معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: تاکنون 340 تن ذخایر طلای قابل استحصال را در کشور شناسایی کرده ایم.
بهروز برنا در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: درباره اکتشاف و بهره برداری از معادن طلا تلاش های زیادی شده است که امیدواریم با اضافه شدن معادن زرشوران و ساری گونی به چرخه طلا ، تولید کشور در آینده نزدیک به 10 تن در سال برسد.
وی گفت : اکتشاف معادن استراتژیکی که کانی های آن در فناوریهای برتر مورد استفاده قرار می گیرد ، در اولویت کار سازمان زمین شناسی قرار دارد.
معاون سازمان زمین شناسی افزود: عناصر همراه شونده همچون وانادیوم، سلنیوم، لیتیوم، گروه لانتانیت ها و بریلیوم از جمله این معادن راهبردی است.
وی گفت: همچنین خاک های نادر که در صنایع موبایل و ریزتراشه های رایانه ای کاربرد فراگیر و ارزش افزوده بالایی دارد و به همین خاطر دستیابی به فناوری اکتشاف و به خصوص فرآوری آنها بسیار اهمیت دارد.
برنا تصریح کرد : معدن و معدن کاوی در ایران با وضع منحصر بفرد زمین شناسی، تنوع موادمعدنی و قرارگیری در بخش میانی یک کمربند متالوژنی شناخته شده جهانی به نام آلپ هیمالیا و نیز وجود کمربندهای طلا و مس، سرب و روی، تبخیری ها، کرومیت و غیره بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: کشور ما بیش از 5 هزار معدن فعال دارد که 88 درصد دردست بخش خصوصی، 10 درصد در اختیار تعاونی ها و 2 درصد هم در دست بخش دولتی است اما 35 درصد ارزش مجموع تولیدات معدنی کشور در 2 درصد دولتی نهفته است.
معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به اینکه در کشور حدود 70 نوع ماده معدنی داریم که هم اکنون درحال بهره برداری از معادن آنها هستیم ، گفت: تا سال 91 بهره برداری ما 391 میلیون تن بوده است.
برنا افزود: این درحالی است که ذخایر معدنی ما بیش از 60 میلیارد تن است و بهره برداری ما باید به سالانه 600 میلیون تن برسد.
وی گفت: سازمان زمین شناسی در مطالعات خود، کل کشور را به 20 منطقه اکتشافی تقسیم کرده که حدود 400 هزار کیلومترمربع است.
معاون سازمان زمین شناسی افزود: البته 20 منطقه اکتشافی دوم را هم در کشور معرفی کرده ایم که این طرح لایه های اطلاعاتی زیرساخت اکتشاف کشور را تکمیل کرده است.
وی گفت: براساس این مطالعات در کشور 15 هزار محدوده امیدبخش معدنی داریم که 5 هزار معدن ، فلزی است و نقطه قوتی برای کشور محسوب می شود تا روی آن کار کنند.
برنا افزود: باید در کشور حداقل سالانه یک میلیون متر مکعب حفاری اکتشاف معدنی داشته باشیم تا این محدوده های بدست آمده را از لحاظ عمقی هم بررسی و اعتبارسنجی کنیم.
وی گفت: هم اکنون سازمان زمین شناسی در 7 لایحه اطلاعاتی که مربوط به اکتشاف است تلاش می کند این مناطق معدنی را به طور دقیق تر معرفی کند تا ریسک سرمایه گذاری بخش خصوصی کمتر باشد.