اجرای طرح تسریب کربن در هزار جریب بهشهر
طرح درختکاری با عنوان تسریب کربن در ۱۰ روستای هزار جریب بهشهر اجرا شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران؛
همزمان با هفته درختکاری در قالب طرح ترسیب کربن در ۱۰ روستای هزار جریب بهشهر با هدف خدمات دهی به مردم حاشیه نشین جنگل و مناطق کوهستانی نهال کاشته شد.
طرح درختکاری با عنوان تسریب کربن امروز نمادین در روستاهای شیرداری، یارسم و سمچول هزار جریب بهشهر اجرا شد.
مکانهایی از جمله مزار روستای شیرداری و سمچول و زمینهایی با شیب تند در روستای یارسم در این طرح با روش نوین نهال کاشته شد.
مدیر مطالعات اداره منابع طبیعی مازندران در حاشیه افتتاح این طرحها گفت: طرح ترسیب کربن در یک دوره سه تا پنج ساله در شهرستان بهشهر عملیاتی شد.
محمد عموزاد افزود: طرح ترسیب کربن شامل بانکت بندی ۲۰ هکتار، جنگل کاری ۱۲۰ هکتار، نهال کاری مثمر ۱۳۵ هکتار، بند آبخیز ۲۲۰۰ متر مکعب و طرح زیست محیطی در ۱۰ روستای بالادست انجام شد.
او گفت:توسعه پوشش گیاهی، مبارزه با فقر روستایی، ایجاد رفاه و تامین منابع جدید مالی برای جوامع محلی، توانمندسازی اجتماعی، اقتصادی مردم و مشارکت محلی از دستاوردهای این طرح است.
عموزاد افزود: ایجاد اشتغال مناسب و سرمایه گذاری از اولویتهای مهم ما در شهر ستان بهشهر و مخصوصا روستاهای بالادست است.
مدیر مطالعات اداره منابع طبیعی مازندران گفت: افزایش بهره وری از زمینهای مناطق خشک، کاهش روند بیابانزایی، فقرزدایی از طریق توانمند سازی جوامع محلی به منظور مدیریت پایدار منابع طبیعی از اهداف این طرح به شمار میرود.
ترسیب کربن به روند ذخیره کربن موجود در هوا در خاک و گیاهان گفته میشود. این روند با ذخیرهٔ کربن از هوا باعث میشود که از میزان گازِ گلخانهای کربن دیاکسید کاسته شده و به بهبود کیفیت هوا کمک کند. ترسیبِ کربن به معنای رسوب دادن و تخلیه کربن موجود در جو (آتمسفر) است. به عبارت دیگر به جذب دیاکسیدکربن اضافی موجود در جو که توسط بخش هوایی و زمینی گیاهان (ریشه)، بقایای گیاهان و جلبکها انجام میشود که در کاهش آثارِ بدِ پدیده گرمایش جهانی نقش دارد