نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد: مربیان تربیتی با اصلاح روشهای آموزش در مسیر تربیت اسلامی و انسانی آینده سازان این کشور حرکت کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، آیتالله محمدرضا ناصری در دیدار با مربیان تربیتی و پرورش مدارس استان یزد به مناسبت آغاز هفته تربیت اسلامی با اشاره به قضاوتهایی که در مورد انسانها وجود دارد، اظهار داشت: ثروت، قدرت و علم هیچکدام مبنای درستی برای قضاوت در مورد خوبی انسانها نیست و اگر بتوانیم این مبنا را پیدا کنیم، آنگاه میتوانیم در مسیر خوب بودن قدم برداریم.
وی با اشاره به اینکه یکی از موارد دیگری که تفکر در مورد آن میتواند انسان را در مسیر درست قرار دهد، هدف خلقت و هدف زندگی است، افزود: در مورد سبک زندگی صحبت شده، اما آنچه مورد غفلت واقع شده، هدف زندگی است.
آیتالله محمدرضا ناصری با بیان اینکه فطرت انسان، کمال طلب است، گفت: هیچ انسانی از ذلیل بودن احساس خوشایندی ندارد، زیرا عزتمند بودن در فطرت انسان است و خدای متعال این خصلتها را در انسان نهادینه کرده است.
امام جمعه یزد افزود: گاهی اوقات انسانها با وسوسههای شیطان و به تعبیر رهبری با دستکشهای مخملی که روی دستان آهنین میکشند، انسان را در مسیری خلاف فطرت هدایت میکنند و در این اتفاق به دنبال ریاست و قدرت طلبی و ثروت طلبی هستند.
وی گفت: باید سبک زندگی خود را مورد ارزیابی قرار دهیم و ببینیم که این سبک اگر ما را به خدا میرساند، سبک زندگی اسلامی و الهی است و اگر نمیرساند، سبک زندگی شیطانی که نتیجه آن پایمال شدن خون شهدا و فریفته زندگی و فرهنگ غرب شدن است.
آیتالله محمدرضا ناصری با اشاره به اینکه عدهای مغلوب فرهنگ غرب شدهاند و زندگی خود را بر اساس سبک آنها بنیان گذاشته اند، افزود: غربیها خودشان در این فرهنگ مانده اند، زیرا با مشکلات بسیاری مواجه شده اند، اما این سبک را برای ما میپسندند.
وی ادامه داد: ارتباطات گرم خانوادگی جای خود را به زندگی انفرادی و پرورش حیوانات به جای فرزندآوری داده و ما نیز متاسفانه از آن غفلت کرده ایم در حالی که این موضوع باید در آموزشها مدنظر باشد.
آیتالله محمدرضا ناصری با بیان اینکه نقش معلمان در تربیت انسانها و نهادینه کردن ارزشهای والای انسانی در افراد بسیار موثر هستند، افزود: افرادی که تربیت دینی دارند، هر کجای دنیا که باشند اسلام را عزیز و کشور را روسفید کرده اند و نمونه آن را در جبهه ها، مجامع علمی دنیا و ... شاهد هستیم.
عنصر تعقل برای عقب نگاه داشته شدن کشور از سیستم آموزشی کشور حذف شد
امام جمعه یزد با اشاره به اینکه غربیها سبک آموزشهای ما را نیز تغییر داده اند، اظهار داشت: آنها اصل تفکر، تدین و تعقل را از آموزش ما حذف کردهاند؛ تدین را حذف کردهاند تا آزادیهای نامشروع ایجاد کنند، تعقل را حذف کرده اند تا همواره عقب مانده و وابسته باشیم و تفکر را حذف کرده اند تا نتوانیم بین خوب و بد تشخیص دهیم.
وی با اشاره به اینکه سیستم آموزش ما سیستم «بخوان، حفظ کن، نمره بگیر» است،گفت: اغلب معلمان ما بر همین سیستم آموزشی در حال حرکت هستند و کمتر معلم و استادی وجود دارد که این سیستم را تغییر داده باشد و از دانش آموزان بخواهد سیستم «بخوان، خلاقیت به خرج بده، نوآوری کن» را اجرا کند.
آیتالله محمدرضا ناصری با اشاره به اینکه این سیستم سالها در کشور ما اجرا شده است، افزود: خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب با نهادینه شدن گفتمان امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه ما میتوانیم، حرکتهایی آغاز شده و تحریمها نیز سبب شده در برخی زمینهها رشد کنیم.
امام جمعه یزد گفت: در کرونا ایران میتوانست یکی از بدبختترین کشورها باشد و برای تحت فشار گذاشتن ما برنامههای بسیار داشتند، اما خوشبختانه افرادی که عرق دینی داشتند در همه زمینهها از ساخت ماسک تا پرستاری و درمان بیماران ورود کردند و این نشان از تعهد دینی افراد دارد.
وی، معلمان را مسئول سعادت بچهها و آینده کشور دانست و گفت: باید انسانهایی تربیت کنید که مبارز و به فکر رشد علمی باشند و بر مدار اخلاق و بر محور رضایت خداوند متعال و خدمت به خلق خدا گام بردارند.
روحیه خداجویی و حق طلبی به سیستم آموزشی وارد شود
ناصری ادامه داد: اگر کاری کردید که دانش آموزان تربیت شده توسط شما در مسیر خدمت به بندگان خدا و کشور قرار گرفتند، در مسیر درست رسالت خود قدم برداشته اید که در این صورت نزد خدا عزیز خواهید بود، اما اگر کوتاهی کنید و در آموزش به سمت القائات غربیها بروید، باید نزد خداوند متعال پاسخگو باشید.
وی افزود: روحیه طاعت خدا، خداجویی، دشمن ستیزی و اخلاق مداری در آموزشهای ما وارد نشده و همه ما اکنون مسئول اصلاح آموزشها و حرکت صحیح در مسیر تربیت اسلامی و انسانی آینده سازان این کشور هستیم.
محسن موحدی فرد، مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد نیز در این دیدار مدرسه را نقطه تربیت اجتماعی و مذهبی دانست و گفت: همه ما باید به نحوی عمل کنیم که نتیجه اعمال ما، پایمال شدن خون شهدا نباشد.