باز تولید روح مهمان نوازی کاروانسراها در هتلهای امروزی ایران
رئیس همایش ملی کاروانسراهای ایرانی و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران باز تولید روح مهمان نوازی کاروانسراها در هتلهای امروزی ایران قابل پیگیری است.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی؛ رئیس همایش ملی کاروانسراهای ایرانی و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه بازتولید روح مهمان نوازی کاروانسراها در هتلهای امروزی ایران قابل پیگیری است تأکید کرد: تنها موضوعی که از آن اعصار به عنوان یک عنصر فرهنگی در دل مهمانسراها و هتلهای کنونی ایران باقی مانده روح مهمان نوازی است که در دوره مدرنتیه نیز این روح بازتولید شده است.
آقای احمد نادری امروز در آیین افتتاحیه همایش ملی کاروانسراهای ایرانی (گذشته، حال، آینده) با اشاره به تاریخچه تاسیس مرکز تحقیقات علوم اجتماعی دانشگاه تهران به عنوان یکی از برگزار کنندگان این همایش گفت: هدف اصلی برگزاری همایش مذکور ایجاد تعامل بین صاحبنظران و دست اندرکاران موضوع کاروانسراها در ایران است تا این صاحبنظران بتوانند تجربیات خود را در این حوزه در اختیار کشور قرار دهند.
وی ادامه داد: تجربیات ارزشمند پژوهشگران حوزه کاروانسراها میتوانند در بعد قانون گذاری به نمایندگان مجلس و در بعد اجرایی به وزارت میراث فرهنگی کمک شایانی کند.
آقای نادری با تاکید بر اینکه ایران در طی اعصار حلقه اتصال شرق و غرب عالم بوده است تصریح کرد: به دلیل موقعیت جغرافیایی ایران پدیدههای گوناگونی در کشور شکل گرفته است که معروفترین آنها راه شاهی و راه ابریشم است و در کنار این دو راه موضوع اقامتگاه و اسکان موقت نیز اهمیت یافته و به این ترتیب کاروانسراها پدید آمده اند.
رئیس همایش ملی کاروانسراهای ایرانی ادامه داد: در دوره هخامنشیان تا دوره صفوی به خاطر رونق تجارت و تبادلات فرهنگی و بحث زیارت ساخت کاروانسراها در راههای مواصلاتی ادامه پیدا کرد و در همین اعصار تا عصر قاجار کاروانسراها سامان یافته و گسترش مییابند.
وی با بیان اینکه پس از عصر پهلوی اول کاروانسرا کم کم به مهمانسرا و سپس هتل تبدیل کاربری میدهند و موضوعیت خود را در راهها با ورود مدرنتیه از دست دادهاند یادآور شد: تنها موضوعی که از آن اعصار به عنوان یک عنصر فرهنگی در دل مهمانسراها و هتلهای کنونی ایران باقی مانده روح مهمان نوازی است که در دوره مدرنتیه نیز این روح باز تولید شده است.
آقای نادری گفت: کاروانسراها به عنوان یک پدیدهای که در دوره مدرن و پسا مدرن میتوان از آن الهام گرفت قابلیت این را دارند که به عنوان سرمشقی سرشار ازسنتهای فرهنگی باقی مانده از روح کالبدی گذشتگان برای هتلهای امروزی باشند.