پایان تجاوزگری و محاصره ؛ بهترین راهکار کمک به یمن
پس از نا کامی سازمان ملل در جمع آوری کمکهای مالی به یمن، مردم و مقامات این کشور تاکید کردند؛ بهترین کمک, پایان تجاوزگری و لغو محاصره یمن است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون العالم؛ پس از آن که اموال جمع آوری شده از کنفرانس کمک به یمن سازمان ملل را ناامید کرد، صنعا بهترین کمک را تلاش برای پایان دادن به تجاوزگری علیه یمن و لغو محاصره این کشور دانست.
محافل سیاسی صنعا اعلام کردند بیشترین پشتیبانی که کنفرانس «کمک کنندگان به یمن» میتواند به این کشور ارائه کند، تلاش برای توقف تجاوزگری و لغو محاصره یمن است. برخی از ناظران، سازمانهای وابسته به سازمان ملل را به بهره برداری از رنجهای مردم یمن از طریق استفاده از این پولها به نفع خود متهم کردند. خالد الصایدی خبرنگار این شبکه گزارش داد: نتایج کنفرانس «کمک کنندگان به یمن» سازمان ملل را ناامید کرد. به طوری که تعهدات مالی کشورهای کمک کننده به یمن به دو میلیارد دلار نرسید. آن هم در حالی که پیش بینی میشد کمکها به بیش از سه میلیارد و پانصد میلیون دلار برسد. در حالی که سازمان ملل بعید دانست این مقدار از منابع مالی جلوی ایجاد قحطی گسترده در یمن را بگیرد، صنعا بر این باور است که بیشترین کمک انسانی این کنفرانس میتواند تلاش برای توقف تجاوزگری، لغو محاصره یمن و توقف فروش تسلیحات از جانب کشورهای کمک کننده باشد که عربستان از این تسلیحات علیه ملت یمن استفاده میکند. حسن الوریث کارشناس مسائل سیاسی گفت: «کشورهایی که نشست برگزار کردند، همان کشورهایی هستند که ملت یمن را هدف تجاوزگری قرار میدهند و موجب ایجاد بحران شدند. فرض بر این بود که جنگ و محاصره علیه ملت یمن متوقف شود.»
خبرنگار این شبکه افزود: سازمان ملل به شکل سالیانه کنفرانسی برای جمع آوری کمکهای مالی با هدف پشتیبانی از یمن برگزار میکند؛ کمکهایی که سرنوشت آنها مشخص نیست. به طوری که برخی از ناظران، سازمانهای وابسته به سازمان ملل را متهم میکنند که از فاجعههای یمنیها به نفع خود بهره برداری میکنند. در همین حال برخی گزارشهای محلی و بین المللی از فساد برخی از سازمانها پرده برداشتند که بخش بسیار کمی از اموال دریافتی از کشورهای کمک کننده را به یمن ارائه میکنند یا برخی از مواد فاسد غذایی را به این کشور میدهند. علی الدیلمی سرپرست وزارت حقوق بشر یمن گفت: «بیش از ۷۰ درصد از این پولها برای به اصطلاح هزینههای اداری و نشستها یا سفرهای کسانی که این اقدامات را انجام میدهند، استفاده میشود.» خبرنگار این شبکه افزود: از سال ۲۰۱۹ تأمین مالی برای کمکهای انسانی در سطح زیادی کاهش یافت؛ آن هم در حالی که یمن شاهد بدترین بحران انسانی جهان است و یک سوم ساکنان برای زنده ماندن به کمکهای انسانی نیاز دارند. همان طور که پیش بینی میشود امسال بیش از ۱۶ میلیون تن از گرسنگی رنج ببرند. آمار همچنین نشان میدهد حدود نیمی از کودکان زیر پنج سال از سوء تغذیه شدید رنج میبرند و اگر این کودکان فورا کمکهایی دریافت نکنند، چهارصد تن از آنها از دنیا خواهند رفت.