کردستان سرزمین فداکاریهای بزرگ
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: مردم منطقه کُردنشین درکلام مقام معظم رهبری ویژگیهای بسیاری دارندکه حاکی ازسهم بزرگ آنان دردفاع از ارزشهای انقلاب است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: شهدایی که توسط مردم این خطه برای اسلام، استقلال و آزادی ایران اسلامی هدیه شد، همواره در سپهر افتخارات کردستان میدرخشد.
علیرضا مختارپور در دهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت به میزبانی سنندج افزود: کردستان از غیرت، تعصب جوانمردی و شهامت داستانهای بسیاری دارد که هنوز بسیاری از آنها مکتوم مانده است و اثر "عصرهای کریسکان" جلوهای از این مقاومت و جوانمردی ایثار است.
مختارپورگفت: دراین کتاب پایداری مردمان دیار مجاهدتهای خاموش برای دفاع از انقلاب و حفظ آرمانهای انقلاب بیان شده است.
وی خاطرنشان کرد: این کتاب روایتی از دلدادگی مردمانی است که در اوایل انقلاب در دو جبهه داخلی و خارجی به دفاع از کشور پرداختند و امروز گرامی داشت وفاداری آنان به جمهوری اسلامی ایران در تقریظ مقام معظم رهبری بر این کتاب به بار نشست.
امیر سعیدزاده، راوی این کتاب، یکی از منحصر به فردترین نیرویهای دفاع مقدس است. چراکه او عضو هیچ سازمانی نیست. یک نیروی آزاد است و در عین حال در مأموریتهای اطلاعاتی و عملیاتی شرکت میکند، مأموریتهایی نیز برای شناسایی در خارج از کشور دارد. پس از آن راهی سپاه میشود.
سعیدزاده پیش از انقلاب، از طرف ساواک، مورد پیگیری و بازخواست قرار گرفته و فراری میشود. اسیر کومله میشود و از سازمان کومله نیز فرار میکند. ۴ سال بعد از جنگ، سعید زاده به اسارت حزب دموکرات کردستان عراق در میآید. این دوران از ابتدای انقلاب تا سال ۷۴، یعنی یک دوره ۱۵ ساله، به طول میانجامد.
نویسنده در این کتاب با یک سبک ابتکاری، خاطره چند روایی را طرح کرده است. خواننده وقتی سعیدزاده را میشناسد، وارد یک تنش و درگیری میشود. سپس در فصل بعدی اینکه خانواده اش چه عکس العملی نشان میدهد، بررسی میشود و از زبان همسر او همان خاطرات تکمیل میشود. اتفاقاتی که حول محور خانواده رخ میدهد؛ یعنی راوی اصلی خود خبر ندارد، اما خانواده کاملاً به تمام جوانب مسلط است. در بخشی همسر او وارد داستان میشود، آن نقاط مبهم را تکمیل میکند.
دوباره در فصل بعدی راوی اصلی ادامه ماجرا را میگوید و همسر راوی وارد داستان میشود و خاطرات را شرح میدهد. راوی دوم پیگیریهای جانبی که برای خانواده رخ میدهد؛ مانند شهادت دیگر برادران، اسارت پدر، بمبارانهایی که در شهر رخ میدهد، را بازگو میکند. به عبارتی راوی دوم وظیفه تکمیل روایتهای اصلی را برعهده دارد.
کریسکان منطقهای در کوه سنجاق در کردستان عراق است که مقر اصلی حزب دموکرات ایران بوده است. سعیدزاده دوران اسارت ۴ ساله خود را، در منطقه کریسکان بوده است. به دلیل اینکه بیشتر اتفاقات در آن منطقه رخ داده، این نام را برای کتاب انتخاب کرده است.