همزمان با عادی سازی کرونایی در ترکیه تعداد استانهای قرمز در این کشور به ۲۷ استان افزایش یافته است.
سامسون، سینوپ، استانبول، آنکارا، ازمیر، کیلیس، آماسیا و ادیرنه در صدر شهرهایی قرار گرفته اند که شیب ابتلا به کرونا در آنها ظرف هفته گذشته بیشترین افزایش را داشته اند.
کارشناسان معتقدند دلیل اصلی افزایش آمار کرونایی در روزهای اخیر گسترش ویروس انگلیسی و بموازات آن ازدحام در خیابان گردی، دید و بازدیدهای خانوادگی و مسافرتهای بین شهری بوده و عادی سازی زودهنگام به وخیمتر شدن وضعیت کرونایی کشور دامن زده است.
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه با انتشار پیامی انتقادی و کنایه به بی اعتنایی مردم به شرایط کرونایی کشور گفت: ما محدودیت و قانونی تعیین نکرده ایم که بر اساس آن، مردم بیشتر ساعاتشان را در خیابان باشند بهتر نیست کم کم راه خانه را در پیش بگیریم؟
همزمان اتحادیه پزشکان ترکیه با انتشار اطلاعیهای در توئیتر روند افزایشی آمار ابتلا به کووید ۱۹ ظرف هفته گذشته در ۲۶ استان را بین ۵۰ تا یکصد درصد اعلام کرده و ضمن انتقاد از عملکرد غربالگری کرونایی دولت آورده است این مردم هستند که متحمل تاوان سنگین سیاستگذاری غلط دولت در کنترل گسترش همه گیری کرونا هستند.
در اطلاعیه اتحادیه پزشکان ترکیه آمده است لازمه عادی سازی اجرای دستکم ۱۴ روز قرنطینه کامل بود که با اقدام شتابزده دولت زحمات یکساله کادر درمان به هدر رفت.
دکتر نجمی ایلخان عضو ستاد مقابله با کرونا درباره تاثیر مسافرتهای بین شهری در قرمز شدن استانها هشدار داد و گفت: چنانچه فورا به عنوان یک ضرورت حیاتی درخصوص اجرای مجدد محدودیتها از جمله منع تردد بین شهری تصمیم فوری اتخاذ نشود با انفجار کرونایی و اشباع شدن ظرفیت بیمارستانها مواجه خواهیم شد.
یادآوری میشود بنا به تصمیم اخیر دولت ترکیه در راستای عادی سازی تدریجی کرونایی، بسیاری از شهرها پس از چهار ماه قرنطینه، دو روز آخر هفته بی محدودیتی را پشت سر گذاشتند، اما به علت ازدحام در سطح شهرها که گاها با بی اعتنایی به تدابیر کرونایی همراه شد به نظر میرسد تجدیدنظر و تشدید محدودیتها را در پی داشته باشد.
بنا به آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت ترکیه، آمار کل مبتلایان به کرونا در این کشور از مرز دو میلیون و ۷۸۰ هزار و شمار جان باختگان هم از ۲۹ هزار نفر گذشته است.