ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی و پرهیز از سفر
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران: رعایت پروتکلهای بهداشتی و پرهیز از سفر برای جلوگیری از شیوع کرونا ضروری است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، دکتر سید عباس موسوی امروز در جمع خبرنگاران استان گفت: باید از سفر به مناطق آلوده پرهیز کنیم تا گرفتار ویروس جدید کرونا نشویم.
وی با بیان اینکه برای ایام نوروز نباید برای سفرها برنامه ریزی کرد، افزود: شرایط برای میزبانی و پذیرش مهمان مهیا نیست و علاوه بر حضور نیافتن در تجمعات، رعایت پروتکلهای بهداشتی امری ضروری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی ورود به پیک و موج کرونایی را در استان به تاخیر انداخته است.
دکتر موسوی با بیان اینکه عوامل مختلفی در شیوع بیماری تحت تأثیر است، ادامه داد: رعایت پروتکلهای بهداشتی در دیر واردشدن استان به موج و پیکهای کرونایی مؤثر بوده است و پنج هفته دیرتر از کشور وارد پیک سوم بیماری شدیم.
موسوی با تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در استان اظهار داشت: اگر بتوانیم روند انتقال بیماری را کند کنیم، ورود به پیک کرونایی با تأخیر مواجه میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه اکنون شاهد شیوع بیماری کرونای انگلیسی در برخی مناطق کشور هستیم، تصریح کرد: عوامل مختلفی میتواند پیک بیماری را به تأخیر بیندازد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران یادآور شد: پیکهای بیماری در مازندران در هر دوره کاهش یافته است و در حال حاضر وضعیت استان روبه بهبود است.
وی با اظهار اینکه پیکهای کرونایی سبب نشد تا فشار به بخش و سیستم درمانی وارد شود، گفت: در پیکهای کرونایی ۵۰ درصد ظرفیت بخشهای درمانی اشغال شده بود.
فوت حدود ۳ هزار نفر بر اثر کرونا در مازندرانرییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: یکسال گذشته حدود ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از بیماران کرونایی بستری در بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه جان خود را از دست دادند که حدود ۱۱ درصد از مجموع بیماران بستری با تست مثبت کووید-۱۹ را تشکیل میدهد.
دکتر موسوی افزود: از ابتدای شیوع پاندمی کرونا در مازندران تا به امروز طبق آمار حدود ۲۲ هزار نفر از بیماران کووید-۱۹ با تست مثبت در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران بستری شدند و تحت درمان قرار گرفتند.
به گفته وی آمار مرگ و میر ناشی از بیماران کرونایی در استان مازندران نسبت به میانگین کشوری حدود ۲/۶ درصد کمتر بود و دلیل آن را اجرای طرحهای پیش دستانه مقابله با کرونا از جمله اجرای سفت و سخت پروتکلهای بهداشتی اعلام کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: بیش از ۸۰ درصد از مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در استان مازندران مربوط به بیماران زمینهای و سالمندان بالای ۷۰ سال است.
استان مازندران دو دانشگاه علوم پزشکی بابل و مازندران دارد که طبق آمار دانشگاه علوم پزشکی بابل یکی از ۲ دانشگاه علوم پزشکی این خطه شمال کشور، حدود ۱۰ هزار و ۱۴۳ بیمار با علایم مثبت کووید ۱۹ در بیمارستانهای این دانشگاه بستری شدند که ۵۳۲ نفر از این بیماران جان خود را از دست دادند که ۵/۳ درصد بیماران کوویدی بستری این دانشگاه را تشکیل میدهند.
محدودیتهای ترددی تنها مانع کرونای جهش یافته
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به شیوع ویروس انگلیسی در برخی استانهای کشور گفت: بررسیها نشان میدهد که ریشه ویروس جدید در سطح کشور از نوع اروپایی و انگلیسی است که نسبت به مشابه قبلی موسوم به چینی سریعتر و کشندهتر است.
دکتر موسوی با اشاره به مشاهده نشدن کرونای انگلیسی در استان افزود: هرگونه بی احتیاطی در رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح استانها به خصوص استان مازندران میتواند این خطه شمال کشور را نیز با شیوع این ویروس خطرناک نیز مواجه کند.
وی اجرای سفت و سخت پروتکلهای بهداشتی و محدودیتهای تردد را مهمترین راهکار برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا جهشیافته موسوم به انگلیسی اعلام کرد و خواهان رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح استان شد.
اختصاص بودجه برای مقابله با کرونا در مازندران
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: در یک سال گذشته (از بدو شیوع کرونا) دولت برای مقابله با ویروس کرونا ۳۳۱ میلیارد تومان اعتبار به دانشگاه علوم پزشکی مازندران اختصاص داد.
موسوی افزود: حدود ۱۲۴ میلیارد تومان از این اعتبار برای خرید تجهیزات مورد نیاز جهت مقابله با کرونا شامل ونیتلاتور و دستگاه اکسیژن ساز هزینه و در بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه نصب شده است.
به گفته وی در این مدت با وجود محدودیتها و تنگناهای اقتصادی حدود ۷۱ میلیارد تومان اعتبار نیز از سوی دولت برای خرید تجهیزات دارویی کرونایی و ۱۳۰ میلیارد تومان برای خرید اقلام محافظتی به دانشگاه علوم پزشکی مازندران اختصاص داده شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اضافه شدن ۷۷۶ تخت بیمارستانی و ۲۰۰ تخت آی سی یو و جذب ۲ هزار و ۸۰۰ نیروی جدید اعم از پرستار و پزشک را از دیگر دستاوردهایی دانست که به حوزه سلامت استان اضافه شد.
دکتر موسوی تصریح کرد: بیش از ۲۶ هزار متر مربع به فضای درمان استان مازندران افزوده شد و بیش از ۱۹ هزار مترمربع در دست ساخت است.
تزریق مرحله دوم واکسن کرونا از هفته آینده
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: مرحله دوم واکسن کرونا به ۳۳۰۰ نفز از کادر درمان استان از هفته آینده آغاز میشود.
دکتر موسوی افزود: برای این مرحله ۶۶۰۰ دوز واکسن کرونا به استان داده میشود.
وی خاطر نشان کرد: تزریق مرحله اول واکسن کرونا به افراد واجد شرایط موفقیت آمیز بوده است.