استان است، گفت: برای این طرح ۹۱۰ کیلومتر لوله گذاری نیاز است که براساس پیش بینیها به پنج سال زمان نیاز است که بستگی به منابع، شرایط و مسائل زیست محیطی و اجتماعی دارد.
رضایی گفت: طرح را یکی از شرکتهای آبی بررسی و از بین ۱۱ مسیر یکی از مسیرها که کمترین مشکل را داشته انتخاب کرده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با برداشت ۳۷۵ میلیون مترمکعب آب دریا پس از شیرین سازی برای صنایع استان اصفهان مورد استفاده قرار میگیرد.
با اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس به اصفهان سالانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب وارد نصف جهان میشود.
در پنجاه و هفتمین برنامه از افتتاح طرحهای ملی، عملیات اجرایی خطوط ۲ و ۳ انتقال آب خلیج فارس به استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی و اصفهان و همچنین عملیات اجرایی انتقال آب دریای عمان (چابهار) به زاهدان در ارتباط تصویری با رییس جمهور آغاز شد.
حجم سرمایه گذاری در طرح ملی انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان ۱۲۰۰ هزار میلیارد ریال اعلام شده است.
تامین منابع مالی خط سوم از محل سرمایه گذاری شرکتهای فولاد مبارکه، ذوب آهن و پالایشگاه اصفهان برنامه ریزی میشود.
برای اجرای این ابَرطرح، به عنوان یکی بزرگترین طرحهای بعد از انقلاب اسلامی از توان متخصصان داخلی و همچنین ظرفیتهای بخش خصوصی توانمند استفاده می شود.