اشارهای که رییس قوه قضائیه به حادثه سردشت در سفر به استان آذربایجان غربی داشتند، کمتر کسی کرده بود و این مسئله باعث خوشحالی مردم سردشت شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان غربی، نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به
کمال حسینپور با بیان اینکه سردشت اولین شهر شیمیایی است و ۸ هزار نفر در روز بمباران شیمیایی سردشت، شیمیایی شدند. تصریح کرد: امیدواریم طرح مسئله دادخواهی از سوی حجت الاسلام والمسلمین رئیسی موجب شود تا سایر مسئولان پیگیر این مسئله شوند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ترخیص صدها کانتینر سوخت در مرز پیرانشهر بیان داشت: کانتینرهایی که تخلیه شد امر بسیار مناسبی بود و ما در این زمینه از حجت الاسلام والمسلمین رئیسی ممنون و متشکریم.
رئیس قوه قضاییه ۱۶ اسفندماه سال جاری در جریان سفر استانی به استان آذربایجان غربی در دیدار با خانواده شهدای سردشت، با تاکید بر این نکته که حادثه سردشت از حیث دادخواهی نباید مشمول مرور زمان شود، گفت: مسئولان، مردم و بازماندگان حادثه سردشت باید پیوسته دادخواه آن باشند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی ادامه داد: ما امروز در جایگاه مدعی حقوق بشر هستیم و غرب در جایگاه متهم قرار دارد و غربیها باید پاسخگو باشند که چگونه گاز خردل و مواد شیمیایی را در اختیار فرد جنایتکاری همچون صدام قرار دادند تا اینگونه به مردم در نقاط مختلف از جمله آذربایجان غربی و کردستان ایران و کردستان عراق آسیب برساند.
رئیس دستگاه قضا با تاکید بر این نکته که حوادثی نظیر سردشت را باید به نهضتی علیه تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و استفادهکنندگان از سلاح شیمیایی تبدیل کرد، گفت: غربیها که تامین کننده تسلیحات شیمیایی صدام بودند، به واسطه مشارکت خود در جنایات رخ داده، نه تنها برای پرداخت غرامت و خسارت اعلام آمادگی نمیکنند بلکه حتی از عذرخواهی بابت این جنایات نیز خودداری میورزند؛ از همین رو تمدنی که امروز مغرب زمین مدعی آن است، تمدن نیست بلکه توحش است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی ضمن تاکید بر لزوم آگاه سازی نسل فعلی و نسل آینده نسبت به توحشی که مغرب زمین به اسم تمدن در جهان عرضه میکند، افزود: امروز سردشت نشانه و گواهی بر وحشیگریهایی است که با مشارکت غربیها علیه بشریت رخ داده است.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه موضوع حادثه سردشت نباید بسردی بگراید و همه بخشها در کشور با بکارگیری یک دیپلماسی فعال
دبیر ستاد حقوق بشر ایران و معاون امور بینالملل قوه قضاییه هم که در این سفر همراه رئیس دستگاه قضا بود در این رابطه گفت: اسناد آمریکایی که اخیرا از طبقهبندی محرمانه خارج شده نشان میدهد که آمریکاییها نه تنها از کاربرد سلاح شیمیایی توسط صدام بهطور کامل اطلاع داشتند، بلکه علاوه بر تجهیز رژیم بعث به جنگافزارهای شیمیایی در دولتهای ریگان و بوش پدر، از همه ظرفیت خود برای کابرد سلاح شیمیایی علیه نیروهای ایرانی استفاده کردند. تا جایی که در سال ١٣۶۶ و در حالی که ماهوارههای جاسوسی آمریکا کشف کردند ایرانیها با استفاده از شکافی در خطوط دفاعی عراق، در آستانه یک پیروزی استراتژیک مهم قرار دارند، دولت آمریکا با «اطلاع کامل» از تصمیم ارتش بعث برای کاربرد سلاح شیمیایی علیه ملت ایران، محل استقرار نیروهای ایرانی را به عراقیها اطلاع داد.