اسامی نفرات برتر سی و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران اعلام شد.
رشته ترتیل برادران؛ آقای احسان محمدی از ایران؛ رتبه اول، آقای علی جواد الطریحی از هلند؛ رتبه دوم و آقای مصطفی شیخ از سوریه رتبه سوم را به دست آوردند.
رشته حفظ کل برادران آقای رضا گلشاهی از ایران، آقای مهدی قربانی از افغانستان و آقای شهزاد عدین الرحمن از آمریکا؛ به ترتیب رتبههای اول تا سوم را بدست آوردند.
در بخش رشته قرائت تحقیق برادران؛ سید حمیدرضا مقدسی از ایران رتبه اول، آقایان کبیر قلندرزاده از افغانستان و محمدعلی قاسم از لبنان به ترتیب رتبههای دوم و سوم را کسب کردند.
در رشته ترتیل و تفسیر؛ آقای احمدرضا زیدانی از ایران رتبه اول، آقای احمد عباس رحیمه از عراق رتبه دوم و جبرئیل دناع حسین از نیجریه رتبه سوم را کسب کردند.
آقای احمد عبدالعزیز از مصر، محمد لائینی از ایران و محمدعلی عمر اوف از قرقیزستان در رشته حفظ کل و تفسیر رتبههای اول تا سوم را به دست آوردند.
در رشته قرائت و تفسیر؛ آقای مهدی فروغی از ایران؛ رتبه اول و محمد زلیف عطیه از عراق، عبدالقدوس از پاکستان؛ رتبههای دوم و سوم را به دست آوردند.
سید مهدی اعتصامی از ایران، سوسال الطیب از چاد، حسن زین الدین از لبنان به ترتیب رتبههای اول تا سوم رشته تفسیر تخصصی قرآن کریم را به دست آوردند.
در رشته خطابه؛ سید کاظم هاشمی فخر از ایران؛ رتبه اول، ایاد الکعبی از عراق، جعفر جمعه رشید از تانزانیا؛ به ترتیب رتبههای اول تا سوم را کسب کردند.
خانمها عطیه تبیانیان از ایران، آمنه موسوی از افغانستان و امانی حسن سیدعلی از عراق؛ به ترتیب رتبههای اول تا سوم رشته حفظ کل خواهران را کسب کردند.
در بخش کاتبان جوان؛ خانم پریا حمزه ئیان؛ نفر اول و خانم غزل چابک و آقای علی آمیغی از ایران مشترک به عنوان نفرات دوم معرفی شدند.
در بخش کتابت فاخر؛ آقای مجید سعید کافی و خانم الهام میرطلایی به صورت مشترک به عنوان نفرات دوم و سید مهدی عدنانی به عنوان نفر سوم معرفی شدند.
پیام برگزاری مسابقات قرآن کریم در روزهای کرونایی زنده بودن قرآن و اسلام است
حجتالاسلام سیدمهدی خاموشی در آیین اخنتامیه سی و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران افزود: در جهان اسلام در این زمان (شیوع ویروس کرونا) تنها ایران اسلامی با یاری خداوند و استفاده از فناوری و فضای مجازی , سی و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم را برگزار کرد.
وی بیان کرد: تکریم و تجلیل از مقام و منزلت قاریان و حافظان قرآن کریم و همچنین ایجاد زمینههای مناسب برای ایجاد همبستگی و وحدت و یکپارچگی امت اسلامی از اهداف برگزاری این دوره از مسابقات بود.
حجتالاسلام والمسلمین خاموشی تاکید کرد: برگزاری مسابقات قرآن کریم در ایام شیوع ویروس کرونا میتواند، این پیام را به جهانیان منعکس سازد که اسلام و قرآن زنده است و جامعه اسلامی، پویا و بالنده در سایهسار تعالیم قرآن کریم راه سعادت و تکامل را میپیماید.
رئیس سازمان اوقاف با اشاره به اینکه مسابقات در سه بخش مقدماتی، نیمه نهایی و نهایی برگزار شده است، گفت: مرحله نیمه نهایی بهدلیل شیوع ویروس کرونا با حضور ۱۲۲ نفر از ۴۵ کشور در بخشهای برادران، خواهران و طلاب حوزههای علمیه با استفاده از ظرفیت فضای مجازی از تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۹ تا ۲ بهمن ۹۹ برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین خاموشی ادامه داد: مرحله نهایی با حضور ۵۷ نفر از ۲۶ کشور از ۶ اسفند ۹۹ تا ۲۱ اسفند ۹۹ برگزار شد؛ بیشترین تعداد کشورهای شرکتکننده به ترتیب از قارههای آفریقا، آسیا اروپا اقیانوسیه و آمریکای بوده است.
وی تصریح کرد: شیوه ضبط مسابقات اینچنین بوده است که تمامی نفرات راه یافته به مرحله نهایی در نمایندگیهای فرهنگی سیاسی جمهوری اسلامی ایران طبق ضوابط فنی اعلام شده و با حضور ناظران ضبط و ارسال شد و جهت پخش در رسانه ملی آمادهسازی شد.
رئیس سازمان اوقاف درباه نحوه داوری سی و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران گفت: داوری مسابقات در سه مرحله مقدماتی، نیمه نهایی و نهایی با قضاوت ۳۷ داور برادر و خواهر از جمهوری اسلامی ایران، سوریه، اردن، عراق، تونس، اندونزی، لبنان و سودان انجام شد.
حجتالاسلام و المسلمین خاموشی یادآور شد: جوایز مسابقات نسبت به دوره قبل افزایش ۵۰ درصدی داشته است؛ با توجه به نحوه برگزاری مسابقات حدود ۶۰ درصد صرفهجویی شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ۲/۵ میلیون نفر از شبکه دانشآموزی شاد برای بازدید از مسابقات استفاده کردند؛ ۶ میلیون جمع کل بازدید از فضای مجازی بوده است، یعنی روزانه ۵۵۰ هزار نفر در فضای مجازی از مسابقات بازدید داشتهاند؛ البته این آمار غیر از رسانه ملی است؛ این آمار نشاندهنده استقبال مردم از این نوع برگزاری و کسر هزینههای برگزاری است؛ ما در آینده میتوانیم این دانش را به دیگر نهادها و حتی دیگر کشورها انتقال دهیم.