با فعالیت 50 واحد صنعتی در اراک، خوشه ریلی استان مرکزی با شتابی فزاینده در تلاش برای ساخت و تجهیز ناوگان ریلی کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ با فعالیت 50 واحدکوچک و بزرگ صنعتی که در شهرک های صنعتی و نواحی صنعتی اراک مستقر هستند خوشه ریلی استان با شتابی فزاینده در تلاش برای ساخت و تجهیز ناوگان ریلی کشور است.
کارخانه واگن پارس اراک یکی از شرکت های سازنده انواع واگن در ایران است که با ظرفیت تولید سالانه 1500 دستگاه درغرب آسیا برترین است.
مدیر این واحد تولیدی گفت: این مادر صنعتی تخصصی تا پایان سال ساخت 800 واگن متعلق به رجا را در دستور کار خود دارد.
صفاری راد افزود : برای تولید هر دستگاه واگن بیش از 30 هزار قطعه نیاز است و تامین تمامی قطعات کوچک و بزرگ در این کارخانه امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد : در چنین شرایطی دست یاری صنعتگران واگن پارس به سمت شرکت ها صنعتی استان مرکزی بلند شد و مادر صنعتی به مانند ماشین سازی اراک و صنایع متوسطی نظیر شرکت فولاد درخشان که خود سازنده واگن های باری است در کنار واحد کوچک صنعتی به کمک ناوگان ریلی کشور شتافتند.
یکی از اعضای انجمن ریلی استان هم گفت: 50 شرکت کوچک و بزرگ که عضو خوشه ریلی استان نیزهستند در کار ساخت قطعات کوچک و بزرگ نظیر بوژی ، اهرم متعادل کننده ، محور ، چرخ و هزاران مشارکت کردند.
صادقی افزود: این شرکت ها با انجام عملیات های ریخته گری ، ماشین کاری و ساخت با طراحی و تولید قطعات که برخی از آنها پیش تر از خارج تامین می شد نیاز صنعت ریلی کشور را مرتفع می سازند.
وی ادامه داد : با ارسال قطعات مورد نیاز واگن پارس ازواحدهای صنعتی که بیشتر آنها درشهرک حاجی آباد و خیرآباد اراک مستقر هستند کار تولید در 5 خط واگن سازی واگن پارس این روزها بیش از گذشته رونق گرفته است.
کاهش هزینه های حمل ونقل ، در دسترس بودن قطعه و اشتغالزایی برای سه هزار نفر از اصلی ترین مزیت های خوشه ریلی استان مرکزی است.
شاید یک قرن پیش زمانی که نخستین واگن وارداتی وارد ایران شد کسی تصور نمی کرد که درست 100سال بعد صدای حرکت واگن های ایرانی در گستره 14هزارکیلومتر از خطوط ریلی ایران بپیچد.