دو میان وعده مقوی و خوشمزه با جو دوسر
جو دوسر یا یولاف که بیشتر به صورت پرک یا بلغور عرضه میشود یکی از بهترین و کاملترین انواع غلات از خانوادهی گندمیان است که از خواص بیشماری برخوردار است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، جو دوسر دانهای غنی از فیبر، پروتئین گیاهی، روی، منگنز، آهن، فلاوونوئید، کلروفیل و کارتنوئید است.
خواص و فواید جو دوسر
به فارسی «یولاف»، «جو دوسر»، «جو پیغمبری»، «شوفان» و با نام «هرتمان» نام برده میشود و عربی آن «قرطمان» است
اگر با جوی دو سر ماء الشعیر طبی درست کنید و بنوشید به شما در ترک سیگار کمک میکند.
کاهش چربی خون، کاهش کلسترول، رفع یبوست، کاهش اسید اوریک و اثرات ضدالتهابی منجر به کاهش درد مفاصل و استخوانها از دیگر اثرات این دانه ارزشمند است.
جو دوسر خالص؛ گلوتن ندارد به همین دلیل یکی از بهترین منابع غذایی برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک و افرادی است که به گلوتن حساسیت دارند.
جوی دوسر بدون گلوتن با تنظیم اجابت مزاج، چربی خون، قند خون و اوریک اسید و تقویت قلب، انتخابی خوب در رژیم روزمره است.
جو دوسر شاخص گلیسمی پایینی دارد، همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در آن به تنظیم سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک میکند.
مقادیر بالای فیبر موجود در جو دوسر و همچنین بلغور جو دوسر به بهبود حرکات روده کمک کرده و یبوست را کاهش میدهد.
فرآیند تولید جو پرک یا جو دو سر پرک؛ پس از بخارپز شدن و به کردن انجام میشود پس؛ جودو سر پرک هم این خواص را دارد، اما در حد کمی پایینتر.
جو و جو دوسر چه تفاوتی با هم دارند؟
جو دو سر کاملاً باریک و کشیده، از دو طرف یکسان و شبیه مخروط است.
مهمترین تفاوت جو دوسر با جو در این است که جو دوسر خالص (پرک نشده) فاقد گلوتن است.
لعاب ایجاد شده توسط جو دوسر بیشتر از جو است.
جو دوسر زیر دندان جویده میشود، اما جو سفت است و جویده نمیشود.
جو، بوی خاصی ندارد، اما جوی دوسر بویی شبیه ماندگی یا نا میدهد.
اگر به گلوتن غلات حساسیت دارید، حتما دقت کنید که جو دو سر خالص مصرف کنید.
آموزش پنکیک یا خاگینه سیب و جو دو سر
مواد لازم:
سیب: ۱ عدد
تخم مرغ درشت: ۱ عدد
آرد جو دو سر و در صورت عدم دسترسی آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
آب: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
کره یا روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
دارچین: کمی (دلخواه)
شیره خرما یا شیره انگور: ۱ قاشق مرباخوری (دلخواه)
طرز تهیه:
سیب را پوست کنده و رنده ریز کنید.
آرد، تخم مرغ و آب و دارچین و شیره را به سیب اضافه کنید.
تابه را داغ کنید و روغن یا کره اضافه کنید و موارد را داخل تابه پهن کنید.
دم کنی گذاشته و اجازه دهید برای ۴ الی ۵ دقیقه فقط یک طرف بپزد.
حالا طرف دیگر را برگردانید و اجازه دهید طرف دیگر هم برای ۵ دقیقه بپزد.
آموزش دسر جو دو سر
مواد لازم:
تخم مرغ: ۲ عدد
شکر قهوهای: ۱/۲ فنجان
بکینگ پودر: ۱/۲ قاشق چایخوری
وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک: نوک قاشق چایخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
کره ذوب شده: ۱/۴ فنجان
شیر: یک و یک چهارم فنجان شیر (بهتر است از شیر بادام استفاده شود).
جو دو سر پرک درشت: ۳ فنجان
طرز تهیه:
تخم مرغ، شکر قهوهای، بکینگ پودر، وانیل، نمک، دارچین، کره ذوب شده و شیر را به خوبی مخلوط کنید.
سپس جو دو سر را اضافه نمایید.
بهتر است حدود یکساعت روی ظرف را پوشانده و در یخچال قرار دهید تا جو دو سر مایعات را جذب کند.
سپس آن را از یخچال خارج کرده تا به دمای اتاق برسد.
حدود یک ربع قبل از قرار دادن مخلوط در فر، آن را با دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد، گرم کنید.
به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه آن را در فر قرار دهید.
پس از خارج کردن ظرف، اجازه دهید تا خنک شود و بعد به شکل مربع آن را برش دهید.
امیدواریم این میانوعدههای سالم و خوشمزه را در منزل درست کنید و لذت ببرید.