گفتگوی تلفنی وزرای خارجه هند و چین
تاکید هند و چین بر کاهش تنش مرزی
وزرای خارجه هند و چین تلفنی گفتگو و بر کاهش تنش مرزی تاکید کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، وزیران خارجه هند و چین درباره کاهش بیشتر تنش ها، پس از خارج کردن نیروهای خود از یک بخش مورد مناقشه در مرز خود در منطقه هیمالیا، گفتگو کردند.
آخرین رویارویی جدی بین نظامیان چین و هند در این منطقه به ژوئن ۲۰۲۰ بر می گردد و تلفاتی در بین دو طرف برجا گذاشت: ۲۰ نفر از نیروهای هندی به گفته دهلی نو و چهار نفر از نیروهای چینی به گفته پکن.
این درگیری که در ارتفاعات، در مرز تبت و منطقه لاداخ هند روی داد، جدیترین درگیری بین این دو غول آسیایی و قدرت هستهای پس از جنگ کوتاه مدت ۱۹۶۲ بود که در آن چین به راحتی بر هند پیروز شد.
اس جیشانکار وزیر امور خارجه هند بر اساس بیانیهای که دفترش منتشر کرد، در تماسی تلفنی ۷۵ دقیقهای با وانگ ایی همتای چینی خود اعلام کرد دو طرف باید به سرعت مسائل باقیمانده را حل کنند.
در این بیانیه به نقل از وزیر امور خارجه هند آمده است: به محض آنکه خارج کردن نیروها از همه نقاط مورد اختلاف پایان یابد، دو طرف همچنین میتوانند تنش زدایی گسترده تری را برای خارج کردن بقیه نیروهای دو طرف در منطقه در نظر بگیرند و برای بازگرداندن صلح و آرامش تلاش کنند.
به گزارش رسانههای چینی، وانگ ایی نیز به نوبه خود اعلام کرد وضعیت در منطقه دریاچه پانگونگ تسو به میزان قابل توجهی بهبود یافته است.
این منابع به نقل از وزیر امور خارجه چین افزودند: دو طرف به منظور آرام کردن بیشتر اوضاع باید از پیشرفتهایی که به سختی به دست آمدند، بهره ببرند، دستاوردها را با همکاری یکدیگر تحکیم ببخشند و باب گفتگو و مشورت را باز بگذارند.
وی خاطر نشان کرد همه تاریخ روابط چین و هند در مسئله مرز خلاصه نمیشود و این مسئله باید جایگاه درست خود را در روابط دو کشور پیدا کند.
وانگ ایی در عین حال گفت: هند در سیاست خود در قبال چین مردد است و حتی عقبگرد داشته است، موضوعی که بر همکاری دو جانبه عملی تأثیر گذاشته و حتی آن را مختل کرده است.
دو طرف به علاوه در مورد ایجاد یک خط تلفنی فوری توافق کردند. خط تلفنی هم اینک بین فرماندهان عالی رتبه نظامی برقرار است.
دو کشور یکشنبه گفته بودند خارج کردن متقابل نیروهایشان را یکی از بخشهای مورد مناقشه مرز بر اساس توافقی که پس از ۹ جلسه مذاکره منعقد شد، تکمیل کردند.
خط کنترل مؤثر ("Lign of Actual Control", LAC)، مرز عملی بین هند و چین، به روشنی تعیین نشده است و دو کشور یکدیگر را به پا گذاشتن به خاک دیگری متهم میکنند.