دستگیری پنج شکارچی متخلف در همدان
محیط زیست شهرستان همدان: پنج شکارچی متخلف برای زنده گیری «سهره طلایی» در مناطق آزاد این شهرستان دستگیر شدند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان همدان گفت: تیمهای گشت و کنترل حفاظت محیط زیست شهرستان همدان در حین گشت زنی متوجه پهن کردن تور و تله به شکل قفس برای به دام انداختن پرندگان در مناطق آزاد شهر همدان شدند.
وی اضافه کرد: با نزدیک شدن به محل زنده گیری پرنده، شکارچیان متخلف متوجه حضور عوامل یگان حفاظت محیط زیست شده و به سرعت از محل متواری شدند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان همدان گفت: پس از تعقیب و گریز، شکارچیان به دام یگان محیط زیست افتاده و آلات و ادوات جرم آنها توقیف شد.
شعبانلو بیان کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست از پنج شکارچی متخلف سه تور سهره گیری و پنج تله به شکل قفس به همراه پنج قطعه سهره طلایی کشف و ضبط کردند.
بنا بر اعلام محیط زیست، از آغاز امسال۱۴ پرونده قضایی برای شکارچیان متخلف در حوزه شکار و صید این استان تشکیل شده که ۹ پرونده مختومه و پنج پرونده نیز در جریان رسیدگی برای صدور رای است.
بیشتر بدانیم:
سهره طلایی (معمولی) با نام انگلیسی European Goldfinch از خانواده سهرهها و راسته گنجشک سانان است. پرندگانی کوچک جثه و تقریبا هم اندازه گنجشک خانگی با دم چنگالی شکل و منقار مخروطی، دمگاه سفید رنگ، صورت قرمز رنگ، پس سر سیاه رنگ، گونههای سفید، گرده قهوهای یا خاکستری، بالهای سیاه رنگ با نوار زرد کاملاً مشخص در بالها، سینهای به رنگ نخودی و پاهای تیره رنگ هستند.
زیر گونهای از سهره طلایی با نام سهره طلایی سر خاکستری (Grey-headed goldfinch) و با نام محلی سهره حلب در شرق ایران یافت میشود که فاقد رنگ سیاه و سفید در سر بوده و گرده و سینه خاکستری رنگ و صورت قرمز رنگ و منقاری مخروطی و اندکی بلندتر از سهره معمولی دارد. نژادی که در مشرق و جنوب شرقی ایران زندگی میکند (C. c. paropanisi)، طرح سیاه و سفید صورت را ندارد و تمام سرش به جز قسمت قرمز آن به طور یکدست قهوهای مایل به خاکستری کمرنگ است.
سهره طلایی زیرگونههای بسیاری دارد. همچنین همانطور که در بالا ذکر شد به دلیل صید و نگهداری آن در اسارت با گونههایی از قناریها مانند domestic canaries, Serinus canaria domestica, جفت زده میشود که باعث به وجود آمدن هیبریدهایی با صدایی دلنشینتر میشود.