مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی گفت: برای مقابله با فرسایش بادی و گردوغبار، اصلاح و پرورش گززارهای طبیعی در ۵۸۴ هکتار در حوضه دریاچه ارومیه انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان غربی، سیدهادی قاسمی گفت: عملیات اجرایی مقابله با فرسایش بادی و گرد و غبار در
وی تصریح کرد: در دو دهه اخیر تحت تاثیر کاهش وسعت دریاچه ارومیه، دمای محیط و به موازات آن خشکی محیط نیز افزایش یافته که پیامد آن توسعه عرصههای بدون پوشش گیاهی در اطراف دریاچه است که خود خطر بالقوهای در ایجاد کانونهای بحرانی حرکت ماسه، گرد و غبار نمکی و بیابانزدایی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی گفت: برای مقابله با بیابانزدایی باید با ایجاد پوشش گیاهی مناسب این اراضی احیاء شود.
وی افزود: از سال 93 تا 97 تولید نهال و بوته در هفت هزار و 600 هکتار، پخش نهادههای دامی رایگان به میزان 518 تن، اصلاح و پرورش گززارهای طبیعی در 584 هکتار، ساماندهی چرای دام در 500 هزار هکتار، و نهال کاری گونه شور گز در 427 هکتار در راستای مقابله با گرد و غبار در حاشیه دریاچه ارومیه انجام شد.
قاسمی در ادامه اظهار داشت: قرق مطلق در سطحی بالغ بر 25 هزار و 203 هکتار در حوزه دریاچه ارومیه در شهرستانهای ارومیه، مهاباد، سلماس، میاندوآب، نقده، اشنویه و شاهین دژ نقش مهم و اساسی در احیای طبیعی مراتع و بهبود وضعیت پوشش گیاهی مراتع حوضه آبریز دریاچه ارومیه داشته است.