با استفاده از ظرفیت زبان فارسی،
تاکید بر احیای میراث فرهنگی مشترک ایران و پاکستان
نماینده فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در شهر لاهور و تعدادی از اصحاب فرهنگ و ادب دانشگاههای ایالت پنجاب این کشور طی دیداری بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای زبان فارسی در احیای میراث فرهنگی مشترک دو کشور تاکید کردند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از اسلام آباد، "جعفر روناس" وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در شهر لاهور مرکز ایالت پنجاب با اصحاب فرهنگ و ادب دانشگاههای این ایالت دیدار و در مورد موضوعات مختلف فرهنگی دو کشور بویژه زبان فارسی و فرهنگ ایرانی اسلامی به گفتگو پرداخت.
در این نشست فرهنگی علاوه بر روسای دانشکدهها و اساتید دانشگاه پنجاب، از روسای زبان و ادبیات فارسی سایر دانشگاهها از جمله دانشگاه دولتی لاهور، دانشگاه ال سی بانوان لاهور وچند تن از مقامات پارلمانی و دولتی نیزحضور داشتند.
دکتر سلیم مظهر قائم مقام رئیس دانشگاه پنجاب در این نشست با اشاره به علاقه مردم پاکستان بویژه لاهوریها به زبان و فرهنگ ایرانی گفت: بسیاری از رسومات ما برگرفته از فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است.
وی ضمن اعلام آمادگی جهت همکاری با خانه فرهنگ ایران برای توسعه روابط فرهنگی دو کشور تصریح کرد: اشعار فارسی و حکیمانه علامه اقبال و تاکید ایشان بر پیوند بین مردم شبه قاره و ایران، برای همیشه روابط حسنه و حسن همجواری بین پاکستان و جمهوری اسلامی ایران را تضمین کرده است.
جعفر روناس با اظهار تشکر از میهمان نوازی گرم شخصیتهای علمی و فرهنگی موجود در نشست گفت: اشتراکات فرهنگی، زبانی، تاریخی و هنری بین دو کشور همسایه و برادر به گونهای عمیق است که ظرفیت فعالیتها در زمینههای مختلف از قبل فراهم است.
وی خاطر نشان کرد: خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری در همه حوزههای فرهنگی، پژوهشی، علمی و هنری در دو کشور همسایه دارد.
محمد رضا ناظری سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور نیز طی سخنانی تاکید کرد: با توجه به تحولات اخیر منطقه، مقامات بلند پایه دو کشور ایران و پاکستان به این نتیجه رسیده اند که برای حصول اهداف مشترک باید همکاریهای دوجانبه و چند جانبه منطقهای را توسعه داد.
پروفسور دکتر معین نظام شاعر و استاد پیشکسوت دانشگاه پنجاب پاکستان نیز در سخنانی با اشاره به جایگاه خانه فرهنگ در ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی در شهر لاهور گفت: ما خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران را خانه دوم خود میدانیم. خانه فرهنگ درب ورودی ما به تمدن باشکوه و اسلامی ایران بوده است.
نخبگان و استادان دانشگاه در این نشست ضمن تاکید بر نقش زبان فارسی در احیای میراث فرهنگی و زبانی مشترک ایران و پاکستان از دولت این کشور سیاست گذاریهای درست و عملی، برای رشد و احیاء دوباره زبان فارسی و زبان اردو در دانشگاهها و مراکز آموزشی و علمی را خواستار شدند.