رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مرحوم شیخ الاسلام را در حوزه دیپلماسی انقلابی به حق میتوان از موثرترین معماران دیپلماسی انقلابی و جهادی در تراز انقلاب اسلامی معرفی کرد.
آقای قالیباف ادامه داد: او هیچ گاه از سنگر مبارزه با نگاه متفکرانه و شجاعانه فاصله نگرفت؛ شناخت دقیق و عالمانهای از نظام سلطه وغده سرطانی رژیم صهیونیستی داشت. دشمنی آمریکا و صهیونیسم علیه ایران را آرمان مقدس فکری و اعتقادی خود میدانست و در هر منصب و مقامی که بود در دفاع از انقلاب اسلامی و خدمت به آرمانهای انقلاب ایستادگی میکرد و هرگز کوتاهی نکرد.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مرحوم شیخ الاسلام به اندیشههای مدیریتی انقلابی، خط امامی و ولایی عمل میکرد، اظهار داشت: او به سرزنش دیگران وقعی نمینهاد. همواره گوش و نگاهش به سمت رهبر معظم انقلاب اسلامی بود. در حوزه دیپلماسی انقلابی میتوان به حق او را از موثرترین معماران دیپلماسی انقلابی و جهادی در تراز انقلاب اسلامی معرفی کرد.
وی افزود: مقاومت در مرحوم شیخ الاسلام جوهره اعتقادی داشت؛ اما چه بسا همکاری مستقیم به عنوان معاون سیاسی امورخارجه با شهیدرجایی در دوران نخست وزیری و سرپرستی همزمان وزارت امور خارجه؛ تفکر سلوک و عمل جهادی را در او عمق بخشید و غنای بیشتری داد.
آقای قالیباف با اشاره به اینکه حضور آقای شیخ الاسلام در مجلس هفتم به عنوان نماینده شریف مردم شهر تهران الگویی از نمایندگی متواضعانه و مسئولانه را به نمایش گذاشت، افزود: او تجربه سیاسی دیپلماتیک و پارلمانی و بین المللی خود را مخلصانه در کسوت مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی، مدیرکل بین الملل و دبیرکل کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین به خدمت در آورد.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: آقای شیخ الاسلام حیات فکری و نقش آفرینی خود در سیاست خارجی و بین المللی را با شجره طیبه مقاومت اسلامی گره زد و هیچ گاه از دفاع از آرمان مقاومت و آزادی قدس شریف فاصله نگرفت.
آقای قالیباف تصریح کرد: تلاش متعهدانه و دلسوزانه مرحوم شیخ الاسلام برای تقویت مقاومت اسلامی در لبنان بویژه حزب الله یکی از صفحات زرین خدمت او به جبهه مقاومت اسلامی است.
وی با تاکید بر اینکه آرمان فلسطین و مقابله با دشمن صهیونیستی در اندیشه مرحوم شیخ الاسلام جایگاه ویژهای داشت، گفت: حمایت و تقویت مقاومت ضدصهیونیستی شاخصه حرکت او در آوردگاه سیاست خارجی و روابط بین الملل بود. نقش ویژه او در فراکسیون حامیان قدس و فلسطین در مجلس شورای اسلامی و قریب به هفت سال دبیرکلی کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در زمره خدمات برجسته او به فلسطین و جبهه مقاومت به شمار میرود.
آقای قالیباف ادامه داد: برادر شیخ الاسلام به عنوان معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب ضمن تلاش معتقدانه و مخلصانه در جهت تقریب ابناء امت اسلامی، قدس را از شاخصههای مهم حرکت در مسیر تقریب و وحدت امت اسلامی قرار داد. علاوه بر مسئولیتهای رسمی، مشاوری مجرب در بسیاری از مراکز فکری و اندیشه ورزی کشور بود و تحلیلها و آراء برآمده از تجربه علم و اعتقاد او در نشستها شاخصها و اثرگذار بود.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: مرحوم شیخ الاسلام با شناخت درست از هدف و مقصد فعالیتهای سیاسی داخلی و خارجی خود در هر منصبی به عنوان سربازی فداکار در خدمت امام و انقلاب و رهبری عمل کرد و این مشی را تا واپسین روزهای حیات خود ترک نکرد.
آقای قالیباف افزود: او زبانی گویا و رسا برای انقلاب اسلامی در هر اجتماع و نشست و فرصتی بود اکنون یک سال است که آن انسان نجیب و پاک طینت و مجاهد خدوم متواضع و محب اهل بیت از میان ما رفته است، اما تفکر مقاومت و جهادی را در بدنه دستگاه دیپلماسی و مراکز اندیشه ورزی حوزه مقاومت کشور از خود به یادگار گذاشته است؛ نام و یاد او به دلیل پاکی، اخلاص و نورانیت اندیشه باقی خواهد ماند و او را در صحیفه طیبه نظام جمهوری اسلامی ماندگار خواهد کرد. نامش با ارواح مطهر امام و شهدا ماندگار خواهد ماند.