به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیرازگفت: اسفند برای بیشتر ما ایرانیها مترادف است با آماده شدن برای عید و این آماده شدن را بیشتر از هر چیز دیگری میشود در خانه تکانی هایمان دید.
دکتر محمدرضا کریمی کمردرد، گردن درد، مسمومیت، تنگی نفس، حساسیت پوستی و درد دست و پا را از رایجترین عوارض خانه تکانیهای نادرست و غیرایمن دانست و افزود: موارد یادشده، عوارضی است که با رعایت برخی اصول ساده ایمنی میتوان احتمال بروز آنها را به کمترین میزان رساند
او با بیان اینکه کمردرد، مشکل رایجی است که در بیشتر موارد ارتباطی به مهرهها و نخاع ندارد و دلیلش اغلب کشیدگی عضلات پشت است، توضیح داد: عامل این کشیدگی نیز اغلب، بلند کردن اسباب سنگین منزل، حمل نادرست اجسام سنگین و حرکت ناگهانی در ناحیه کمر است.
دکتر کریمی با این توصیه که برای پیشگیری از کمردرد، باید در زمان خانه تکانی، تا جایی که امکان دارد، از بلند کردن اسباب و وسایل سنگین پرهیز شود و به جای این کار، از شیوههای جایگزین مانند هُل دادن یا کشیدن استفاده کنیم، اضافه کرد: وقتی میخواهیم جسم سنگینی را روی زمین بگذاریم، به جای خم کردن کمر، زانوها را خم کرده و جسم را روی زمین قرار دهیم.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه با این هشدار که استفاده از وسایل غیرایمن برای دسترسی به ارتفاع بالاتر مانند جعبه و نردبانهای نامطمئن، خطر سقوط از ارتفاع را افزایش میدهد، ادامه داد: برای پیشگیری از سقوط، اگر میخواهیم از نردبان یا چهارپایه استفاده کنیم، ابتدا از سطح اتکای آن با زمین مطمئن شده و تا جایی که امکان دارد از نردبانهای دوطرفه و استاندارد استفاده شود.
راههای پیشگیری از بیماری اگزمای بانوان خانه داراو با بیان این مطلب که استفاده از انواع شویندهها در کنار تعریق، دستها را پوسته پوسته و قرمز میکند که در اصطلاح این بیماری اگزمای بانوان خانه دار نامیده میشود، یادآور شد: برای پیشگیری از اگزما لازم است از دستکش مناسب استفاده کرده و تا آنجا که ممکن است، از تماس مستقیم دستها با انواع شویندهها و پاک کنندهها خودداری شود.
دکتر کریمی با این توضیح که تنگی نفس، آلرژی و حمله آسم از جمله مواردی است که در ایام خانه تکانی، بیشتر دیده میشود، تاکید کرد: بسیاری از بانوان خانه دار برای شست و شوی سرویس بهداشتی از مواد شیمیایی نظیر انواع سفیدکنندهها استفاده میکنند و از آنجا که سرویسهای بهداشتی در فضاهایی بسته و کوچک قرار دارند، قرار گرفتن در این فضاها برای مدتی طولانی، ممکن است آسیب فراوانی به ریههای این افراد وارد کند.
از مصرف مواد شوینده در فضاهای بسته خودداری کنید!او ادامه داد: برای پیشگیری از مسمومیت، باید از مصرف مواد شوینده در فضاهای بسته خودداری کرده و در صورت استفاده، ماسک زده یا از دستمالی ضخیم بر روی دهان و بینی استفاده شود.
این مقام مسوول در معاونت بهداشت دانشگاه گفت: نظافت جزو اصلی خانه تکانی است، اما وقتی پای این نظافت به لوازم برقی مانند لوستر، چراغ و دیگر موارد باز میشود، در صورت بی احتیاطی، خانه تکانی با خطر برق گرفتگی همراه میشود؛ بنابراین لازم است برای پیشگیری از برق گرفتگی، پیش از آغاز به نظافت، ابتدا برق آن وسیله برقی را قطع و از ریختن آب بر روی کلید، پریز و سیم برق جدا خودداری شود.
به دستهای خود استراحت دهید!او با بیان این موضوع که نشانگان کانال مچ دست، یکی از مشکلاتی است که میتواند برای بانوان خانه دار، دردسرساز شود، علت بروز این مشکل را کار کشیدن بسیار از دستها برای انجام کارهای طولانی مدت عنوان کرد که در آنها، مچ دست تحت فشار قرار میگیرد.
دکتر کریمی بی حس شدن انگشتان دست و گزگز شبانه دستها را از شایعترین نشانههای آسیب کانال مچ دست عنوان کرد و گفت: برای پیشگیری از این مشکل، با کاهش فعالیتهایی که با دستها انجام میدهیم، کارهای روزانه را به گونهای برنامه ریزی کرده که زمانی نیز به استراحت و نرمش دادن دستها اختصاص یابد.
او از افرادی که دچار این مشکل شده اند خواست تا برای پیشگیری از تشدید آن، به پزشک خانواده خود مراجعه کنند.