به گزارش حمید کاملی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از آنکارا،
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه بااشاره به حساسیت بازار جهانی واکسن و بیان اینکه تامین و دستیابی به واکسن همیشه میسر نیست بر لزوم تمرکز تهیه و تولید واکسن بومی تاکید کرد.
وزیر بهداشت ترکیه این مطلب را شامگاه پنجشنبه در نشست مطبوعاتی پس از جلسه ستاد مقابله با کرونا عنوان کرد و افزود: واکسیناسیون کرونا طبق برنامه ریزی در حال اجراست و تاکنون حدود هشت میلیون نفر ازجمله حدود ۱/۵ میلیون نفر دومین دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند. برنامه داریم با تامین ۱۰۵ میلیون دوز واکسن وارداتی تا پایان ماه می ۵۲/۵ میلیون نفر را واکسینه کنیم.
وی تصریح کرد: افرادی که دوز نخست واکسن را دریافت کرده اند درباره تامین و تزریق دوز دوم مطمئن باشند اما با توجه به بازار متغیر واکسن بهترین گزینه برای ما تولید و تامین واکسن بومی است.
کوجا در ادامه افزود: تمام تلاش دست اندرکاران این است که پس از طی فازهای مربوطه هرچه سریعتر به مرحله تولید واکسن بومی کرونا برسیم.
فخرالدین کوجا درباره روند تولید واکسن روسی گفت: اقدامات لازم برای تولید واکسن روسی اسپوتنیک - وی در ترکیه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه تاثیر ایمنی واکسن دو هفته بعد از تزریق دوز دوم نمایان خواهد شد گفت موضوع لغو هرچه بیشتر محدودیت و ممنوعیتهای کرونایی پس از مشاهده تاثیر واکسن بررسی و اعلام خواهد شد.
وی درباره افزایشی شدن سیر آمار کرونایی در شهرهای ساحلی دریای سیاه ضمن رد احتمال وجود گونه جهش یافته ترکیه ویروس کرونا گفت: بیشترین موارد شناسایی شده ویروس انگلیسی است.
فخرالدین کوجا با اشاره به تاثیر سرعت بالای سرایت ویروس انگلیسی در افزایشی شدن آمار مبتلایان و ضمن رد قرنطینه کامل شهرهای ساحلی دریای سیاه و دیگر استانهای قرمز اذعان کرد: افزایش آمار مبتلایان در برخی استانها ممکن است موجب تعویق روند عادیسازی در استانهای قرمز شود. ستاد کرونا با مدنظر گرفتن سیر افزایشی گونههای جهشیافته درباره نحوه عادی سازی مشاغل در این استانها به کابینه ریاست جمهوری گزارش خواهد داد.
این موضوع در حالی مطرح میشود که دولت ترکیه تصمیم دارد طرح عادی سازی گام به گام کرونایی را از یکم مارس به مرحله اجرا بگذارد.