طرح نسخه نویسی الکترونیک سال هاست که در سازمان بیمه سلامت آغاز شده است و سابقه آن به دولت قبل و زمان وزارت دکتر قاضی زاده هاشمی باز میگردد، اما همچنان این طرح به سرانجام مشخصی نرسیده و در استانهایی که بطور کامل به سامانه متصل شده اند، پزشکان و بیماران با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم میکنند.
در مصاحبههایی که همکاران ما با پزشکان و مسئولان داروخانهها در استانهای کردستان، چهارمحال بختیاری، ایلام و کهکیلویه و بویراحمر داشتند اغلب آنها از قطعیهای مکرر سامانه، اتلاف وقت بیمار، مراجعه مجدد برای دریافت نسخه کاغذی یا اعلام ثبت نشدن دارو، قطعی و کندی اینترنت، نبود برخی داروها در سامانه برای تجویز به بیماران و متصل نشدن اغلب آزمایشگاهها و مراکز تصویربرداری به این سامانه گلایه دارند.
امسال با توجه به شیوع کرونا، دولت تصمیم جدی گرفت تا خدماتی را که باعث مراجعه مکرر مردم و تجمع در ادرات می شود بصورت الکترونیک ارائه کند، یکی از اصلی ترین این خدمات حذف دفترچه های کاغذی و اجرای کامل نسخه نویسی الکترونیک بود.
چند ماه پیش رییس جمهور در آیین رونمایی از طرح های پیشران اقتصاد دیجیتال با اشاره به توسعه دولت اکترونیک گفت: در حوزه پزشکی بیمار باید بتواند بصورت الکترونیک نسخه خود را دریافت کند و این نسخه به داروخانه منتقل شود و این دارو در اختیار او قرار بگیرد.
حال با توجه به پیشرفت کُند این طرح در سازمان بیمه سلامت که حدود 40 میلیون نفر از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد و اشکالات فنی آن در استان هایی که طرح در حال اجراست، سوال اینجاست که در این ایام کرونایی سرانجام ، ما چه زمانی شاهد حذف دفترچه کاغذی آن هم بدون بروز مشکل برای بیماران خواهیم بود.