سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه اعلام کرد تعداد موارد تازه ثبت شده ابتلا به کووید-۱۹ در جهان پس از شش هفته کاهش پیاپی، هفته گذشته بار دیگر افزایش یافت. این سازمان به مردم هشدار داد همچنان مراقب باشند.
تدروس آدهانوم (Tedros Adhanom) مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در نشستی خبری گفت این افزایش مجدد «ناامید کننده» و به دلیل کمتر شدن محدودیتها، شیوع نسخههای جدید ویروس کرونا و کاهش مراقبت مردم است.
وی گفت: «هفته گذشته، تعداد موارد گزارش شده کووید-۱۹ برای اولین بار طی هفت هفته افزایش یافت. یادتان میآید که من گزارش کردم ویروس طی شش هفته پیاپی در حال کاهش بود. اما برای اولین بار طی هفت هفته، ما افزایش کووید را داریم. موارد گزارش شده در چهار منطقه از شش منطقه سازمان جهانی بهداشت افزایش یافته است: قاره آمریکا، اروپا، جنوب شرق آسیا و شرق مدیترانه.»
آدهانوم افزود تکیه کردن فقط بر واکسیناسیون اشتباه خواهد بود، در حالی که اقدامات اساسی بهداشت عمومی همچنان پایه و اساس پیشگیری از همه گیری است.
مایکل رایان (Michael Ryan) مدیر اجرایی برنامه فوریتهای بهداشتی سازمان جهانی بهداشت نیز گفت وضعیت کنونی بهتر از هفتههای گذشته است که واکسنی وجود نداشت، اما اینکه انتظار داشته باشیم همه گیری کووید-۱۹ تا پایان سال ۲۰۲۱ (دی ۱۴۰۰) پایان یابد، «غیر واقع بینانه» است. وی تاکید کرد به جای پیش بینی زمان پایان همه گیری، باید بر کاهش موارد ابتلا به ویروس کرونا تمرکز کرد.
رایان با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون افراد بیشتر، افزود: «همانطور که گفته ام، گفتگو درباره تاریخها (برای پایان همه گیری) زود است. ما باید به اعداد و ارقام توجه کنیم. ما باید بر اهداف مان تمرکز کنیم. ما باید کاهش موارد بستری به کمترین تعداد ممکن، کاهش موارد مرگ و میر به کمترین تعداد ممکن و کاهش موارد ابتلا به کمترین تعداد ممکن را هدف خود قرار دهیم؛ و وقتی به آن اعداد پایین رسیدیم، در آن صورت، ما مسلط خواهیم بود، نه ویروس.»
در همین حال، سومیا سوامیناتان (Soumya Swaminathan) دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت گفت دادهها از برخی کشورها که واکسیناسیون را به مدت دو ماه انجام داده اند، نشان میدهد واکسنها موارد بستری و مرگ و میر مرتبط با ویروس کرونا را به طور کارآمدی کاهش داده اند و محافظت (در برابر ویروس) برای جمعیت در معرض خطر مانند سالمندان را بهبود بخشیده اند که این مسئله امیدوار کننده است.