با حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری طرح مرمت کاروانسرای دودهک دلیجان به بهره برداری رسید .
او افزود: جمعیت ۲۵ میلیون نفری پیرامون این منطقه گردشگری و همجواری با استانهای پرجمعیت زمینه مناسبی برای جذب گردشگر است که میتواند اشتغال و درآمد مردم را افزایش دهد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری ادامه داد: اضافه شدن طرحهای جاذب گردشگری به استان مرکزی سبب حرکت گردشگران به این استان میشود و کاروانسرا یک مکان اقامتی است و در کنار مراکز تفریحی میتواند جاذب گردشگر شود.
مونسان اظهار داشت: در تهران ، استان مرکزی را به عنوان یک منطقه صنعتی می شناسند در حالیکه این استان دارای ظرفیتهای تاریخی و طبیعی نظیر محلات به عنوان شهر گل است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی هم گفت: مرمت کاروانسرای دودهک از سال ۹۶ آغاز شده است و اعتبار آن از نهاد ریاست جمهوری و تفاهمنامه با بانک سینا تامین شد.
مهدی زندیهوکیلی افزود: مرمت این کاروانسرا سبب حفظ آن خواهد شد چرا که پیش از این وضعیت خوبی نداشت.
او بیان کرد: پس از تخت جمشید آثار دوران سلوکی در خورهه استان مرکزی واقع شده و شکلگیری این منطقه در مسیر غرب راه ابریشم بوده است.
زندیهوکیلی اظهار داشت: کاروانسرای دودهک گواه عبور کاروانها در طول تاریخ از این مسیر است و در مجموع استان مرکزی کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور است و منطقه گردشگری از نراق تا خمین مقصد گردشگری است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی بیان کرد: غار نخجیر یک جاذبه طبیعی برای تقویت گردشگری در این منطقه است.
او گفت: سرمایهگذاری خوبی در محلات، دلیجان و خمین انجام شده و مراکز اقامتی متعددی در محلات و دلیجان در حال ساخت است.
زندیهوکیلی افزود: ظرفیتهای گردشگری استان مرکزی در زمان تحریم میتواند به این استان صنعتی کمک کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی هم در این آیین گفت: کاروانسرای دودهک دلیجان با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی مرمت شده و قرار است به عنوان یک مکان اقامتی مورد استفاده قرار گیرد.
مصطفی مرزبان افزود: مساحت مجموع این کاروانسرا ۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع است که یکهزار و ۳۰۰ متر مربع آن را عرصه و یکهزار و ۵۰۰ مترمربع را اعیان تشکیل میدهد.
او اضافه کرد: کاروانسرای دودهک در مجاورت ساحل شرقی رودخانه قمرود و در مسیر جاده قم - دلیجان قرار دارد که این بنای تاریخی در سال ۱۳۷۷ با شماره ۱۹۸۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
مرزبان ادامه داد : سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری این استان سرمایه گذاری شده که این میزان سرمایه گذاری ۶۰۵ فرصت شغلی ایجاد کرده است.
فرماندار دلیجان نیز گفت: این شهرستان در سه منطقه گردشگری احاطه شده است و غار نخجیر با اسفنجهای بلورین منطقه گردشگری جاسب و سد ۱۵ خرداد از مناطق نمونه گردشگری در دلیجان است.
وحید براتی زاده با اشاره به اینکه نراق دومین شهر تاریخی کشور است افزود: این شهر دارای طرح جامع است و تاریخ آن به قبل از اسلام بر می گردد.
او بیان کرد: مجاورت دلیجان با خمین بعنوان زادگاه امام راحل و محلات بعنوان منطقه آب گرم و پایتخت گل ایران، کانون جمعیتی خوبی به فاصله سه ساعت را ایجاد کرده است.
فرماندار دلیجان گفت: توسعه سطح گردشگری دلیجان با تامین اعتبار زیرساختهایی نظیر جاده برای جاذبههای گردشگری این شهرستان تحقق پیدا می کند.
براتی زاده افزود: انعقاد قرارداد بلند مدت با سرمایهگذار و مدیریت قم بر سد ۱۵ خرداد از مهمترین مشکلات مناطق گردشگری دلیجان است.
او با اشاره به مرمت بازار شمس السلطنه در نراق گفت: مرمت این مکان تاریخی به دلیل کمبود اعتبار نیمه کاره است و اگر تکمیل نشود کارهای انجام شده بی اثر میشود.
فرماندار دلیجان افزود: موزه شهاب سنگ در شهر نراق تنها موزهای است که در محل فرود آمدن شهاب سنگ احداث شده است.
براتی زاده اظهار داشت: دلیجان با وجود ظرفیتهای گردشگری نمایندگی میراث فرهنگی دارد و توسعه صنعت گردشگری در این شهرستان به اداره نیاز دارد.
امامی مدیرعامل صندوق کارآفرینی امیداستان مرکزی میزان اعتبار این طرح را 10میلیارد عنوان کرد و افزود از این مبلغ 3میلیارد تومان از محل اعتبارات اشتغالزایی این صندوق پرداخت شده است.
جلالی سرمایه گذار ومجری این طرح هم میزان اشتغال طرح را 35 نفراعلام کرد.
او افزود: این هتل کاروانسرا، شامل 17 اتاق با ظرفیت 53 نفر ، تالار با ظرفیت 500 نفر, چایخانه ,رستوران وسوییت های اقامتی است.
بازدید از مجتمع گردشگری در حال ساخت در کیلومتر ۲ جاده دلیجان -سلفچگان، سفر به شهر تاریخی نراق و نشست با فعالان گردشگری از دیگر برنامههای سفر مونسان به شهرستان دلیجان استان مرکزی است.
کارروانسرای دودهک در مجاورت ساحل شرقی رودخانه قمرود و در مسر جاده قم - دلیجان قرار دارد و این بنای تاریخی دوران صفویه در سال ۱۳۷۷ با شماره ۱۹۸۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
کاروانسرای دودهک مربوط به دوره صفویه است و در زمره ۹۹۹ کاروانسرایی است که در دوره شاه عباس صفوی در کشور ساخته شده است.