نماینده، ولی فقیه در استان: حفظ و تفسیر قرآن کریم باید به برنامههای مصوب طلاب در حوزهها تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، آیتالله محمدرضا ناصری در تجلیل از چهرههای قرآنی حوزوی استان یزد که با حضور مدیر حوزه ارتباطات حوزوی دفتر تولیت آستان قدس رضوی در دفتر امام جمعه یزد برگزار شد، اظهار داشت: در دوران گذشته قرآن در حوزهها کمرنگ شد که در این زمینه متضرر شدیم، زیرا شیعیان باید به شکل ویژه به حفظ و تفسیر قرآن بپردازند.
وی با اشاره به اینکه رسول اکرم (ص) در حدیث ثقلین، اهل بیت و قرآن را از یکدیگر جدا نشدنی دانستند، افزود: در دورهای از زمان از حفظ قرآن به ویژه در حوزههای علمیه غفلت کردیم که پس از پیروزی انقلاب به ویژه در یک دهه اخیر شرایط بهتر شد.
آیتالله محمدرضا ناصری با اشاره به بزرگان حوزه که در تفسیر و حفظ قرآن در کنار درس و بحث خود را مدنظر قرار دادند، افزود: خوشبختانه اکنون شرایط بهتری در زمینه توجه به حفظ قرآن در حوزههای علمیه حاکم است.
وی با تاکید بر اینکه در زمینه حفظ قرآن ضعیف عمل کردهایم، افزود: حفظ قرآن در مدارس و حوزههای علمیه باید مدنظر باشد و حفظ تفسیر باید به برنامههای مصوب طلاب مبتدی سالهای اول و دوم تحصیل تبدیل شود.
امام جمعه یزد افزود: اینکه در حفظ قرآن ضعیف عمل کردهایم، نقص ماست که امیدواریم با فعال شدن دفتر قرآن و عترت حوزههای علمیه این نقیصه برطرف شود.
آیتالله محمدرضا ناصری با تاکید بر اینکه آثار حفظ قرآن در زندگی افراد به وضوح مشاهده میشود بنابراین باید حلقههای حفظ قرآن در حوزهها راه اندازی شود، گفت: تمام افرادی که حافظ قرآن هستند، حفظ قرآن را در فهم بیشتر سایر دروس نیز بسیار تاثیرگذار میدانند.
طرح پایش ۴۵۰ طلبه حوزههای علمیه یزد در قرائت قرآن و نماز اجرا شد
مسئول دفتر قرآن و عترت حوزههای علمیه استان یزد نیز در این مراسم با اشاره به اینکه دفتر قرآن و عترت حوزه علمیه استان یزد از سال ۸۹ فعالیت خود را آغاز کرد، به تشریح طرحهای مهم این دفتر پرداخت و اظهار داشت: طرح پایش طلاب پایه یک تا ششم اجرا شد که در قالب آن ۴۵۰ نفر از طلاب از نظر قرائت قرآن و نماز ارزیابی شدند.
حجت الاسلام میرجلیلی همچنین از اجرای طرح تکریم و تجلیل از چهرههای قرآنی حوزه به عنوان یکی از برنامههای اثرگذار دفتر قرآن و عترت حوزههای علمیه استان یزد یاد کرد.
راه اندازی سازمان دارالقرآن در آستان قدس رضوی با عضویت ۳۰۰ هزار خادمیار
مدیر حوزه ارتباطات حوزوی دفتر تولیت آستان قدس رضوی نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت و اثرگذاری قرآن در ابعاد مختلف زندگی بشر اظهار داشت: اگر ماموریت داریم به دنبال زندگی و مرگ سعادتمندانه برویم، انس با قرآن ما را به این مسیر میرساند.
حجت الاسلام فرازی نیا ادامه داد: آنچه که امروز برای ما حجت است، گفتار رهبر معظم انقلاب است که فرمودند حفظ قرآن را به شکل جدی در دستور کار خود قرار دهید.
وی از راه اندازی سازمان دارالقرآن در آستان قدس رضوی ایجاد شده که توسط خادمیاران آستان مقدس که قریب به ۳۰۰ هزار نفر در سطح کشور هستند، تبلیغ و ترویج میشود و امیدواریم بتوانیم جمعی از فعالان قرآنی حوزههای علمیه را به جمع خادمیاران آستان مقدس رضوی وارد کنیم.
در این مراسم ضمن تجلیل از فعالان قرآن حوزههای علمیه استان یزد، یاد و خاطره شهید قرآنی استان، شهید منا، حاج حسن دانش گرامی داشته شد.