مدیرعامل انجمن تالاسمی کشور: بیماران تالاسمی ایران به علت تحریمهای دارویی با مشکلات زیادی مواجه هستند.
وی گفت: سوال اینجاست که اگر بیماران تالاسمی بخواهند زندگی بدون دغدغه ادامه دهند به چه چیزی احتیاج دارند؟ پاسخ روشن است ما هم مثل همه بیماران تالاسمی دنیا به داروی با کیفیت و تجهیزات پزشکی نیاز داریم.
عرب تصریح کرد: دو داروی حیاتی "دفروکسانین" و "جیدنیو" برای بیماران تالاسمی این روزها به سختی در کشور پیدا میشود و ایران در تامین این دو دارو با مشکلاتی مواجه است.
وی گفت: ایران از دریافت ملزومات پزشکی تزریق دارو برای بیماران تالاسمی که در انحصار یکی از شرکتهای آمریکایی قرار دارد، محروم است که این چیزی جز نقض آشکار حقوق بشر نیست.
عرب ادامه داد:نفروختن این داروها و تجهیزات به ایران به خاطر ترس از تحریمهای آمریکاست در حالی که بیماران تالاسمی به این داروهای حیاتی نیاز دارند.
مدیرعامل انجمن تالاسمی کشور تصریح کرد: فوت تعداد زیادی از بیماران تالاسمی ایران با سن زیر ۱۵ سال از سال ۲۰۱۸ تا امروز ماحصل تحریمهای ظالمانه علیه ایران است.
وی گفت: یکی از بیماران قربانی، سیدمحمدرضا دانش رضوی نخبه علمی و دانشجوی دکتراست که با ۲۸ سال سن همین چند روز پیش به علت عوارض بیماری درگذشت.
عرب ادامه داد: حدود ۷ هزار بیمار دیگر در کسور درگیر تالاسمی هستند که برای دسترسی به امکانات درمانی و دارو با مشکلات زیادی مواجه اند.
مدیرعامل انجمن تالاسمی افزود: ما به نقض آشکار حقوق بشر در ایران توسط غرب تاکید داریم که بیماران تالاسمی را در شرایط سخت قرار داده اند.