معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران گفت: ۶ درصد از منابع در اختیار دولت برای مدیریت بحرانها در طول سال هزینه میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ اسماعیل نجار روز در دیدار نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام اظهار
وی افزود: ۲۵۰ هزار میلیارد ریال در جریان سیلابهای رخ داده سال ۹۸ کشور و ۱۲۰ هزار میلیارد ریال نیز برای بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه هزینه شده است.
معاون وزیر کشور با اشاره به تدوین و اجای آیین نامه ۲۸۰۰ برای مقابله با حوادث و بحرانها تاکید کرد: اجرای دقیق این آیین نامه باعث کاهش حوادث جانی و مالی در زمان وقوع حوادث میشود.
نجار یادآور شد: پس از زلزله رودبار در سال ۶۸ آیین نامه ۲۸۰۰ با محتوای پیشگیری و مدیریت بحران تدوین و ابلاغ شد که البته این آیین نامه تاکنون چهار بار مورد ویرایش قرار گرفته که آخرین ویرایش آن بعد از وقوع زلزله سرپل ذهاب در سال ۹۶ انجام گرفت.
وی اضافه کرد: هدف اصلی مدیریت بحران پیشگیری از بروز حوادث، مدیریت شرایط بعد از وقوع حادثه و تلاش برای ایجاد زندگی عادی در بین مردم حادثه دیده در سریعترین زمان ممکن است که اجرای این آیین نامه در تحقق این اهداف تاثیرگذار خواهد بود.
رییس سازمان مدیریت بحران با بیان اینکه باید خسارتهای جانی و مالی در زمان وقوع حوادث کاهش یابد، تاکید کرد: در ساخت و سازها باید جدیدترین علوم و فنون ساختمان سازی رعایت شود تا در برابر وقایعی، چون سیل و زلزله مقاوم باشند.
نجار گفت: مقاوم سازی ابنیههای روستایی از اهمیت زیادی برای دولت برخوردار است، در حال حاضر پنج میلیون و ۳۵۰ هزار واحد مسکونی روستایی در کشور وجود دارد و طبق قانون هر سال ۲۰۰ واحد به این تعداد اضافه میشود.
وی ادامه داد: گستره رودخانهها و روان آبهای کشور ۱۴۷ هزار کیلومتر است که از این رقم ۷۰ هزار کیلومتر آن در مسیر مراکز جمعیتی است که در صورت بروز هرگونه باران شدید، وجود این رودخانهها مخاطره آمیز است که باید این مراکز جمعیتی قبل از بروز هر حادثهای ساماندهی شوند.