پانزدهمین جلسه بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی، از ساعتی پیش به ریاست آقای علی نیکزاد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
تاکنون نمایندگان بررسی 5 تبصره از ۲۱ تبصره را بررسی کرده اند.
شرایط بررسی پرونده مودیان مالیات بر ارزش افزوده مشخص شد
نمایندگان مجلس، شرایط بررسی پرونده مودیان مالیات بر ارزش افزوده در دورههای سنوات ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۷ را مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم امروز (دوشنبه ۱۱ اسفند) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ردیفهای هزینهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ با بند (ب) تبصره ۶ این ماده واحده موافقت کردند.
در بند (ب) تبصره ۶ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۰ کل کشور آمده است؛ به وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان امور مالیاتی کشور) اجازه داده میشود در مدت مدت یکسال، بخشی از پروندههای مؤدیان مالیات بر ارزش افزوده دورههای سنوات ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۷، که اظهارنامههای خود را در موعد مقرر تسلیم نموده و تاکنون مورد رسیدگی قرار نگرفتهاند، با توجه به ضوابطی (از جمله نحوه انتخاب) که به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور در مدت یکماه بعد از ابلاغ قانون تهیه میشود و بهتصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی میرسد، بدون رسیدگی قطعی نماید.
عوارض مصرف برق صرف توسعه و نگهداری شبکه های برق روستایی می شود
نمایندگان در این نشست در جریان بررسی ردیفهای هزینهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، با بند (ج) تبصره ۶ این ماده واحده موافقت کردند.
در این بند آمده است، عوارض موضوع ماده (۵) قانون حمایت از صنعت برق کشور مصوب ۱۰ /۸ /۱۳۹۴ به میزان دهدرصد (۱۰%) مبلغ برق مصرفی در سقف سی و چهار هزار میلیارد (۳۴.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعیین میشود و مشترکان برق روستایی و عشایری مجاز و برق چاههای کشاورزی مجاز از شمول حکم این بند معاف میباشند. منابع حاصله بهصورت کامل تا سقف پانزده هزار میلیارد (۱۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به حساب شرکت توانیر نزد خزانهداری کل کشور و تا سقف نوزده هزار میلیارد (۱۹.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به حساب سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و تکمیل نیروگاه بادی میل نادر استان سیستان و بلوچستان و بهروری انرژی برق (ساتبا) نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود تا پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور به ترتیب صرف حمایت از توسعه و نگهداری شبکههای برق و جابجایی تیرهای برق روستایی و تولید برق تجدیدپذیر و پاک و توسعه فناوریهای تجدید پذیر شود.
در ماده (۵) قانون حمایت از صنعت برق کشور آمده است که دولت موظف است برای تأمین بخشی از منابع لازم جهت اجرای طرحهای توسعه و نگهداری شبکههای روستایی و تولید برق تجدیدپذیر و پاک عوارض مصرف هر کیلووات ساعت برق را در بودجه سالانه پیش بینی نماید. وجوه حاصل شده به حساب شرکت توانیر نزد خزانه داری کل کشور واریز و صددرصد آن صرفاً بابت کمک به اجرای طرحهای مذکور هزینه میشود.
مبالغ مازاد دریافتی از مشترکان پرمصرف آب صرف توسعه زیرساخت های آب روستایی و عشایری می شود
نمایندگان مردم در خانه ملت، مصوب کردند تا صد درصد منابع حاصل از مبالغ مازاد دریافتی از مشترکان پرمصرف، صرف توسعه زیرساختهای آب شرب روستایی و عشایری شود.
نمایندگان در این نشست در جریان بررسی ردیفهای هزینهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، با بند (الف) تبصره ۶ این ماده واحده موافقت کردند.
براساس این بند تبصره ۶؛ وزارت نیرو از طریق شرکتهای آب و فاضلاب استانی سراسر کشور مکلف است علاوه بر دریافت نرخ آببهای شهری، به ازای هر مترمکعب فروش آب شرب بالاتر از الگوی مصرف تعیینشده توسط هیأت وزیران مبلغ دویست (۲۰۰) ریال از مشترکان آب، دریافت و به خزانهداری کل کشور واریز کند. وجوه فوق مشمول مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده نخواهد بود. صددرصد (۱۰۰%) وجوه دریافتی تا سقف نهصد و شصت و پنج میلیارد (۹۶۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از محل حساب مذکور در ردیف معین در بودجه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور صرفاً جهت آبرسانی شرب روستایی و عشایری و اصلاح شبکه آب مربوط به آن اختصاص مییابد. بیستدرصد (۲۰%) اعتبار مذکور برای آبرسانی شرب عشایری و هشتاددرصد (۸۰%) برای آبرسانی شرب روستایی براساس شاخص جمعیت و کمبود آب شرب سالم بین استانهای کشور در مقاطع سهماهه از طریق شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور توزیع میشود تا پس از مبادله موافقتنامه بین سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها و شرکتهای آب و فاضلاب استانی و یا سازمان امور عشایر ایران هزینه شود.
تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور
عضو هیات رئیسه مجلس تذکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
آقای علی کریمی فیروزجائی در نشست علنی نوبت سوم امروز مجلس تذکرات کتبی نمایندگان را خطاب به مسئولان اجرایی کشور به شرح زیر قرائت کرد:
- تذکر محمد کعب عمیر نماینده شوش به وزیر نیرو: لزوم حل مشکل ناپایداری و افت ولتاژ در شبکه توزیع برق شهرستانهای شوش و کرخه.
- تذکر روح اله ایزدخواه نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس به همراه 40 نفر از نمایندگان به وزیر امور اقتصادی و دارایی: لزوم رسیدگی به اقدامات مشکوک در شرکت مهاب قدس به منظور کوچکسازی آن.
- تذکر عبداله ایزدپناه نماینده ایذه و باغملک به وزیر امور اقتصادی و دارایی: لزوم اتخاذ تصمیم در مورد ریزش شدید بورس.
- تذکر حسین محمدصالحی دارانی نماینده فریدن و چادگان، فریدونشهر، بوئین و میاندشت به همراه 26 نفر از نمایندگان به وزیر صنعت، معدن و تجارت: لزوم رسیدگی به کمبود شدید روغن نباتی در سفره مردم.
- تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: رسیدگی به وضعیت معلولین دارای معلولیت شدید و ضایعه نخاعی. همچنین تذکر به وزیر امور اقتصادی و دارایی: ضرورت رسیدگی به گلایههای اصناف اصفهان در خصوص فشار مالیاتی در شرایط فعلی.
- تذکر سیداحمد آوائی نماینده دزفول به همراه 23 نفر از نمایندگان به رئیس جمهور: ضرورت تسریع در الزام استانداری خوزستان به ابلاغ مرز مصوب مشترک بین شهرستانهای دزفول و اندیمشک.
- تذکر سیدسلمان ذاکر نماینده ارومیه به رئیس جمهور: لزوم بازنگری در سلب اختیار وضع عوارض از شهرداریها و واگذاری آن به وزارت کشور.
- تذکرعلی اکبر علیزاده برمی نماینده دامغان به وزیر اطلاعات: لزوم یافتن نفوذی آموزش و پرورش در سند بودجه 1400.
- تذکر حسن شجاعی علی آبادی نماینده ابهر،خرمدره و سلطانیه به وزیر نیرو: لزوم تأمین زیرساختهای شبکههای تحت نظارت شورای مسکن. همچنین تذکر به وزیر نفت: لزوم تأمین اعتبار و اجرای تأسیسات زیربنایی برای شبکههای تحت نظارت شورای مسکن.
- تذکر حبیب اله دهمرده نماینده زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون به وزیر صنعت، معدن و تجارت: ضرورت نظارت بر گرانفروشی لاستیک ماشینهای سواری در بازار. همچنین تذکر به وزیر ورزش و جوانان: چرا در رابطه با طرحهای نیمه تمام سیستان اقدام جدی صورت نمیگیرد؟. همچنین تذکر به وزیر کشور: چرا دراثر سوء مدیریت خطوط مرزی به جای فرصت به تهدید تبدیل شده است.
- تذکر علی حدادی نماینده ساوجبلاغ و نظرآباد و طالقان به همراه 48 نفر از نمایندگان به وزیر نیرو: علت بیتدبیری در مدیریت خدمترسانی در شبکه برق و خاموشیهای پی در پی چیست؟
- تذکر کمال علی پورخنکداری نماینده قائم شهر ،سوادکوه ،جویبار سیمرغ و سوادکوه شمالی به وزیر صنعت، معدن و تجارت: لزوم رسیدگی به وضعیت نابسامان و عدم مدیریت صحیح در ادارات شهرستانها به خصوص در استان مازندران.
- تذکر صدیف بدری نماینده اردبیل و نمین و نیر و سرعین به وزیر صنعت، معدن و تجارت: چرا نظارت مستمر بر قیمت مصالح ساختمانی به ویژه فولاد و سیمان صورت نگرفته و افزایش قیمت چشمگیری داشتهاند.
- تذکر محمد کعب عمیر نماینده شوش به وزیر نیرو: لزوم توجه و حل مشکل برق شهرستانهای شوش و کرخه در حوزه انتقال و توزیع برق قبل از شروع فصل گرما.
- تذکر علیرضا ورناصری نماینده مسجدسلیمان به همراه 43 نماینده دیگر به رئیس جمهور درخصوص لزوم تسریع در تحقق افزایش پوشش شبکه فاضلاب شهری مطابق با برنامه ششم توسعه
- تذکر حبیب الله دهمرده نماینده زابل به وزیر جهاد کشاورزی درخصوص اینکه چرا در رابطه را گرانی کود شیمیایی اقدام جدی صورت نمی گیرد؟، تذکر به وزیر نیرو درخصوص اینکه چرا در رابطه با فاضلاب زابل علی رغم تذکرات فراوان، اقدامات جدی صورت نگرفته است؟
- تذکر کمال حسین پور نماینده پیرانشهر و سردشت به وزیر ورزش و جوانان درخصوص ضرورت ایجاد نمایندگی اداره ورزش در شهر پیرآباد سردشت
- تذکر مهدی عسگری نماینده کرج و اشتهارد به همراه 44 نماینده دیگر به وزیر نیرو درخصوص اینکه با توجه به سهم 80 درصد نیروگاه ها در تولید دی اکسید گوگرد و تولید آلودگی هوا همزمان با خاموشی های گسترده چه اقداماتی برای توسعه نیروگاه های انرژی پاک داشته و دارید؟
- تذکر عباس مقتدایی نماینده اصفهان به وزیر آموزش و پرورش درخصوص ضرورت تبدیل وضعیت نیروهای خدماتی به پیمانی و رسمی.
- قدرت الله حمزه نماینده اردل به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص لزوم رفع مشکل دسترسی به اینترنت در روستاهای چهارمحال و بختیاری، تذکر به وزیر نیرو درخصوص رسیدگی به مطالبات شهرستان کوهرنگ از آب منطقه ای اصفهان.
میرتاج الدینی: توجه به طرح های عمرانی در مناطق محروم در بودجه 1400
آقای محمدرضا میرتاج الدینی در جمع خبرنگاران با اشاره به بررسی روند بخش هزینه ای بودجه 1400 در سه شیفت کاری در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: یکی از رویکردهای نمایندگان حمایت از طرح های عمرانی در مناطق محروم و روستاها در زمینه های آبرسانی، راه سازی و توجه به خانه های بهداشت است.
نماینده مردم اردبیل، آذرشهر و اسکو با اشاره به یکی از پیشنهادات امروز خود در مجلس که مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت ادامه داد: درباره نقاط حادثه خیز در مناطق شهری و بین شهری و همچنین ورودی شهرها که شاهد تصادفات ناشی از ان هستیم و امروز نمایندگان با این پیشنهاد موافقت کردند تا بودجه ای برای شناسایی نقاط حادثه خیز شهری و بین شهری، تقاطع شهرها و روستاهایی که با این مشکل روبرو بودند اختصاص یابد.
وی افزود: همچنین توجه به پروژه های نیمه تمام، یکی از نکاتی بود که در این طرح مورد توجه قرار گرفته است که بر این اساس ما ان شاء الله شاهد کاهش تصادفات در این نقاط خواهیم بود و همچنین در این راستا
وزارت راه و شهرسازی از نمایندگان قدردانی کرد و امیدوار هستیم در بخش درآمدی و هزینه ای بتوانیم مشکلات کشور را در موارد مختلف حل کنیم.
آقای میرتاج الدینی در ادامه با اشاره به طرح حمایت از فرزندآوری و موضوع جمعیت اظهار داشت: این طرح جزء طرح اصل 85 قانون اساسی که به تصویب رسیده است و ما در روند بررسی بودجه سال آینده در هر تبصره و ردیفی که امکان داشته باشد از این طرح حمایت می کنیم.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: در چهار و پنج دهه گذشته متأسفانه با کاهش رشد جمعیت روبرو بودیم و هم اکنون نرخ رشد جمعیت، استاندارد آن در جهان دو و یک دهم می باشد که ما زیر این رقم هستیم و نیاز به فرهنگسازی و مشوق هایی برای فرزندآوری وجود دارد که در بودجه، آن را لحاظ کردیم دولت نیز باید به فرهنگ سازی و مشوق های لازم در این زمینه توجه کند چرا که اگر اصلاح نشود با پیری جمعیت در آینده روبرو خواهیم بود که این موضوع خطر دارد.
پانزدهمین جلسه بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ نوبت سوم مجلس, دقایقی پیش پایان یافت .