رئیس جمهور با اشاره به اینکه تنها دو لایحه از چهار لایحه مرتبط با ”اف. ای. تی. اف“ FATF بلاتکلیف مانده است گفت: چه تحریم باشد چه نباشد ”اف. ای. تی. اف“ لازم است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در ادامه جلسه هیات دولت افزود: همه کشورها به اف. ای. تی. اف ملحق شده اند؛ راست و چپ، شرق و غرب. اگر این بد است چرا همه کشورها از اروپا تا شرق و غرب به آن پیوسته اند.
رئیس جمهور ادامه داد: همه تلاش میکنند یک رتبه بالاتری در این گروه ویژه مالی به دست بیاورند؛ اما ما ایستاده ایم و تماشا میکنیم؛ البته دولت اقدامات خودش را انجام داده است و چهار لایحهای که لازم بوده است در این زمینه بیاورد و تصویب کند و به مجلس بفرستد را به سرانجام رسانده است. کار دولت انجام شده، کار مجلس هم انجام شده و حتی شورای نگهبان هم اقداماتی که باید را انجام داده است.
آقای روحانی با اشاره به اینکه دو لایحه از این لوایح تعیین تکلیف شده اند گفت: دو لایحه دیگر که ما با آن به کنوانسیون ملحق میشویم اشکالاتی داشته است که باعث شده به مجمع تشخیص مصلت نظام برود.
رئیس جمهور ادامه داد: اینها برای مردم خیلی مهم است و باید برای مردم توضیح داده شود، وقتی ریسک کشور از ۶ به ۷ میرود به خاطر همین است؛ یعنی مردم باید از جیبشان هزینه کنند، وقتی لوایح اجرا نمیشود یعنی برای نقل و انتقال پول مردم باید بیشتر پول بدهند.
آقای روحانی گفت: اینکه تمام کشورهایی که امروز دوست ما هستند و با ما کار میکنند به ما توصیه میکنند اگر شما ملحق نشوید ارتباط بانکی ما قطع میشود؛ یعنی ما میخواهیم برگردیم به قرنهای پیش بانکها را ببندیم و با صرافیها کار کنیم.
رئیس جمهور همچنین تاکید کرد: اف. ای. تی. اف FATF حقوق ملت است؛ زندگی ملت است و هر کس به جیب خودش نگاه کند میبیند که اف. ای. تی. اف هست یا نیست.
آقای روحانی با اشاره به اینکه با اف. ای. تی. اف FATF تمام مشکلات بشریت حل نمیشود افزود: ما ممکن است هزار مشکل داشته باشیم و با اف. ای. تی. اف پنج موردش رفع شود و یک عده بگویند ۹۰۰ و خوردهای مشکل باقی ماند؛ مگر قرار بود این قانون همه مشکلات را حل کند، بنا بود پنج مورد را حل کند و حل کرده است.
رئیس جمهور گفت: اگر به اف. اف. تی. اف FATF نپیوستیم و این لوایح اجرا نشد، به مردم توضیح بدهیم که این چقدر برای مردم هزینه دارد.
آقای روحانی با تشکر از مجلس سابق که در تصویب این لوایح با دولت همکاری کرد افزود: مجلس و دولت با هم این قدم مهم را برداشتند؛ شورای نگهبان بررسی خودش را انجام داد، حالا دو لایحه از این چهار لایحه در اختیار مجمع است. معتقدم الان شرایطی است که مجمع قدرت خودش را برای حل معضلات مالی مردم نشان دهد.
رئیس جمهور ادامه داد: به نظر من هر هفته که تاخیر بیفتد به نفع ما نیست؛ مجمع یک مشکلی پیدا کرد و یک زمان بندی در آیین نامه بود که طبق آن زمانبندی به نتیجه نرسید. اینجا دولت از مقام معظم رهبری تقاضا کرد و ایشان این زمان را تمدید کردند.
آقای روحانی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری راه را باز کردند گفت: هر چه زودتر این لوایح تصویب شود میتواند به نفع کشور باشد؛ کسانی که در مجمع هستند از مقام معظم رهبری حکم گرفته اند و توجه دارند به اینکه شرایط کشور ما چگونه است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اف. ای. تی. اف FATF ربطی به برجام و تحریم ندارد افزود: تحریم باشد یا نباشد اف. ای. تی. اف لازم است؛ برجام باشد یا نباشد این لازم است؛ هر کدام از اینها کار خودش را انجام میدهد.
آقای روحانی گفت: ما باید در هر بخشی تلاش خودمان را انجام بدهیم و من امیدوارم در این زمینه هم با همکاری یکدیگر از این پیچ عبور کنیم.
رئیس جمهور با ابراز امیدواری نسبت به اینکه مجلس شورای اسلامی هر چه زودتر لایحه بودجه ۱۴۰۰ را در چارچوب قانون اساسی به تصویب نهایی برساند گفت: امیدواریم پس از اعلام نظر شورای نگهبان بتوانیم از آغاز سال آینده لایحه بودجه را اجرا کنیم و مردم هم تکالیف خودشان را در بخش اقتصادی بهتر بدانند.