وی با بیان اینکه دولت و مردم افغانستان به هیچ صورت، صلح آمرانه را در ابعاد داخلی و خارجی نمیپذیرند، تصریح کرد: در صورت پافشاری برای صلح آمرانه (آمریکا)، «نه» گفتن در تاریخ ما یک اصل است و در آن زمان من به عنوان یک مسلمان و همچون امام حسین (ع) میایستم و با آغوش باز، گلولههای طالبان و پاکستان را قبول میکنم، اما هرگز حاضر نمیشوم با سرنوشت مردم خود معامله و سازش کنم.
معاون رییس جمهور افغانستان گفت: همان گونه که آمریکا و غرب حق دارند درباره سرنوشت چند هزار نظامی خود از جمله دو هزار و پانصد نظامی آمریکایی نشست صلح با طالبان برگزار و نامه نگاری کنند ما هم حق داریم درباره سرنوشت سی و پنج میلیون شهروند خود براساس منافع ملی کشورمان تصمیم بگیریم.
صالح افزود: ما به هیچ صورت پای خود را بر روی قانون اساسی و حق رای مردم افغانستان نمیگذاریم و نسخهای را که انحلال نظام و قانون را با خود داشته باشد، هرگز نمیپذیریم.
وی با اشاره به نامه آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفت: روابط افغانستان با آمریکا و غرب بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل است و هرگاه احترام متقابل در این روابط حفظ نشود دولت، ملت را در جریان خواهد گذاشت.
صالح گفت: دولت افغانستان هرگز عزت خود را به سازش نخواهد گذاشت و تحت هیچ شرایط و دسیسهای حق رای از ملت را سلب نمیکند.
وی با اشاره به نقش پاکستان در روند مذاکرات صلح افزود: مقامات آمریکایی خود گفته اند که پاکستان فقط نقش پیام رسان را داشته است و هرگز بر گروه طالبان اعمال فشار نکرده است.
وی گفت: آمریکا میگوید پاکستان دو حکومت را در افغانستان به رسمیت میشناسد که یکی امارت طالبان است.
امرالله صالح اشارهای هم به طرح جدید صلح زلمی خلیل زاد نماینده آمریکا در امور افغانستان کرد و از این طرح به عنوان سند ننگ یاد کرد و گفت: ابدا پای چنین سند ننگ را امضا نخواهد کرد.
معاون رییس جمهور افغانستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ترورهای هدفمند در ماههای اخیر گفت: در چند ماه اخیر شصت نفر از علما، فعالان مدنی و اصحاب رسانههای افغانستان در ترورهای هدفمند کشته شدند.
وی طالبان را مسوول ترورهای هدفمند دانست و افزود: پیام من به طالبان این است که با کشتار نمیتوانید در میان مردم جایگاه اجتماعی پیدا کنید و این امکان پذیر نیست.