رئیس جمهور گفت: انقلاب اسلامی ما آن روز به نقطه نهایی میرسد که اخلاق جامعه ما اخلاق پیامبر و اصحاب آن حضرت باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه هیات دولت افزود: پیامبر (ص) میخواست در دوران جاهلیت جامعه را به سمتی برگرداند که علم و دانش و همه ارزشهای اخلاقی جایگزین شوند.
وی گفت: در دوران جاهلیت نظافت و شستن دست و صورت ننگ بود و تمیز بودن و نظافت کردن از معیارهایی بود که پیامبر (ص) به جامعه آن روز آورد.
رئیس جمهور اضافه کرد: در دوران جاهلیت، جوان بی ارزش بود و به معنای فرمانبر و خدمتگزار تلقی میشد و نمیتوانست در امور مهم دخالت کند و حق نداشت سخن بگوید و مدیریت برعهده بگیرد. پیغمبر جوانی به نام اُسامه را فرمانده لشکر گذاشت و به جوانان مقام و منزلت داد و جایگاه آنها را بالا برد.
آقای روحانی افزود: نژادستیزی در آن زمان و به دنبال نژاد عرب یا غیر عرب بودن رواج داشت که پیغمبر همه آنها را کنار زد و از بین برد و جامعهای امن درست کرد بر مبنای احترام به پیمان قبائل و هیچ گاه پیامبر (ص) پیمان خود را نشکست مگر آنکه طرف مقابل آن را شکسته باشد.
رئیس جمهور گفت: خداوند به پیامبر (ص) خطاب کرد «بال فروتنی و تواضع را در میان این مردمی که به اسلام و راه تو ایمان آوردند، بگُستران».
وی با اشاره به ویژگیهای دین اسلام و فرمان خداوند به پیامبر (ص) برای مشورت در همه امور دنیا با مردم، افزود: حتی پیغمبر در جایی که نظر شخصی شان چیز دیگری بود اگر اکثریت قاطع مردم چیزی میگفتند، در امور دنیوی به آرای مردم احترام میگذاشت و در اداره جامعه از مشورت مردم استفاده میکرد.
آقای روحانی با اشاره به ماموریت پیامبر (ص) برای تکمیل اخلاق نیکو افزود: باید مودبانه با هم حرف بزنیم، به هم احترام بگذاریم، همزیستی مسالمت آمیز کنیم، در جامعه اسلامی همدیگر را برادر بدانیم، به همسایه احترام بگذاریم.
رئیس جمهور گفت: انقلاب اسلامی ما آن روز به نقطه نهایی میرسد که اخلاق جامعه ما اخلاق پیامبر و اصحاب آن حضرت باشد.
وی افزود: تا زمانی که فحش، اهانت، تهمت، تکه پرانی به یکدیگر، ظلم و ستم به زندگی مردم و آبرو و حیثیت مردم باشد ما هنوز در پلههای اول این راه هستیم.