معاون وزیر امور خارجه:
آذربایجان اطمینان داد که گروههای تکفیری جایی در آن کشور ندارند
معاون سیاسی وزیر خارجه در همایش «قرهباغ ۱۷ ربیع» با اشاره به نگرانیهای موجود از فعالیت گروههای تکفیری در این منطقه، گفت: مسئولین آذربایجان این اطمینان را به ما دادند که این گروهها هیچ جایگاهی در آذربایجان ندارند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، در این همایش، گفت: یک نگرانی در موضوع حضور گسترده گروههای تکفیری در منطقه وجود داشت که مسئولان کشور آذربایجان این اطمینان را به ما دادند که این گروهها هیچ جایگاهی نزد مردم و مسئولان آذربایجان ندارند.
وی افزود: مسئله قره باغ یکی از بحرانهای پیچیده در منطقه قفقاز است و به خصوص بعد از فروپاشی شوروی این منطقه همیشه یکی از نقاط بحرانی بهشمار رفته است.
معاون سیاسی وزیر امورخارجه با بیان این که جامعه جهانی از حل و فصل بحران قره باغ و پیدا کردن یک راه حل عادلانه و منصفانه درمانده شده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت بسیار خوبی در رابطه با کشورهای منطقه برخوردار است.
عراقچی افزود: گروه مینسک که از سوی سازمان ملل برای حل مسئله قره باغ گماشته شده بودند هم از حل این موضوع عاجز ماندند.
معاون وزیر امور خارجه بابیان اینکه انعقاد قرارداد سد خدا آفرین از سوی ایران و آذربایجان نشاندهنده مخالفت جدی ایران با اشغالگری ارمنستان در قرهباغ بود، ادامه داد: ساخت سد خداآفرین درحالی صورت گرفت که این سد در مناطق اشغالی قرار دارد و همکاری ایران و آذربایجان در این زمینه نشان از آن دارد که در نگاه جمهوری اسلامی اشتغال این منطقه توسط ارمنستان مشروعیت نداشته است.
وی گفت: روابط ایران و آذربایجان از شکوفایی مطلوبی برخوردار است، پروژههای مختلف میان این دو کشور تعریفشده و رفتوآمد شهروندان دو کشور و تبادل مرزی در نقاط مرزی مشترک قابلتوجه است.
معاون سیاسی وزیر امورخارجه افزود: در طول دوران سخت تحریمها روابط اقتصادی ما با کشور آذربایجان طبق روال گذشته ادامه پیدا کرد.
وی با اشاره به بیانات رهبری معظم انقلاب اسلامی و آنچه در موضوع ۱۷ ربیع فرمودند، گفت: چارچوب سیاست های ما در این موضوع بر اساس دیدگاه ایشان شکل گرفته است.
عراقچی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران برای حل مسئله قره باغ طرحی را آماده و به مسئولین دو کشور ارائه کرد، گفت: توقف مخاصمات، باز پس دادن مناطق اشغال شده به آذربایجان و ایجاد راههای ترانزیتی بین کشورهای منطقه و ایجاد راههای ارتباطی انسانی از مهمترین محورهای این طرح بود.
معاون سیاسی وزیر امورخارجه با اشاره به اینکه ما با هرگونه تهدید علیه تمامیت ارضی کشورها مخالفیم، گفت: ما فکر میکنیم که حسن همسایگی ما با کشور آذربایجان باعث شده است ظرفیتهای خوبی برای برقراری ارتباطات گسترده ایجاد شود.