مدیرعامل همراه اول با بیان اینکه راه اندازی ۵G نیازمند حمایت دولت و مجلس است، گفت: تا قبل از پایان سال علاوه بر تعدادی سایت ۵G در تهران در شهرهای دیگری همچون اصفهان، شیراز، اهواز و تبریز سایتها را روشن میکنیم.
وی گفت: همین تلاشها موجب شد هیچ اختلال جدی در عرصه خدمات رسانی نداشته باشیم و هیچ مجموعهای در داخل کشور در ایام کرونا نبود که قصد ارائه خدمت به مردم داشته باشد، اما امکانات حوزه ارتباطی کشور برایش فراهم نباشد.
مدیرعامل همراه اول افزود: موضوع افزایش تقاضا از سمت کاربرها ما را ناگزیر به حرکت به سمت فناوریهای جدید میکند.
آقای بهابادی گفت: مراکز داده همراه اول امسال چند برابر سال گذشته ترافیک، داخل شبکه ارتباطی کشور تزریق کرد که قبلا شاهد این امر نبودیم و در گذشته اپراتورها هیچ نقشی در تولید محتوا ایفا نمیکردند، اما اکنون در مجموعه همراه اول میزبان خدمتی هستیم که سال گذشته در همین روزها وجود نداشت و ما سرویس شاد را به صورت کامل در مراکز داده همراه اول میزبانی کردیم و همه این اتفاقات در عرض چند ماه رخ داد.
وی افزود: ما نقش نیروگاهی در اپراتورها را نداشتیم و اپراتورها نقش شبکه توزیع را ایفا کرده اند و در همراه اول میتوانیم ادعا کنیم که بزرگترین نیروگاه حوزه فضای مجازی وجود دارد که در واقع همان مراکز داده ماست.
مدیر عامل همراه اول در ادامه به فناوری نسل پنجم تلفن همراه اشاره کرد و گفت: ما تا جایی که امکان داشت فناوریهای قبلی را توسعه دادیم و به هیچ وجه به دنبال حرکات نمایشی در همراه اول نبودیم و تمرکزمان را به ارائه خدمت به کاربران قرار دادیم و اکنون به مرحلهای رسیدیم که به سایتهای ۵G نیاز داریم.
آقای بهابادی افزود: اولین سایت ۵G را در جوار حرم رضوی و نقطهای دیگر از مشهد روشن کردیم و امروز هم بهره برداری از ۵G در تهران آغاز شد.
وی گفت: هر کسی که گوشیهای مخصوصی را داشته باشد، میتواند تحت پوشش ۵G قرار گیرد و ما در تستهایی که انجام دادیم سرعت آن سه و هشت دهم گیگابایت برثانیه بود و امیدواریم سرعت بالای اتصال بتواند به قسمتی از تقاضاهای کشور پاسخگو باشد.
مدیر عامل همراه اول افزود: زمانی که نسل ۳G و ۴G راه اندازی شد، هم ابتدا مشکلاتی وجود داشت و قطعا در خصوص همین ۵G هم مردم میتوانند با ابزار مناسب به شبکه متصل شوند.
آقای اخوان بهابادی سرمایه گذاری در ۵G را متفاوت خواند و گفت: هر سایت ۵G محدود و کوچک است بنابراین سرمایه گذاری مورد نیاز بسیار بالاتر از فناوریهای قبلی خواهد بود و مجبوریم تعداد سایت بیشتری را نصب کنیم که در همین ارتباط نیازمند حمایت هرچه بیشتر دولت و مجلس در بحث سرمایه گذاری در ۵G هستیم.
مدیر عامل همراه اول گفت: حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در بزنگاهها به داد ما میرسد و اگر توسعههای لازم طی سالیان گذشته و به موقع در نسلهای پایینتر از ۵G انجام نشده بود در زمان مواجهه با کرونا معلوم نبود چه اتفاقی در کشور میافتد.
وی با اشاره به این که به هیچ وجه نمیتوانیم در توسعه این فناوریها جدیت به خرج ندهیم افزود: ماههای گذشته که شاهد قطعی برق بودیم در جاهایی که سایتهای ما خاموش نشد قطعی برق برای مردم قابل تحمل بود، اما هرجا که سایت هایمان قطع شد اعتراض به شدت بالا بود یعنی مردم قطعی برق را تحمل کردند، اما قطعی اینترنت را نمیتوانستند تحمل کنند.
مدیر عامل همراه اول گفت: برای راه اندازی سایت ۵G از سال ۹۶ تحقیقات مان را با برخی دانشگاهها از جمله دانشگاه صنعتی شریف آغاز کردیم و همکاران ما هم اکنون مشغول ادامه تحقیقات هستند تا این فناوری با حداکثر بومی سازی انجام شود.
در ادامه این مراسم آقای طاهری بخش معاون فنی همراه اول هم گفت: ما هم اکنون ۵۰ نفر در همراه اول داریم که به ۵G تسلط کامل دارند در صورتی که در نسلهای قبلی مدتی زمان برد، که به موضوع مسلط شویم.
وی افزود:راه اندازی ۵G توسط متخصصان داخلی انجام شد و آنتنی که در مشهد استفاده کردیم، تولید داخل است و از تولیدکنندگان میخواهیم برای بومی سازی سرویسها وارد شوند.
طاهری بخش گفت: با ۵G فقط به دنبال سرعت اینترنت نیستیم و قرار است کارهای بزرگی از این طریق انجام شود تا شاهد کیفیتر شدن زندگی مردم باشیم.
وی افزود: ما در این فناوری نیازمند فرکانسهای مورد نیاز هستیم و از سازمان تنظیم مقررات میخواهیم این فرکانسها را در اختیار ما قرار دهد.
در پایان این مراسم سایت ۵G یک بار با سرعت سه و نیم گیگابایت برثانیه و یکبار با سرعت سه و سه دهم گیگابایت بر ثانیه تست شد و مسئولان همراه اول این نتایج را موفقیت آمیز خواندند.